Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 53,44% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη Θάσο

53,44% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη Θάσο

0

Αργά πτωτικά ακολουθεί η Ξάνθη και οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜΘ

Εκδόθηκε ο επιδημιολογικός χάρτης για τον Covid-19 εντός του οποίου εμπεριέχονται τόσο επιδημιολογικά όσο και εμβολιαστικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως όλη η ΑΜΘ βρίσκεται στο κίτρινο χρώμα, το οποίο δηλώνει πως βρίσκεται στο επίπεδο 2, και δεν λαμβάνονται κάποια περαιτέρω περιοριστικά μέτρα εκτός από τα ισχύοντα.

Είναι επίσης, πολύ σημαντικό να εστιάσουμε στα εμβολιαστικά δεδομένα.  Ολόκληρη η Περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης δηλαδή κινείται από 25-40% ενώ η Θάσος βρίσκεται στο τρίτο επίπεδο το οποίο κινείται από 40 -55%, και την φέρνει στην πρώτη θέση σε εμβολιαστική κάλυψη στην ΑΜΘ, αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Συγκεκριμένα στην Π.Ε Έβρου η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μία δόση φτάνει το 30.79%, αλλά παράλληλα η εβδομαδιαία τάση είναι πτωτική. Όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες πέραν της Θάσου, έχουν πτωτική τάση στους εμβολιασμούς, ενώ Θάσος παραμένει σε σταθερό επίπεδο. Ειδικότερα στη Ροδόπη το 25,36% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που στην Ξάνθη ανέρχεται σε 25.52%. Εν συνεχεία εξετάζοντας τις Π.Ε Καβάλας και τη Δράμας βλέπουμε πως έχει εμβολιαστεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση ,ποσοστό που στη Δράμα αντιστοιχεί σε 27,57% ενώ στην Καβάλα σε 30,48%. Τέλος η Θάσος η οποία βρίσκεται πρώτη σε εμβολιαστική κάλυψη σε όλη την ΑΜΘ αγγίζει το 53,44%.

Παρατηρείται επομένως πως η Ξάνθη διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στην ΑΜΘ κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και την Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …