Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ναυαγοσώστης και στην παραλία Αη Γιάννη

Ναυαγοσώστης και στην παραλία Αη Γιάννη

0

Τοποθετήθηκε η εξέδρα –  Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός όλων των παραλιών των Αβδήρων – Τοποθετήθηκαν περισσότερες ομπρέλες

 

Καθαρισμός στο κάμπινγκ Μυρωδάτου με την συνδρομή του Στρατού για λόγους πυροπροστασίας

 

 

 

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι παραλίες του νομού μας είναι πανέτοιμες να δεχτούν το μεγάλο κύμα των λουομένων παρέχοντας εκτός από καθαρά νερά και με την πιστοποίηση της γαλάζια σημαίας αλλά και ασφάλεια αφού πλέον ακόμη μία πολυσύχναστη πλαζ στην παραλιακή ζώνη του νομού μας αποκτά ναυαγοσωστική κάλυψη.

Με  ναυαγοσωστική κάλυψη και η παραλία του Αη Γιάννη Αβδήρων – Τοποθετήθηκε η εξέδρα

Εκτός από την παραλία Μυρωδάτου και του Πόρτο Μόλο όπου υπάρχουν ναυαγοσώστες, φέτος ναυαγοσώστης θα υπάρχει και στην παραλία Αη Γιάννη Αβδήρων. Έτσι μετά από απόφαση του δήμου Αβδήρων έγινε η σχετική διαδικασία και χθες τοποθετήθηκε η εξέδρα απ’ όπου θα μπορεί ο  ναυαγοσώστης να επιβλέπει τους λουόμενους και να παρέμβει σε περιπτώσεις ανάγκης. Να σημειώσουμε ότι η παραλία Αη Γιάννη παρότι εντάσσεται στις ανοργάνωτες παραλίες καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα εστίασης στον αιγιαλό από την αρχαιολογία, ωστόσο είναι πολυσύχναστη αφού πρόκειται μία από τις ομορφότερες παραλίες του νομού μας. Ο δήμος έχει φροντίσει τον καθαρισμό της πλαζ και των αμμόλοφων και έχει τοποθετήσει ξύλινες ομπρέλες και κιόσκια όπως και τουαλέτες,  καμπίνες – αλλακτήρια και κάδους απορριμμάτων.

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός όλων των παραλιών των Αβδήρων

Όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης φέτος έχουν τοποθετηθεί ακόμη περισσότερες ομπρέλες σ’ όλες τις μη οργανωμένες παραλίες κατά μήκος της παραλιακής ζώνης των Αβδήρων και της Μάνδρας παρέχοντας την ευκαιρία στους πολίτες να τις ανακαλύψουν και να τις εξερευνήσουν όλες. Παράλληλη η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου έχει ολοκληρώσει τον καθαρισμό σ’ όλες τις πλαζ ώστε να είναι πανέτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους.

Καθαρισμός στο κάμπινγκ Μυρωδάτου με την συνδρομή του Στρατού

Παράλληλα επιχείρηση καθαρισμού είναι σε εξέλιξη στο κάμπινγκ Μυρωδάτου. Λόγω δε της μεγάλης έκτασης του οικοπέδου  αλλά και τις δυσκολίες που προκύπτουν από την  απομάκρυνση των σπασμένων κλαδιών των δέντρων, ζητήθηκε η συνδρομή του Στρατού, συνεργείο του οποίου συμμετέχει στις εργασίες μαζί με υπαλλήλους της καθαριότητας του δήμου. Ο καθαρισμός γίνεται για λόγους πυροπροστασίας  γιατί ο χώρος είναι υψηλής επικινδυνότητας το καλοκαίρι. Να σημειώσουμε ότι επιπλέον η δημοτική αρχή έχει σχέδια για το κάμπινγκ Μυρωδάτου αλλά για του χρόνου. Όπως μας ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης θα ξεκινήσει μια μελέτη για να λειτουργήσει ο δήμος το κάμπινγκ όπως παλιά, δηλαδή με τροχόσπιτα. Υπενθυμίζουμε ότι προφανώς και η δημοτική αρχή κατέληξε σ’ αυτό τον σχεδιασμό αφού προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να το δημοπρατήσει και όλες ανεπιτυχώς!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …