Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ορφέας Ξάνθης: Πήρε την πρώτη του νίκη στα μπαράζ και έβαλε υποψηφιότητα για άνοδο

Ορφέας Ξάνθης: Πήρε την πρώτη του νίκη στα μπαράζ και έβαλε υποψηφιότητα για άνοδο

0

Κέρδισε με 2-0 τον Διαγόρα Στεφανοβικείου

Ο Ορφέας νίκησε την Κυριακή στην Ξάνθη με 2-0 τον πρωταθλητή του 4ου Ομίλου Διαγόρα Στεφανοβικείου, και έβαλε υποψηφιότητα για την άνοδο στην Superleague 2. Στο άλλο ματς της 2ης αγωνιστικής Ποσειδώνας Μηχανιώνας και Αναγέννηση Καρδίτσας αναδείχθηκαν ισόπαλοι στη Θεσσαλονίκη με 1-1, με την Αναγέννηση Καρδίτσας να παίρνει έτσι κεφάλι στη βαθμολογία.

Η ξανθιώτικη ομάδα με 3 βαθμούς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση, πίσω από την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ έχει ρεπό στην επόμενη αγωνιστική.

Τη νίκη στο παιχνίδι με τον Διαγόρα έδωσαν τα γκολ του Μελισσόπουλου στο 35΄ και του Τανζού στο 68΄. Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στο 31′ λόγω της αποβολής του Κυρίτση και τα αμέσως επόμενα λεπτά σκόραρε με τον Μελισσόπουλο, ενώ το δεύτερο γκολ ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ έχασε και πολλές ευκαιρίες.

Ο Διαγόρας είχε καλύτερες φάσεις στο παιχνίδι μέχρι το 31΄ που έχασε παίκτη, όταν ο Γιώργος Κατρανίτσας έγινε η αιτία ο παίκτης του Διαγόρα να δει μέσα σε ένα λεπτό δύο κίτρινες κάρτες.

Μετά την απώλεια του Κυρίτση ο Διαγόρας κλείστηκε για να κρατήσει την ισοπαλία, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς ο Ορφέας δημιουργούσε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, με δύο εξ’αυτών να μετουσιώνονται σε γκολ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κώστας Κατοίκος της ΕΠΣ Αθηνών με πρώτο βοηθό τον Τσακίρη (ΕΠΣ Δράμας), δεύτερο βοηθό τον Κουκούμη (ΕΠΣ Καβάλας) και 4ο τον Παρχαρίδη (ΕΠΣ Δράμας).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γιουργούσης, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Κριεζής, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Τορομανίδης (83′ Σουκρή), Βουλγαρίδης, Χαλήλ Ιμπραήμ Τανζού (90+’ Κιολεΐδης), Μελισσόπουλος Ν. (60′ Πασχαλάκης), Μελισσόπουλος Αλ.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ (Αρσένος): Αποστολίδης, Καραμπόσης, Ναουμίδης, Λάιος, Ζηνούνης (67′ Κόφφας), Αναστασίου (72′ Κουβελας), Μπλεντής (84′ Καραμανλής), Κυρίτσης Ι., Παπαγεωργίου (72′ Δέλλας), Κυρίτσης Στ., Σπάθης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Ορφέας Ξάνθης-Διαγόρας Στεφανοβικείου 2-0

Ποσειδώνας Μηχανιώνας-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-1

Ρεπό: ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου

Η βαθμολογία

  1. Αναγέννηση Καρδίτσας 4 (3-1)
  2. Αχέρων Καναλακίου 3 (2-0) *
  3. Ορφέας Ξάνθης 3 (2-2)
  4. Ποσειδώνας Μηχανιώνας 1 (1-3)
  5. Διαγόρας Στεφανοβικείου 0 (0-2) *

*Έχουν κάνει το ρεπό τους.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, Κυριακή 27 Ιουνίου

Αναγέννηση Καρδίτσας – ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου

Διαγόρας Στεφανοβικείου – Ποσειδών Μηχανιώνας

Ρεπό: Ορφέας Ξάνθης

Δηλώσεις των δύο προπονητών

Μετά το τέλος του αγώνα και στις δηλώσεις που παραχώρησε ο προπονητής του Ορφέα, Μπάμπης Χατζημεστής, ο οποίος μίλησε για το δυνατό επίπεδο των μπαράζ, τους τρεις σημαντικούς βαθμούς που κατέκτησε η ομάδα του αλλά για όσα έγιναν στην Καρδίτσα. Ο προπονητής του Διαγόρα από την πλευρά του έδωσε συγχαρητήρια στον Ορφέα και ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, ενώ δήλωσε ότι θεωρεί ήδη επιτυχημένη την ομάδα του

Αναλυτικά ο προπονητής του Ορφέα δήλωσε: “Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα μπαράζ είναι αξιόλογες, για αυτό άλλωστε αναδείχτηκαν και πρωταθλητές στους ομίλους τους. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες σοβαρές και καλές, η ομάδα του Διαγόρα ήταν πολύ συγκροτημένη και ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι τίποτα άλλο χωρίς βία χωρίς τίποτα. Σίγουρα μας βοήθησε η αποβολή αλλά πιστεύω πως μετά το 30′ η ομάδα άρχισε να βρίσκει τον εαυτό της να παίζει αυτό που ξέρει καλά και αυτό που ξέρουμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Είμαστε αρκετά καλά γυμνασμένοι, βεβαίως έχουμε και προβλήματα τραυματισμών, αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για μας. Είχαμε να κάνουμε με μια πολύ καλή ομάδα αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι πως πήραμε τρεις βαθμούς.

Το ποδόσφαιρο δεν ανήκει στους φουσκωτούς και τους καλογυμνασμένους, βεβαίως και θα αλλάξουμε κάποιες κουβέντες μέσα στο γήπεδο αυτά υπάρχουν, όμως οτιδήποτε άλλο δεν έχει θέση στον χώρο μας. Τα παιχνίδια κρίνονται στο γήπεδο, είσαι καλός είσαι τυχερός θα κερδίσεις οτιδήποτε άλλο ανήκει σε άλλους χώρους όχι όμως στο ποδόσφαιρο.

Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια και ότι καλύτερο στην ομάδα του Διαγόρα Στεφανοβικείου, ο Βόλος είναι η δεύτερη πατρίδα μου.”

Ο προπονητής του Διαγόρα Στέλιος Αρσένος δήλωσε: «Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια σ’ αυτά τα παιδιά που έχουν καταφέρει κι έχουν φτάσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Σήμερα ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δεν γνωρίζαμε, μια ομάδα πρωταθλήτρια, όπως ήμασταν κι εμείς στον όμιλό μας. Από το πρώτο λεπτό προσπαθήσαμε να επιβάλουμε ρυθμό, να κάνουμε πράγματα που είχαμε δουλέψει μέσα στην εβδομάδα και ξεκινήσαμε πολύ καλά.

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για τα πρώτα τριάντα λεπτά. Από εκεί και πέρα δύο φάσεις μέσα σ’ ένα λεπτό, δύο κίτρινες μας άλλαξαν τα σχέδια. Κι εκεί που λέγαμε να πάμε στα αποδυτήρια με το 0-0, δεχτήκαμε ένα γκολ σε μια αδράνεια και η ομάδα του Ορφέα κατάφερε να προηγηθεί. Από εκεί και πέρα πιστεύω δεν τα παρατήσαμε, συνεχίσαμε να λειτουργούμε όπως έχουμε μάθει. Θα μπορούσαμε και στην αρχή πριν την κόκκινη κάρτα να ανοίξουμε το σκορ, υπήρχαν φάσεις που ήμασταν επικίνδυνοι. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Η ουσία είναι ότι η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς κι αυτό είναι πολύ λυπηρό. Ο Ορφέας είναι μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα, απλά πιστεύω πως σήμερα  η δική μου ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή και στην αρχή αλλά και με 10 παίκτες.

Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά, έχουμε άλλα τρία παιχνίδια. Θα κοιτάξουμε να παρουσιάσουμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο κι ότι βγει. Ήδη θεωρώ πως είμαστε επιτυχημένη ομάδα.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ορφέα και για τη νίκη και για την άψογη φιλοξενία και μακάρι να υπήρχε και δεύτερος γύρος να ανταποδώσουμε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…