Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από σήμερα αυστηρότερα μέτρα στην εστίαση

Από σήμερα αυστηρότερα μέτρα στην εστίαση

0

Αποκλειστικά εξυπηρέτηση σε καθήμενους και άμεσες κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβάσεων στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης

Τα νέα, αυστηρότερα μέτρα που θα ισχύουν στη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης από σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουλίου, ανακοίνωσε την Τρίτη το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση, υπογραμμίζοντας πως αυτά αποτελούν βασικούς χώρους υπερ μετάδοσης του ιού. Παράλληλα, ανακοίνωσε και τις αυστηρές κυρώσεις που θα ισχύουν σε περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων.

Μεταφέροντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι από σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη μέρα, τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις κυρώσεις που θα ισχύουν σε περιπτώσεις παράβασης των μέτρων. Ειδικότερα:

-Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.

-Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.

-Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.

-Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια.

Επισήμανε δε ότι η επιβολή των κυρώσεων θα έχει αναδρομική ισχύ.

Τις τελευταίες μέρες τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης και των διερευνητικών ελέγχων εναντίον του ιού προκαλούν ανησυχία και απαιτούν εγρήγορση από όλους μας, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην αρχή των ανακοινώσεων και συνέχισε λέγοντας πως είναι ζήτημα χρόνου η μετάλλαξη Δέλτα να γίνει και εδώ η επικρατούσα μετάλλαξη.

Όπως είπε, αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά.

Είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού και 60% από το βρετανικό στέλεχος, σημείωσε.

Από τη Δευτέρα βλέπουμε μία ταχεία και αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων που έχουν τριπλασιαστεί, σημείωσε και εξήγησε πως η ιχνηλάτηση των δεδομένων δείχνει ότι αυτά εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται κυρίως με τα κέντρα διασκέδασης. Το τελευταίο 10ημερο υπήρξε σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων στα 27 έτη. Το 32% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αναφέρουν ως πιθανή έκθεση συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο. Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα τα οποία εστιάζονται δυστυχώς σε χώρους διασκέδασης, συνέχισε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…