Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

0

Τα παρατημένα οχήματα
Το έχουμε επισημάνει και κατά το παρελθόν και τότε είχε ενδιαφερθεί η δημοτική αρχή και έδρασε αμέσως. Για τα παρατημένα αυτοκίνητα και δίκυκλα ο λόγος σε δρόμους της πόλης.
Τότε έγινε μια προσπάθεια που απέδωσε. Απομακρύνθηκαν κάποια από τους ιδιοκτήτες τους για ν’αποφύγουν το πρόστιμο κι άλλα από τον δήμο και πωλήθηκαν ως σκραπ.
Δυστυχώς το ίδιο θα πρέπει να ξαναγίνει κι όχι μόνον στον Μητροπολιτικό δήμο αλλά και στους περιφερειακούς.
Πρώτον καταλαμβάνουν δημοτικό χώρο και δεύτερο γίνονται εστίες βρωμιάς.
Πρέπει ν’αναληφθεί άλλη μια προσπάθεια έως ότου σταματήσει αυτή η νοοτροπία κάποιων.
Γ.Δ.


Μεταπανδημική περίοδος
Περιχαρής παλαιός φίλος ακούστηκε να δηλώνει σε παρέα πως νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος εξαιτίας των δύο εμβολιασμών που έκανε.
Δηλαδή, εξήγησε,  πως ένιωθε δύο συναισθήματα ικανοποίησης.
Το πρώτο ότι συμπεριφέρθηκε ως υπεύθυνος πολίτης τόσο έναντι του εαυτού του και του συνόλου, όσο και ότι πλέον με το δεύτερο εμβόλιο θεωρούσε απόλυτα ασφαλή τον εαυτό του αλλά και τους αγαπημένους του που συναναστρέφεται.
Είναι μια σωστή θέση αυτή η ψυχολογική αίσθηση ασφαλείας στην μεταπανδημική περίοδο.
Πρόκειται για μια απόλυτα θετική άποψη που ουσιαστικά κλείνει τον κύκλο της άσχημης περιόδου με τον COVID-19.
Γ.Δ.


Δύο Σέρβοι, ένας Ρουμάνος
Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό, Σέρβος, Βλάνταν Μιλόγεβιτς για την ΑΕΚ, Σέρβος.
Ράζβαν Λουτσέσκου Ρουμάνος για τον ΠΑΟΚ.
Τρεις νέοι προπονητές σε τρεις κατά τεκμήριο μεγάλες ομάδες της χώρας. Αυτή η προτίμηση φυσικά σηματοδοτεί πως η βαλκανική σχολή προπονητών είναι αξιόλογη και πως έχει κερδίσει την εκτίμηση των ομάδων ακριβώς λόγω των ικανοτήτων.
Όπως συμβαίνει σ’ένα άλλο ομαδικό παιγνίδι, το μπάσκετ. Διαπρέπουν Έλληνες προπονητές σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες με «βαρύ» όνομα, κατακτώντας επιτυχίες.
Τα πράγματα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου για την ελληνική παρουσία προπονητών είναι μια ιστορία για αγρίους…
Γ.Δ.


Χάσαμε τώρα, το αύριο θα είναι δικό μας
Και με την ευκαιρία να πούμε λίγα λόγια και να εκφράσουμε την λύπη μας για το ότι η ομάδα της Ξάνθης παρά την προσπάθεια δεν θ’αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκ.
Η επικρατούσα άποψη που ισχύει βέβαια χρόνια σχετικά με το εκτός έδρας γκολ και η οποία θα καταργηθεί, ήταν η αιτία.
Η ομάδα μας έχασε στο δεύτερο παιγνίδι με τον Παναιτωλικό με 1-0 και μάλιστα με πέναλτυ.
Ως γνωστόν, στην έδρα μας κερδίσαμε με 2-1. Αυτό το εκτός έδρας γκολ του Παναιτωλικού μας στέρησε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.
Ήττα οδυνηρή βέβαια αλλά η ομάδα θα κερδίσει την άνοδο την επόμενη περίοδο. Έχασε στις λεπτομέρειες και στα πρώτα παιγνίδια.
Υπομονή όμως. Το αύριο θα είναι της ομάδας μας.
Γ.Δ.


Έχουμε γενέθλια!
Τον 45ο χρόνο της ζωής της ξεκινά σήμερα η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ και μοιραζόμαστε μαζί σας τη χαρά μας γι’ αυτή τη διαδρομή που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου του 1977 και συνεχίζεται παράλληλα με την ιστορία της Ξάνθης και των ανθρώπων της.
Ακούμε συχνά για την ουσιαστική συμβολή του περιφερειακού Τύπου στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των αναπτυξιακών προοπτικών κάθε τοπικής κοινωνίας, για τη δυνατότητα που δίνει το δημόσιο λόγο και το πρωτογενές δημοσιογραφικό υλικό που προσφέρει για ενημέρωση, προβληματισμό και περαιτέρω έρευνα. Εμείς αυτό το πιστεύουμε κι αυτό υπηρετούμε. Και τη μεγαλύτερη ικανοποίηση μας τη δίνει η έμπρακτη αναγνώριση από τους αναγνώστες μας και από την τοπική κοινωνία.
Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αποτελούσε πάντα ζητούμενο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται ακόμη περισσότερο από την επέλαση των fake news, την επικυριαρχία εύπεπτου υλικού και πληροφορίας και την απουσία κάθε θεσμικού πλαισίου για την προστασία της δεοντολογίας και των πνευματικών δικαιωμάτων.
Οι προκλήσεις όμως, αποτελούν σημεία των καιρών που καταδεικνύουν, εν προκειμένω, πόσα οι ίδιοι διεκδικούμε για μας και τη ζωή μας. Κατά πόσο εντασσόμαστε στο συλλογικό, πόσο μας νοιάζει η ζωή στον τόπο που επιλέγουμε, πόσα περισσότερα θέλουμε να διεκδικήσουμε για εμάς. Εμείς πιστεύουμε ότι σε αυτό το σκοπό είμαστε διαχρονικά σύμμαχοι και παρά τις δυσκολίες, επιλέγουμε να εργαζόμαστε όχι αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις, αλλά βλέποντας τες ως ευκαιρία. Κι αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο με τη στήριξη των αναγνωστών και των συνδρομητών μας. Και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε! Και σήμερα θα γιορτάσουμε μαζί σας.
Ε.Δ.


Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας
«Με φανατισμό και μίσος πολιτική δεν κάνεις» έχει πει παλιός Έλληνας πολιτικός του αριστερού χώρου που ξεχώριζε για τη νηφαλιότητα του χαρακτήρα αλλά και των απόψεών του.
Παρότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που το είπε, δυστυχώς λίγα, έως ελάχιστα έχουν αλλάξει και βελτιωθεί στην πολιτική σκηνή της χώρας μας.
Όχι ότι έλειψαν νηφάλιοι πολιτικοί προερχόμενοι απ’όλους τους κομματικούς χώρους. Απεναντίας.
Όμως δυστυχώς αποτελούσαν την μειοψηφία.
Βέβαια την κύρια και βασική ευθύνη είχαν οι ηγεσίες που αυτές καθορίζουν την πορεία.
Όμως, αρκετά. Η αλλαγή νοοτροπίας είναι απαραίτητη.
Το μίσος και ο φανατισμός θα πρέπει να φύγουν. Λογική, επιχειρήματα, απόψεις με θέσεις, αυτά πρέπει να επικρατήσουν στην πολιτική αντιπαράθεση.
Εξάλλου στον 21ο αιώνα βρισκόμαστε.
Γ.Δ.


Περί Φερντούν και άλλες ιστορίες
Από τα παράδοξα της τοπικής σκηνής στον χώρο της αυτοδιοίκησης.
Θα θυμούνται οι συμπολίτες αναγνώστες πως ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Ξάνθης, πως πνέει μένεα εναντίον του δημοτικού συμβούλου Χασάνογλου Φερντούν. Μάλιστα αποφάσισε όσο θα παρίσταται ο Φερντούν στο δημοτικό συμβούλιο (θεωρεί την παρουσία του παράνομη), θ’απουσιάζει αυτός.
Το ωραίο όμως όλης αυτής της αντιπαράθεσης είναι ότι ο Φερντούν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τον Δημαρχόπουλο! Και τώρα που ο Φερντούν ανεξαρτητοποιήθηκε, στράφηκε εναντίον του με μένος.
Μάλιστα η όλη υπόθεση της αργίας, έκπτωσης, διαγραφής κλπ έφθασε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας του οποίου η απόφαση αναμένεται.  Βέβαια μέχρι τότε ο Φερντούν δικαιούται να παρίσταται στο δημοτικό συμβούλιο και να ψηφίζει κανονικά ως σύμβουλος.
-Νταλγκάδες και μπλεξίματα στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης…
Γ.Δ.


Ένας κι ένας κάδος στην Σταθμού
Επανερχόμαστε για να τονίσουμε την ανάγκη για τοποθέτηση δύο κάδων απορριμμάτων στην οδό Σταθμού.
Ο πρώτος είναι κάδος χρήσης απορριμμάτων διότι ο υπάρχων σήμερα είναι χαλασμένος,  έχει και τρεις ρόδες.
Ο δεύτερος που ζητούν οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι για τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Ελπίζουμε τη φορά αυτή να ληφθεί υπ’όψιν το σχόλιο και να προχωρήσει η τοποθέτηση των δύο απαραίτητων κάδων.
Γ.Δ.


Η επίσκεψη Τσαβούσογλου
Η επίσκεψη Τσαβούσογλου ξεκίνησε μεν ιδιωτικά από την Θράκη και συγκεκριμένα την Κομοτηνή με εμπρηστικά σχόλια του υπουργού του ΥΠΕΞ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναφορές περί «τουρκικής μειονότητας» λαμβάνονται τις αντίστοιχες απαντήσεις από το ελληνικό ΥΠΕΞ. Αυτό όπως φάνηκε ήταν και το μόνο αιχμηρό σημείο της επίσκεψης γιατί κατά τα άλλα τα πράγματα κύλησαν μάλλον πολύ φιλικά. Έως και ασπασμούς των δύο Υπουργών Τσαβούσογλου – Δένδια είδαμε… Και μάλιστα ο δικός μας βουλευτής ΚΙΝΑΛ κ. Μπαράν Μπουρχάν ανάρτησε την επίμαχη φωτογραφία και σχολίασε: «Özlediğimiz, arzuladığımiz kareler, insallah daimi olur» και σε μετάφραση «Αυτά που επιθυμήσαμε να δώσει ο Θεός να είναι μόνιμα». Αυτή είναι και η επιθυμία όλων. Ειρηνική επίλυση των διαφορών μας, καλή γειτονία, συνεργασία και ανάπτυξη.
Μ.Ξ.


Σενάρια εκλογών
Φουντώνουν σενάρια εθνικών εκλογών για το Φθινόπωρο. Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει πει επανειλημμένως ότι θα εξαντλήσει την τετραετία αυτό που ενισχύει την επιχειρηματολογία υπέρ των εκλογών είναι η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών που έπρεπε ήδη να έρθει στην Βουλή και όλο μετατίθεται χρονικά. Ναι, πρόκειται για ένα σταυρόλεξο που καλείται να επιλύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να βρει τον αριθμό των βουλευτών (180)που χρειάζεται αλλά και τους βουλευτές του κόμματός του (158) ώστε να μην χάσει την δεδηλωμένη. Υπενθυμίζουμε ότι κατά της συμφωνίας έχει ταχθεί ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ βουλευτές αλλά αρνητικός ήταν και ο Κώστας Καραμανλής κι οι συν αυτώ. Αν τελικά γίνουν εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση θα γίνουν επαναληπτικές με τον νόμο των bonus εδρών που έχει ψήφισε η ΝΔ. Κατά τα φαινόμενα τέλος του χρόνου ή αρχές του 2022 θα έχουμε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …