Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

0

Από τη Δευτέρα καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα υποχρεωτικά self test για τους πλήρως εμβολιασμένους

 

Την περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία την πανδημίας.

Μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε η κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός από αύριο, 24 Ιουνίου στις 05:00.

Διατηρείται η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις

 

Επιπλέον από Δευτέρα θα ισχύσουν:

-Η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

-Άρση της υποχρέωσης self test για τους εργαζόμενους και τους αθλούμενους στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους

-Στην εστίαση, από έξι πηγαίνουμε στα 10 άτομα ανά τραπέζι

-Στις δεξιώσεις το ανώτερο όριο ορίζεται στα 300 άτομα

-Στις οργανωμένες παραλίες έως 120 άτομα ανά 1000 τμ

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων κατέστη εφικτή χάρη στην αισθητή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης σ’ όλη τη χώρα.

 

Σαφής η βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης

Για τα μέτρα κατά της πανδημίας ενημέρωσαν από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε: «Η βελτίωση της εικόνας στη χώρα είναι σαφής. Ο μέσος όρος κρουσμάτων μειώθηκε κατά 35%, κάτω από 400 την ημέρα. Μειώθηκε και η ηλικία των νέων κρουσμάτων, στα 35, λόγω της κινητικότητας και του γεγονότος ότι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Μειώθηκαν και τα τεστ που γίνονται, ωστόσο η θετικότητα έχει πέσει, σε πολλές περιοχές μάλιστα κάτω από το 1%. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε κάτω από 4.000. Κάποιες περιοχές όμως εμφανίζουν κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων, λόγω της τουριστικής περιόδου και των στελεχών μετάλλαξης. Ένας στους τρεις νοσηλευόμενους αφορά νέους 25 με 55 ετών, λόγω του εμβολιασμού των μεγαλύτερων ηλικιών”, ενώ ενημέρωσε για την αποδοχή της εξαίρεσης από την υποχρέωση των self test για τους πλήρως εργαζόμενους.

«Η επιτροπή εισηγήθηκε τη διατήρηση της μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Δηλαδή επιτρέπεται να βγάλουμε τη μάσκα μόνο όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Θεωρούμε τη μάσκα ως τη σημαντικότερη προστασία έναντι του κορωνοϊού», πρόσθεσε η ίδια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…