Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δύο τα περιστατικά παρενόχλησης που προκάλεσαν σάλο σε γυμνάσιο της Ξάνθης

Δύο τα περιστατικά παρενόχλησης που προκάλεσαν σάλο σε γυμνάσιο της Ξάνθης

0

Δύο μαθητές κατηγορήθηκαν ότι προέβησαν σε απρεπείς και προσβλητικές ενέργειες σε βάρος συμμαθητριών τους, σε διαφορετικές περιπτώσεις

 

Αποφασίστηκε να τους επιβληθεί τιμωρία στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ξεσηκώθηκαν οι συμμαθητές τους θεωρώντας ότι η προσέγγιση της Διεύθυνσης του σχολείου ήταν επιεικής

 

 

Δυο περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μεταξύ δύο ανηλίκων συμμαθητών  σε Γυμνάσιο της πόλης μας αναστάτωσαν την μαθητική κοινότητα, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία της πόλης, αφού με αφορμή το δεύτερο χρονολογικά απ’ αυτά, το θέμα έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις και αναπαράχθηκε απ’ όλα τα πανελλαδικά ΜΜΕ.

Δύο τα περιστατικά παρενόχλησης  – Τι συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες του “Ε”

Το «Ε» διερεύνησε το θέμα και αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ του είναι ότι το πρώτο περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το απόγευμα και σε εξωσχολική ώρα όταν μια παρέα από αγόρια και κορίτσια από το συγκεκριμένο γυμνάσιο συναντήθηκαν στην αυλή άλλου σχολείου για να παίξουν, να συνομιλήσουν, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις ηλικίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ένας νεαρός παρενόχλησε κοπέλα της παρέας, η οποία και τον απέτρεψε ενοχλημένη. Μετέφερε το περιστατικό στους γονείς της και τους φίλους της και πήραν φωτιά οι αναρτήσεις στα social κατά του νεαρού, με επικριτικά σχόλια και κατηγορίες. Η Διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να τιμωρήσει τον μαθητή με αποβολή.

Κι ενώ συζητιούνταν το θέμα αυτό την ίδια στιγμή σε μια αίθουσα του ίδιου σχολείου συνέβη δεύτερο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από άλλο αγόρι σε άλλο κορίτσι. Συγκεκριμένα το κορίτσι κατήγγειλε ότι η αίθουσα ήταν κενή και εκείνη πήγε να πάρει την τσάντα της όταν ένας συμμαθητής της την ακολούθησε και έκλεισε την πόρτα. Το κορίτσι κατήγγειλε επίθεση με σεξουαλικά κίνητρα, ενώ τις φωνές της άκουσε συμμαθήτριά της και άνοιξε την πόρτα. Να σημειώσουμε ότι οι πόρτες των αιθουσών δεν έχουν κλειδιά οπότε δεν τίθεται θέμα να είχε κλειδωθεί, όπως μεταδόθηκε. Για το νέο περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η διεύθυνση του σχολείου, ενώ προκλήθηκε σάλος στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα. Η φράση που αποδίδεται στην Διευθύντρια ότι της επέρριψε ευθύνη «επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά» δεν επιβεβαιώθηκε. Ωστόσο αυτό όπως και η αποβολή στον μαθητή που θεωρήθηκε ως μικρή τιμωρία ήταν η αφορμή για να κηρύξει το 15μελές των μαθητών αποχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας που ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε.

Τι αναφέρεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ξάνθης – Ενημερώθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου

Από την πλευρά της Διεύθυνσης του σχολείου δεν έχει γίνει κάποια επίσημη δήλωση ωστόσο υπάρχει ενόχληση για τις διαστάσεις που δόθηκαν την ίδια στιγμή που οι γονείς των παιδιών φαίνεται ότι δεν έχουν πρόθεση να εμπλακούν σε περαιτέρω αντιπαράθεση και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες τιμωρίες για τους μαθητές. Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Ιωαννίδης ενημερώθηκε από την Διεύθυνση του γυμνασίου και για τα δύο περιστατικά και ενημέρωσε με την σειρά του και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας που επικοινώνησε μαζί του. Ο ίδιος όπως ανέφερε στο «Ε» θεωρεί ότι δόθηκε υπερβολική διάσταση για θέματα που επιλύθηκαν σε συνεννόηση με τους γονείς των παιδιών και σε κάθε περίπτωση οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες τιμωρίες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…