Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νo. 4 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το Ρολάν Γκαρός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νo. 4 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το Ρολάν Γκαρός

0

Αγωνίστηκε στον τελικό δίχως να ξέρει ότι είχε χάσει τη γιαγιά του

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς, πάλεψαν και οι δυο σαν θηρία στον τελικό του Roland Garros την Κυριακή, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που και οι δυο μεγάλοι παίχτες τα έδωσαν όλα. Ως γνωστόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0 σετ στον πρώτο του τελικό αλλά έχασε τον τίτλο στο Roland Garros με 2-3 σετ (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έφτασε στα 19 Grand Slam.

Ο Έλληνας τενίστας έδινε τη μάχη για το βαρύτιμο τρόπαιο δίχως όμως να γνωρίζει πως είχε μόλις πεθάνει η αγαπημένη του γιαγιά. Ο Τσιτσιπάς, μετά την ήττα του από τον Σέρβο πρωταθλητή, με ανάρτησή του στα social media αποκάλυψε πως πέντε λεπτά πριν τον αγώνα είχε φύγει από την ζωή η γιαγιά του και μοιράστηκε τη θλίψη του για την απώλεια αυτή.

Όπως ο ίδιος γράφει, «πέντε λεπτά προτού μπω στο γήπεδο, η αγαπημένη μου γιαγιά έχασε την μάχη για την ζωή. Μία σοφή γυναίκα που είχε πίστη στην ζωή και θέληση να παρέχει που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο ον έχω γνωρίσει».

Στη συνέχεια σημείωσε πως είναι σημαντικό κάποιος να έχει ανθρώπους στην ζωή του σαν την γιαγιά του και τονίζει πως ανεξάρτητα από την ημέρα, όλο αυτό είναι αφιερωμένο σε αυτήν, ενώ την ευχαριστεί που ανέθρεψε τον πατέρα του, καθώς δίχως αυτόν τίποτα από όσα έχει επιτύχει δεν θα ήταν πιθανά.

Μετά τον αγώνα διοργανώθηκε μία δεξίωση προς τιμή του Στέφανου Τσιτσιπά στο Παρίσι, στην αρχή της οποίας μάλιστα ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν γνώριζε ότι είχε πεθάνει η γιαγιά του. Η δεξίωση έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να μαθαίνει εκεί για το δυσάρεστο νέο. Όπως ήταν φυσικό αμέσως μετά αποχώρησε.

Με την ολοκλήρωση του Roland Garros είχαμε αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη της ATP. Μία από αυτές είναι η άνοδος του Στέφανου Τσιτσιπά για πρώτη φορά στην καριέρα του στην τέταρτη θέση. Η εντυπωσιακή του πορεία, η οποία σταμάτησε στον τελικό, του έδωσε 480 βαθμούς οι οποίοι και του επέτρεψαν να ανέβει ένα ακόμα σκαλί.

Αναλυτικά η κατάταξη

  1. Νόβακ Τζόκοβιτς 12113
  2. Ντανίλ Μεντβέντεφ 10143
  3. Ραφαέλ Ναδάλ 8630
  4. Στέφανος Τσιτσιπάς 7980
  5. Ντόμινικ Τιμ 7425
  6. Αλεξάντερ Ζβέρεφ 7350
  7. Αντρέι Ρούμπλεφ 5910
  8. Ρότζερ Φέντερερ 5065
  9. Ματέο Μπερετίνι 4103
  10. Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ 3170
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…