Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Από βδομάδα οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Από βδομάδα οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

0

Αναμένεται να ξεκινήσουν με το προσωπικό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων εντός του Ιουλίου

 

Όπως προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων κατηγοριών πολιτών θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς ήδη η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο μήνα η Επιτροπή Βιοηθικής είχε δώσει το «πράσινο φως» για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε δομές ηλικιωμένων, προτείνοντας μια προσέγγιση «κλιμακούμενης πρωτοβουλίας» από την πλευρά της πολιτείας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό -σε σχέση με κατηγορίες και χρονοδιάγραμμα η αρχή θα γίνει με το προσωπικό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Οι εμβολιασμοί σε αυτή την ομάδα αναμένεται να γίνουν εντός του Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει το προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας (γιατροί και υγειονομικοί), που θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά είτε στο τέλος Αυγούστου είτε στις αρχές του φθινοπώρου.

Σημειώνεται ότι το πιθανότερο είναι πώς όσοι επιμείνουν να μην εμβολιαστούν, δεν θα απολυθούν από τα νοσοκομεία ή τις μονάδες υγείας, θα μεταφερθούν ωστόσο σε θέσεις χωρίς επαφή με το κοινό.

Ταυτόχρονα, και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στο τραπέζι κυβέρνησης και ειδικών έχουν πέσει και άλλες κατηγορίες πολιτών στους οποίους μελετάται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Πρόκειται για:

-Εκπαιδευτικούς

-Όσους κατατάσσονται στον στρατό

-Τα Σώματα Ασφαλείας

-Αθλητές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Λευκός χρυσός» φέτος το βαμβάκι  

Διπλασιάστηκε η τιμή του από πέρσι. Από 38 λεπτά πέρσι εκτινάχθηκε στα 65 λεπτά το κιλό!  …