Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 585.000 ευρώ για εξοπλισμό διαχείρισης βιοαποβλήτων παίρνει ο δήμος Αβδήρων

585.000 ευρώ για εξοπλισμό διαχείρισης βιοαποβλήτων παίρνει ο δήμος Αβδήρων

0

Κατάθεσε αυτόνομη πρόταση στο μέτρο του Ε.Π. ΑΜΘ που ήρθε 3η στην αξιολόγηση – Από 200.000 ευρώ ο καθένας, οι υπόλοιποι  18 δήμοι της ΑΜΘ που κατέθεσαν πρόταση μέσω της ΔΙΑΑΜΑΘ

 

Έμφαση στην ανακύκλωση και στην διαχείριση των βιοαποβλήτων

 

Σε καλό του βγήκε του δήμου Αβδήρων η επιλογή να διεκδικήσει αυτόνομα την ένταξη και την χρηματοδότηση της πρότασής του στο Μέτρο «Δράσεις και Προμήθεια εξοπλισμού ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων Δήμου Αβδήρων» από το Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  ΕΣΠΑ 2014-2020. Η πρότασή του ήρθε 3η στην αξιολόγηση και παίρνει με το σπαθί του υπεδιπλάσιο ποσό από κάθε έναν από τους υπόλοιπους 18 δήμους της ΑΜΘ που διεκδίκησαν την ένταξη μέσω της ΔΙΑΑΜΑΘ.

 Παίρνει με το σπαθί του 585.000 για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων ο δήμος Αβδήρων – 200.000 ευρώ οι άλλοι δήμοι

Ειδικότερα όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, η απόφαση του δήμου ήταν να κινηθεί αυτόνομα και όχι μέσω της ΔΙΑΑΜΑΘ, όπως επέλεξαν οι 18 από τους 22 συνολικά δήμους της ΑΜΘ. Η επιλογή αυτή δικαιώθηκε αφού παίρνει το υπερδιπλάσιο ποσό και συγκεκριμένα 585.000 ευρώ, ενώ ο καθένας από τους υπόλοιπους 18 δήμους περίπου 200.000 ευρώ καθόσον διαμοιράστηκαν τα υπόλοιπα 2.400.000 ευρώ από το συνολικό ποσό που ανέρχεται σε 4.800.000 ευρώ εφόσον αφαιρέθηκαν τα 750.000 ευρώ της πρότασης του δήμου Καβάλας   που ήρθε 1η στη σειρά με 2η την πρόταση του δήμου Παγγαίου.

Προμήθειες για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων

Η πρόταση  του δήμου Αβδήρων αφορά:

  1. Την προμήθεια 1000 τεμαχίων οικιακών πλαστικών κάδων, χωρητικότητας 50 λίτρων.
  2. Την προμήθεια 150 τεμαχίων πλαστικών κάδων χωρητικότητας 660 λίτρων, χρώματος καφέ.
  3. Την προμήθεια 1120 τεμαχίων κομποστοποιητών χωρητικότητας 300-350 λίτρων.
  4. Προμήθεια ενός Απορριμματοφόρου οχήματος με κινητήρα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με σημαντική οικονομία στα καύσιμα και σύστημα απόσμησης.
  5. Προμήθεια ενός θραυστήρα που θα χρησιμοποιηθεί για θρυμματισμό προϊόντων από κλαδέματα, πράσινα απόβλητα, ρίζες/φλοιούς δένδρων – παλαιά ξυλεία κατεδαφίσεων, παλέτες, υλικά για παραγωγή κομπόστ.

Έμφαση στην ανακύκλωση και στην διαχείριση των βιοαποβλήτων

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Τσιτιρίδης τόνισε την σημασία της ανακύκλωσης και την ανάγκη πλέον να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς και να εμπεδωθεί ως συνήθεια στους δημότες η σωστή διαχείριση των βιοαποβλήτων και όλες οι πρακτικές της. Επεσήμανε δε πως οι προμήθειες αυτές που θα μοιραστούν στους δημότες όπως οι οικιακοί κάδοι και οι κομποστοποιητές θα καλύψουν πάγιες ανάγκες και θα συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας του προγραμματισμού και του γενικότερου έργου του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Αβδήρων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …