Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην αντιπλημμυρική προστασία και την οδική ασφάλεια δίνει προτεραιότητα η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης

Στην αντιπλημμυρική προστασία και την οδική ασφάλεια δίνει προτεραιότητα η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης

0

Σχεδιάζει και υλοποιεί μια σειρά έργων  και μελετών

 

1.330.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων και καναλιών – Παρεμβάσεις σ’ όλο το οδικό δίκτυο του νομού

 

Προτεραιότητα σε έργα και μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και οδικής ασφάλειας δίνει η αντιπεριφέρεια Ξάνθης . Για το λόγο αυτό και το βασικό μέλημα του αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Ευφραιμίδη είναι με την πρώτη ευκαιρία να προτάξει έργα υποδομών που θα εξυπηρετούν αυτούς τους στόχους.

Έργα και μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας

Στο πλαίσιο αυτό ο σχεδιασμός περιλαμβάνει: Τρεις μελέτες σε τελικό στάδιο ύψους 1.300.000 ευρώ για καθορισμούς καναλιών και ρεμάτων σ’ όλο το νομό. Ειδικότερα 500.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων , 500.000 ευρώ για καθαρισμό καναλιών και επιπρόσθετα 300.000 ευρώ για τον  καθαρισμό καναλιού στη Δημοτική Ενότητα Αβδήρων.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Ευφραιμίδης στο άμεσο διάστημα θα ξεκινήσουν τα παράλληλα έργα στον αναδασμό της Γενισέας και νέα έξτρα μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Γενισέας ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις πλημμύρες. Σε τελική φάση βρίσκεται και η μελέτη στο δίκτυο του το ΤΟΕΒ με τον καθαρισμό 4 γεφυρών (500.000 ευρώ) και καθαρισμό σε κανάλι στα Μάγγανα (20.000 ευρώ). Όπως ανέφερε ο κ. Ευφραιμίδης μαζί με τον μεγάλο έργο του Κοσύνθου (8 εκ. ευρώ) που υπογράφτηκε πρόσφατα, θα γίνουν και δύο εγγειοβελτιωτικά έργα ένα στον Κόσυνθο και ένα στον Νέστο Επιπρόσθετα είναι έτοιμη η μελέτη και αναμένεται η νέα ΚΥΑ για τους διαγωνισμούς ώστε να βγει σε διαγωνισμό έργο συντήρησης και επισκευών στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης Μ. Χατζιδάκις.

Έργα και μελέτες οδικής ασφάλειας

Σ’ ότι αφορά το σκέλος της οδικής ασφάλειας έχει ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης για τον δρόμο που συνδέει  την Μέδουσα με την Κοττάνη ένα κομμάτι 6 χιλιομέτρων που τώρα είναι χωματόδρομος. Επίσης είναι σε εξέλιξη η μελέτη συντήρηση και αποκατάσταση φωτιστικών (ειδικές κολώνες )σ το οδικό δίκτυο όλου του νομού ύψους 800.000 ευρώ. Σε φάση μελέτης βρίσκονται και οι δύο κόμβοι στο οδικό δίκτθο των Αβδήρων και των Μαγγάνων. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 2 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις σε όποια σημεία του οδικού δικτύου απαιτούνται από τα Κιμμέρια ως το Εύλαλο καθώς και το κομμάτι στην έξοδο της Εγνατίας.  Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο καθαρισμός καθ’ όλο το μήκος του οδικού δικτύου από χόρτα και θάμνους που δημιουργούν προβλήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ευφραιμίδης αναμένεται η έκθεση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια σ’  όλο το δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και με βάση αυτή θα γίνουν οι παρεμβάσεις.

Επίσης τόνισε πως: «Δίνουμε προτεραιότητα σε έργα και μελέτες που θα θωρακίσουν τον νομό μας από πλημμύρες αντιμετωπίζοντας προβλήματα χρόνων καθώς επίσης και έργα οδικής ασφάλειας γιατί θεωρούμε ότι είναι πιο σημαντικά για τους πολίτες. Σε δεύτερο χρόνο θα μεριμνήσουμε για την ολοκλήρωση των μελετών για το Μουσείο Καπνού και το κτήριο Γκαίρυ».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…