Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ψηφιακή πλέον η διαδικασία για τους εργάτες γης

Ψηφιακή πλέον η διαδικασία για τους εργάτες γης

0

Από 3/6 διαθέσιμες οι ψηφιακές υπηρεσίες για την αίτηση εγγραφής και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ

Με στόχο τη διευκόλυνση των παραγωγών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία παρέχεται από 03-06-2021, η δυνατότητα να υποβληθούν και μέσω της ψηφιακής εφαρμογής του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), η οποία είναι διαθέσιμη στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η αίτηση εγγραφής και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για τη χορήγηση της βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ. Επίσης, εκδίδεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΜΑΑΕ, η βεβαίωση για τη μετάκληση / απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, η οποία φέρει την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.

Η έκδοση της βεβαίωσης για τη μετάκληση / απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, είναι δυνατή, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΜΑΑΕ, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, τα οποία είναι καταχωρισμένα στην εφαρμογή και αφορούν το έτος 2020, χωρίς να απαιτείται αίτηση.

Η βεβαίωση εκτυπώνεται από την τελευταία σελίδα της εφαρμογής «Υποβολή δικαιολογητικών – Εκτύπωση Βεβαίωσης», επιλέγοντας την «Αναφορά βεβαίωσης για μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών».

Οι επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να εκδώσουν τη σχετική βεβαίωση θα μπορούν να εξυπηρετούνται, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου. Η είσοδός τους στην ψηφιακή εφαρμογή του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους ίδιους ή από εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, με τη χρήση των κωδικών εισαγωγής στην εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Taxisnet).

Υγειονομικά πρωτόκολλα για τους εποχιακούς εργάτες γης

Για τα άτομα που εισέρχονται ισχύουν όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης από τον covid- 19 που προβλέπουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Δηλαδή:

  • να έχει προηγηθεί μοριακό τεστ προ 72 ωρών ή πλήρης εμβολιασμός πριν από 14 μέρες
  • ή να φέρουν βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης με τη μέθοδο PCR ισχύος 2 έως 9 μηνών
  • ενώ διενεργείται και rapid test κατά την είσοδό τους, από το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στους μεθοριακούς σταθμούς των συνόρων.

Όσον αφορά τη διαμονή, ρητά έχει προβλεφθεί στην τροπολογία που ψηφίσθηκε το Μάρτιο, το κατάλυμα να πληροί τις απαιτούμενες από τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας, οι οποίες είναι υπό τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών.

Τέλος σε ό,τι αφορά στην κατάργηση του παραβόλου των 100 ευρώ, επισήμανε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί καθώς εκ του νόμου προβλέπεται καταβολή παραβόλου σε όλες τις περιπτώσεις μετάκλησης πολιτών τρίτης χώρας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…