Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ EURO 2020-21: Σήμερα η πρεμιέρα με το παιχνίδι Τουρκία- Ιταλία

EURO 2020-21: Σήμερα η πρεμιέρα με το παιχνίδι Τουρκία- Ιταλία

0

Θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά σε 12 χώρες

Με καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα το βράδυ (22.00)  την πρεμιέρα του EURO2020-21, μίας διοργάνωσης πολύ διαφορετικής από όσες γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Το EURO 2020-21, με 51 αγώνες του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος σε επίπεδο εθνικών ομάδων στην Ευρώπη, θα διεξαχθεί για πρώτη (και τελευταία) φορά σε 12 χώρες, δίχως απαραίτητα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των οικοδεσποινών να έχουν προκριθεί στην τελική φάση του τουρνουά. Οι συμμετέχουσες ομάδες είναι 24 και 9 εξ αυτών θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν ως… γηπεδούχες, με φιλάθλους τους σε έδρα που γνωρίζουν καλά.

Η δράση θα ξεκινήσει απόψε στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, με το παιχνίδι Τουρκίας –Ιταλίας,ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της 11ης Ιουλίου στο «ναό του ποδοσφαίρου», το «Γουέμπλεϊ».

Η φάση των ομίλων θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες (11 Ιουνίου – 23 Ιουνίου), ενώ κάθε ένας θα φιλοξενείται σε δύο πόλεις. Οι ώρες έναρξης των αγώνων είναι τρεις (16:00, 19:00 και 22:00), ενώ τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ελλάδα έχει αναλάβει ο ΑΝΤ1, ο οποίος θα προχωρήσει σε συμπαραγωγές με τη NOVA.

Η φάση των 16 αρχίζει έπειτα από κενό δύο ημερών και κάθε μέρα θα υπάρχουν δύο αγώνες (απόγευμα και βράδυ). Ολοκληρώνεται στις 29 Ιουνίου και έπειτα από άλλες δύο μέρες κενό, διεξάγονται τα προημιτελικά, την Παρασκευή 2 Ιουλίου και το Σάββατο 3 του μήνα, επίσης με δύο αγώνες τη μέρα.

Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Ιουλίου, ο δεύτερος ημιτελικός την επομένη και ο τελικός την Κυριακή 11 Ιουλίου. Οι 3 τελευταίοι αγώνες θα διεξαχθούν στο “Γουέμπλεϊ”, με σέντρα στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Οι Όμιλοι

1ος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία (Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε Ιταλία και Αζερμπαϊτζάν)

2ος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία (Σε Δανία και Ρωσία)

3ος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία (Σε Ολλανδία και Ρουμανία)

4ος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία (Σε Αγγλία και Σκωτία)

5ος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία (Σε Ρωσία και Ισπανία)

6ος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία (Σε Ουγγαρία και Γερμανία)

*Το εισιτήριο παίρνουν οι πρώτοι κάθε γκρουπ και ο τέσσερις καλύτεροι τρίτοι

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …