Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Στο Νοσοκομείο Ξάνθης τρεις διακινούμενοι μετά από καταδίωξη

Στο Νοσοκομείο Ξάνθης τρεις διακινούμενοι μετά από καταδίωξη

0

Ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της ΑΜΘ για τη σύλληψη διακινητών

 Συνελήφθησαν επτά διακινητές σε μόλις μία ημέρα στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Έβρου

Συνελήφθησαν το Σάββατο, στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Έβρου επτά διακινητές, έξι αλλοδαποί και ένας ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι εμπλέκονται σε πέντε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο νομό Ξάνθης, αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι το όχημα δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη και ακινητοποιήθηκε μετά από εκτροπή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή οικισμού της Ξάνθης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών διακινούμενων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία. Επιπλέον ο δράστης – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Βέννας – Φύλακα Ροδόπης, αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο μετέφερε δύο μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όταν ακινητοποίησε το όχημα επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος στη σύλληψη. Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών είχε δηλωθεί κλοπή, την 4-6-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στην τρίτη περίπτωση, σε οικισμό της Καβάλας, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει επτά μη νόμιμους μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 28-5-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στην τέταρτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό αυτοκινήτου, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό  Καβάλας – Αμφίπολης και ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρείς μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, στην ευρύτερη περιοχή οικισμού του Έβρου, αστυνομικοί, εντόπισαν τους άλλους τρεις αλλοδαπούς διακινητές να επιβαίνουν σε δύο οχήματα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών προωθώντας παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, καθόσον διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός του ενός οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν έξι οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ραγδαία αύξηση διακινήσεων μεταναστών στη Θράκη

Συνελήφθησαν έξι διακινητές για πέντε περιπτώσεις. Χρησιμοποιούν αυτοκίνητα, φορτηγά, βάρκ…