Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

0

Κάποιοι δηλώνουν έκπληκτοι…
Κάνουν πως ξεχνούν, πως δεν γνωρίζουν, τα κόμματα κυρίως και οι της αυτοδιοίκησης στη συνέχεια, πως η νέα γενιά, οι νέοι πολίτες τους αγνοούν.
Στοίχημα πως η συντριπτική πλειοψηφία των νέων δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Περιφερειάρχης ΑΜ Θράκης, ποιοι είναι οι τρεις βουλευτές του νομού και ποιοι οι τέσσερις δήμαρχοι.
Η νέα γενιά σε μεγάλο βαθμό αδιαφορεί για την πολιτική και τους πολιτικούς.
Κι αυτό διότι τους θεωρούν υπεύθυνους για πολλά αρνητικά πράγματα και ελάχιστα θετικά.
Ο θεσμός γι’αυτούς έχει απαξιωθεί, γι’αυτό και δεν συμμετέχουν στις εκλογές και τα κοινά.
Γι’αυτό, αυτοί που δηλώνουν έκπληκτοι ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα.
Γ.Δ.


Αλήθειες
Δεν είναι κρυφό πως ένα μέρος της κοινωνίας αντιμετωπίζει τους πολιτικούς σήμερα με δυσπιστία, καχυποψία και απόρριψη. Αναλογικά, το ίδιο συμβαίνει και με την ίδια την πολιτική.
Αιτίες και αφορμές πολλές προς την πλευρά των πολιτικών, κι όχι βέβαια των νέων.
Η απογοήτευση για «τα έργα και ημέρες» των μεγάλων είναι έκδηλη και δεν πρόκειται να μειωθεί εάν δεν υπάρξουν συνταρακτικά γεγονότα.
Οι νέοι αντιλαμβάνονται την εφαρμογή της αναξιοκρατίας, του κομματισμού και του ρουσφετιού στην κοινωνία με ευθύνη των κυβερνητικών κομμάτων και της λαϊκίστικης πολιτικής που άσκησαν τα κόμματα όταν είχαν την εξουσία.
Προφανώς και δεν εξαιρούν την Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο λαϊκισμός και ο κομματισμός υπάρχει και είναι εμφανής.
Γ.Δ.


Η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας
Σε πρόσφατη συζήτηση σε οικογενειακή συγκέντρωση για ένα ευχάριστο κοινωνικό γεγονός, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η σημερινή πολιτική κατάσταση.
Επισημάνθηκαν διάφορα. Ένα που είχε την συμφωνία όλων των συμμετεχόντων ήταν η συνεχιζόμενη αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει την αποδοχή και την ψήφο της μειονότητας στην Θράκη. Μάλιστα ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καταφέρει ν’αλλάξει αυτή τη θέση παρότι ο πατέρας και η αδελφή του είχαν λάβει αποφάσεις υπέρ της μειονότητας.
Φυσικά η συζήτηση αφορούσε την κεντρική πολιτική σκηνή. Όπου παγίως η Ν.Δ. υστερεί στις βουλευτικές εκλογές και μάλιστα στις τελευταίες βουλευτικές του 2019 είχε μικρό ποσοστό ψήφων στην μειονότητα σε Ξάνθη και Ροδόπη.
Γ.Δ.


Ερωτήσεις –Απαντήσεις
Εάν βέβαια ρωτήσει κάποιος πού οφείλεται αυτή η αρνητική στάση της μειονότητας προς τη Ν.Δ. και η θετικότατη προς το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν κάποιες απαντήσεις.
Οι οποίες έχουν αφετηρία το παρελθόν. Ένα παρελθόν άσχημο, βίαιο, φανατισμένο και ιδιοτελές έως βαθμού άγριας εκμετάλλευσης.
Θα υποστηρίξει ίσως κάποιος πως αυτά υπήρξαν πριν πολλά χρόνια. Θα συμφωνήσω. Όμως το αρνητικό θυμικό μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά.
Έτσι, το στίγμα ακολουθεί μέχρι σήμερα την δεξιά και κεντροδεξιά παράταξη που εκφράστηκε με το Λαϊκό κόμμα, την ΕΡΕ και τη Νέα Δημοκρατία.
Αυτό το αρνητικό βεβαρημένο παρελθόν ακολουθεί την συντηρητική παράταξη της χώρας.
Αυτή δε την αδυναμία εκμεταλλεύτηκαν εκλογικά τόσο το ΠΑΣΟΚ παλιά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα κερδίζοντας μεγάλα ποσοστά.
Γ.Δ.


Ξάνθη – Ροδόπη
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πλέον πως οι δύο Θρακικοί νομοί της Περιφέρειάς μας πως έχουν μια αρνητική πρωτιά.
Ναι, είναι και οι δύο νομοί με τους λιγότερους εμβολιασμούς μέχρι στιγμής κι εκεί θα μείνουν σίγουρα. Το παράδοξο τώρα από το αρμόδιο υπουργείο. Το οποίο αγνόησε και απέκλεισε τους νομούς της Θράκης και τα Μέσα Ενημέρωσης από το διαφημιστικό πρόγραμμα υπέρ των εμβολιασμών!
Έτσι, έμειναν χωρίς την ενημέρωση αυτή που σίγουρα θα βοηθούσε στην αύξηση των εμβολιασμών. Δεν το έκανε, διακατεχόμενο από μιζέρια και εχθρότητα έναντι της Θράκης την οποία στα λόγια υποστηρίζει και στα έργα αγνοεί. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις βέβαια.
Γ.Δ.


Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει βούληση ν’ ανοίξει η δίοδος του Αγ. Κωνσταντίνου
Τώρα που χαλαρώνουν τα μέτρα καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν είναι ανάγκη να δούμε και το θέμα της τουριστικής διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου. Είναι βασικό για τον νομό μας να ανοίξει γιατί είναι η μόνη δίοδος που εξυπηρετεί μόνο την Ξάνθη και θα αποσυμφορήσει την Νυμφαία κα τον Προμαχώνα που έχει αναμονή πάνω από 1- 1.30 ώρα. Κι αν το πρόβλημα που δεν άνοιξε η δίοδος του Αγ. Κωνσταντίνου είναι ότι δεν υπάρχει η υποδομή για τους ελέγχους, λύσεις πάντα υπάρχουν. Όπως αυτή που προτείνει ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης και αφορά ένα van με κινητή μονάδα από το Νοσοκομείο Καβάλας που μπορεί να τοποθετηθεί εκεί. Όπως αναφέρει: «Συνοριακές διαβάσεις με Βουλγαρία, ανοιχτές λίγες συγκεκριμένες με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση τους. Ταλαιπωρία για τους τουρίστες αλλά και τους επαγγελματίες μας. Η Περιφέρεια διαθέτει λύσεις που μπορεί να τις αξιοποιήσει, όπως πχ να ανέβει η συγκεκριμένη, ιδιοκτησίας της, κινητή μονάδα στον Άγιο Κωνσταντίνο Ξάνθης και να επιτραπεί και από εκεί η διέλευση τουριστών. Θα περιορίσει τις ουρές στις υπόλοιπες. Όσο για το νοσοκομείο Καβάλας νομίζω ότι δεν τη χρειάζεται πλέον».
Μ.Ξ.


Φτάνει…
Νομίζω πως πρέπει να μπει ένα φρένο, να κατέβουν οι τόνοι και να σταματήσει αυτή η «βαβούρα» για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα τη νεαρή Καρολάιν.
Ξεπεράστηκαν όλα τα όρια της ενημέρωσης πλέον.
Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, μια μονότονη και επαναλαμβανόμενη ιστορία που διογκώθηκε στον υπέρτατο βαθμό.
Έγινε η όλη υπόθεση ένα σίριαλ. Βγήκαν στην επιφάνεια διάφορα, λεπτομέρειες, έγιναν αναλύσεις, υποθέσεις, εκτιμήσεις, λέχτηκαν και τι δε λέχτηκαν, δεν έμεινε τίποτε που να μην ασχολήθηκαν τηλεοπτικοί σταθμοί και Τύπος.
Ποιο ήταν το μυστικό, τι θα γίνει με το ορφανό κοριτσάκι, ένας βομβαρδισμός λεπτομερειών που πλέον έχει κουράσει.
-Φτάνει, έλεος, τερματίστε το, το θέμα εξαντλήθηκε.
Γ.Δ.


Εξοικονομώ –Αυτονομώ
Έρχεται νέο. Φρέσκο και περιζήτητο το πρόγραμμα Εξοικονομώ –Αυτονομώ.
Όπως θα έχετε διαβάσει στο χθεσινό φύλλο στη σελίδα 6, όπου να’ ναι θα δοθούν στη δημοσιότητα οι δύο νέοι κύκλοι για 205.000 κατοικίες.
Η χρηματοδότηση του μεγάλου αυτού προγράμματος θα γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης, πράγμα που σημαίνει πως τα χρήματα είναι σίγουρα.
Ιδού λοιπόν μεγάλη ευκαιρία για βελτίωση των οικοδομών μέσω υψηλών επιδοτήσεων.
Γ.Δ.


Ανεμβολίαστοι στο 4ο κύμα
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για την απαλλαγή μας από τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, κάτι που ούτως ή άλλως συμβαίνει στην πραγματικότητα, τώρα που ήρθαν οι ζέστες και δυσχεραίνουν την χρήση της. Αργότερα θα έρθουν και άλλα μέτρα που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα εισάγουν κάποιες «διακρίσεις» υπέρ των εμβολιασμένων. Όμως, απ’ ότι φαίνεται, η μεγαλύτερη διάκριση θα επιβληθεί από την ίδια τη ζωή γύρω στο φθινόπωρο.
Σήμερα οι περισσότεροι επιστήμονες περιμένουν το 4ο κύμα της πανδημίας κάπου στον Νοέμβριο. Αυτή τη φορά, όμως, όλα θα είναι διαφορετικά. Ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού θα έχει αναπτύξει ανοσία, είτε φυσική, είτε δια του εμβολιασμού. Συνεπώς lockdown όχι απλώς δεν πρόκειται να υπάρξει, αλλά ακόμα και αν τεθεί ως ενδεχόμενο, θα οδηγήσει σε κοινωνικό ξεσηκωμό. Για ποιο λόγο άλλωστε έχει εμβολιαστεί κάποιος αν υφίσταται και το lockdown;
Έτσι, οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που θα βρεθούν στη δίνη του τέταρτου κύματος. Οι άνθρωποι αυτοί θα κληθούν να ζήσουν σε ένα περιβάλλον που πλέον δεν θα λαμβάνει τόσο αυστηρά μέτρα για την υγειονομική προστασία του πληθυσμού. Αν οι ειδικοί έχουν δίκαιο, το τέταρτο κύμα θα σαρώσει αποκλειστικά ανεμβολίαστους. Και τότε βέβαια θα προκύψουν διάφορα θέματα ηθικής φύσεως και αντιθέσεις στο εσωτερικό της κοινωνίας, ειδικά αν κληθούν οι εμβολιασμένοι να κάνουν υποχωρήσεις και παραχωρήσεις προκειμένου να υποστηριχθούν οι ανεμβολίαστοι….
Κ.Γ.


Ζόρισαν τα πράγματα για τον …Ζόραν
Σε μέγα ατόπημα έχει υποπέσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Δεν μπορούσε να συγκρατηθεί από τον ενθουσιασμό του για την εθνική ομάδα της χώρας του που συμμετέχει στο Euro 2021 και ξέχασε το όνομά της! Την συμφωνία για το όνομα Βόρεια Μακεδονία που υπέγραψε στις Πρέσπες με τον Αλέξη Τσίπρα. Και η ελληνική κυβέρνηση του απαντά ότι θα …ξεχάσει τα μνημόνια συνεργασίας που έπρεπε να  επικυρωθούν από την Βουλή τον επόμενο μήνα και θα τα αναβάλει. Και είναι λογικό εφόσον δεν τηρείται από το Πρωθυπουργό της χώρας που υπέγραψε τη συμφωνία, τι να περιμένουμε από τον λαό της που έχει δεχτεί τέτοια προπαγάνδα και τόση παραχάραξη της ιστορίας αναφορικά με την εθνική του ταυτότητα. Ενδεικτική είναι η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη που δείχνει την ενόχληση της Αθήνας: «Σας θυμίζω ότι από τις βασικότερες επιφυλάξεις της Νέας Δημοκρατίας προ της έγκρισης της συμφωνίας ήταν η χρήση του όρου “μακεδονικός” σε ό,τι αφορά στην γλώσσα και την ταυτότητα. Σε κάθε περίπτωση όλα αξιολογούνται, όπως και ο χρόνος, που θα έλθουν προς κύρωση στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας. Ούτως ή άλλως η καλή τη πίστη εφαρμογή της συμφωνίας είναι και ένα από τα κριτήρια της ενταξιακής πορείας της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ζορίζουν τα πράγματα …Ζόραν!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…