Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ‘Αντάρτικο’ στη συνεργασία των «4» από τους πέντε συμβούλους Παπαχρόνη

‘Αντάρτικο’ στη συνεργασία των «4» από τους πέντε συμβούλους Παπαχρόνη

0

Με επιστολή προς τους επικεφαλής των άλλων τριών παρατάξεων δηλώνουν ότι δε συμμετέχουν στο συνεργατικό σχήμα όσο δεν διασφαλίζονται συγκεκριμένοι όροι

Αφήνουν αιχμές και εκφράζουν ενόχληση για απουσία συντονισμού και ενημέρωσης εντός της παράταξης. Δεν έχει απαντήσει ο επικεφαλής

Η έλλειψη συντονισμού και εσωτερικού διαλόγου στην «Αγάπη για την Ξάνθη μας» και ο αιφνιδιασμός των συμβούλων της παράταξης, αποτυπώνεται στην επιστολή που απέστειλαν οι «5» του Γιάννη Παπαχρόνη προς τους επικεφαλής των άλλων τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσαν συνεργασία και κοινή εκλογική κάθοδο.

Στην επιστολή, Δημοσθένης Γεωργιάδης, Μιχάλης Σπανίδης, Χάρης Διαφωνίδης, Αφεντούλης Τσακιρίδης και Σταμάτης Σταματιάδης, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το εγχείρημα της κοινής καθόδου των «4» στις εκλογές, επισημαίνοντας ότι ναι στηρίζουν την υπερκομματική προσέγγιση, αλλά επιμένουν στη διασφάλιση συγκεκριμένων όρων γι’ αυτή τη συνεργασία. Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι είναι απαραίτητος ο διάλογος όχι μόνο μεταξύ των επικεφαλής, αλλά και όλων των συμβούλων, αφήνοντας να διαφανεί η αιχμή κατά του επικεφαλής για τον τρόπο λήψης της απόφασης συνεργασίας.

Στην επιστολή οι πέντε σύμβουλοι της παράταξης ξεκαθαρίζουν με απόλυτο τρόπο ότι δεν συμμετέχουν στην εν λόγω συνεργασία χωρίς πρώτα να έχει καθοριστεί το πλαίσιο και οι όροι της. Να σημειώσουμε ότι η στάση του Γιάννη Παπαχρόνη ως επικεφαλής δεν σχολιάζεται στην, αναλυτικά κατά τα άλλα, επιστολή, ωστόσο δεν αφήνεται περιθώριο αμφιβολίας ως προς την ενόχληση και εν μέρει έκθεση που νιώθουν οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για την εξέλιξη.

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως, ότι με ένθερμο τρόπο στο πλευρό του επικεφαλής στάθηκε ο ιατρός και πρώην δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος στήριξε με δημόσια ανακοίνωσή του τη συνεργασία.

Το ζήτημα είναι τι στάση θα κρατήσουν ενδοπαραταξιακά οι σύμβουλοι και κατά πόσο μπορεί να διατηρηθεί ισορροπία και συνεννόηση μετά από ένα τέτοιο «ρήγμα». Σε συνδυασμό δε και με τον πρόσφατο τριγμό μετά την απόφαση Παπαχρόνη να «παραιτήσει» δημόσια από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όλους τους συμβούλους από την «Αγάπη για την Ξάνθη μας» και μετά να το πάρει πίσω, γίνεται κατανοητό ότι η στάση του έχει δυσαρεστήσει το λιγότερο. Είναι -ίσως- νωρίς να μιλήσει κανείς για τις εξελίξεις που θα φέρει αυτή η κίνηση, ωστόσο τόσο για το μέλλον της ίδιας της παράταξης, αλλά και της συνεργασίας των «4» όλα είναι ανοιχτά. Ανάμεσα σε αυτά και η δυνατότητα της πλειοψηφίας της παράταξης (2/3) να επιλέξει να αλλάξει επικεφαλής.

«Μέχρι και αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και οι συνθήκες αυτές, δεν συμμετέχουμε σε κανέναν υπερ-συνδυασμό»

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Όσο ποτέ άλλοτε αναδεικνύεται η ανάγκη παρουσίας στα τοπικά πολιτικά δρώμενα ενός ανεξάρτητου, υπερκομματικού και διευρυμένου φορέα που θ’ αποτελέσει ένα όχημα ελπίδας για την αλλαγή της σημερινής κατάστασης στον Δήμο Ξάνθης. Αυτό άλλωστε πρεσβεύει από την αρχή της δημιουργίας της η παράταξή μας με την συμμετοχή των προσώπων μας στα κοινά του Δήμου μας. Θεωρούμε επίσης επιβεβλημένη την αλλαγή σελίδας στα πρόσωπα, που εκπροσωπούν την δημοτική αρχή και διοικούν σήμερα τον Δήμο Ξάνθης, θέση η οποία ήταν και θα είναι βασική αρχή της παράταξής μας. Η ανεπάρκεια οράματος της σημερινής διοίκησης για μια πορεία προς ένα ευοίωνο μέλλον για την πόλη μας πρέπει ν’ αποτελέσει παρελθόν.

Με την κίνηση των 4 επικεφαλής κ. Σάββα Μελισσόπουλου, κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, κ. Γεωργίου Χατζηθεοδώρου και κ. Πασχάλη Λύρατζη για την σύμπραξη των αντίστοιχων δημοτικών παρατάξεων με συντονιστή τον κ. Σάββα Μελισσόπουλο φαίνεται ν’ αναδεικνύεται η προσπάθεια διάθεσης υπέρβασης του «εγώ» και του ατομικού συμφέροντος για το συνολικό όφελος της τοπικής κοινωνίας. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα μετασχηματισμού προς το καλύτερο της υφιστάμενης παγιωμένης πολιτικής σκέψης που την έχει ανάγκη ο τόπος μας, δίνοντας ένα όραμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο.

Για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος, όμως, είναι απαραίτητο να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Ο προγραμματισμός, οι στόχοι, η οργάνωση αυτής της προσπάθειας καθώς και η σύγκλιση-ταύτιση όλων των απόψεων οφείλουν να είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής απόφασης και αποδοχής της μέσα από συμμετοχή σε ευρύτερες δημοκρατικές διαδικασίες όλων των δημοτικών συμβούλων και των 4 παρατάξεων, της βάσης αυτών των παρατάξεων αλλά και άλλων προσωπικοτήτων μέσω ενός πολυεπίπεδου ανοίγματος διαλόγου στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης. Πρωτοβουλίες που μοναδικό σκοπό έχουν το καλύτερο μέλλον όλων των Ξανθιωτών θεωρούμε ότι είναι αναγκαίες και πρέπει να στηρίζονται. Διατηρούμε, όμως, τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις μας για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, όσον αφορά την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει εκτενής διάλογος για την αποσαφήνιση όλων των θεμάτων που αφορούν στην λειτουργικότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος και τον ρόλο των συμμετεχόντων. Μέχρι και αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και οι συνθήκες αυτές, δεν συμμετέχουμε σε κανέναν υπερ-συνδυασμό. Ο μόνος συνδυασμός που ανήκουμε και συνεχίζουμε να συμμετέχουμε είναι η ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας, σεβόμενοι απόλυτα την εκλογική ετυμηγορία των πολιτών στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διοργάνωση διήμερου διακρατικού συνεδρίου για τον οικοτουρισμό από τον Δήμο Ξάνθης

Παρούσα η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη Ο Δήμος Ξάνθης διοργανώνει διήμερο διακρατικ…