Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Το υπουργείο Πολιτισμού επιχορηγεί πολιτιστικές δράσεις για παιδιά και εφήβους

Το υπουργείο Πολιτισμού επιχορηγεί πολιτιστικές δράσεις για παιδιά και εφήβους

0

Το ποσό επιχορήγησης ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ

Ανταποκρίθηκαν συνολικά και εμπρόθεσμα 147 φορείς εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων

Με το ποσό του 1.000.000 ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 117 πολιτιστικές δράσεις για παιδιά και εφήβους που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2021 σε όλη την Ελλάδα. Οι προτάσεις που επιλέχθηκαν ανακοινώθηκαν με το 60% εξ αυτών να αφορούν σε δράσης εκτός Αττικής.

Στην πρόσκληση που είχε απευθύνει το ΥΠΠΟΑ, στις αρχές Ιανουαρίου, ανταποκρίθηκαν συνολικά και εμπρόθεσμα 147 φορείς εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναφερόμενος στις 117 προτάσεις για παιδιά και εφήβους που επελέγησαν για επιχορήγηση, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης δήλωσε: «Οι προτεινόμενες πολιτιστικές δράσεις εκτός από την καλλιτεχνική τους αρτιότητα, θίγουν ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά και τους εφήβους, όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός. Η καλλιτεχνική δημιουργία οφείλει και μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη μίας κουλτούρας συμπερίληψης και αποδοχής».

Οι 117 προτάσεις θα λάβουν επιχορήγηση από κυμαίνεται από 2.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και η επιλογή των προτάσεων προς επιχορήγηση έγινε από Γνωμοδοτική Επιτροπή προσωπικοτήτων στην οποία συμμετείχαν οι Αντώνης Λενακάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεατρικής Τέχνης και Αγωγής ΑΠΘ, Μάρθα Κατσαρίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μαρίνα Τσέκου, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Γεωργία Δαμοπούλου, εικαστικός, υπεύθυνη των εργαστηρίων τέχνης του Δήμου Κορυδαλλού και Τσιλιμπέρδη Νίκη – Μόνικα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας ΔΑΣΔ, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ως Πρόεδρος, με Αναπληρώτρια Πρόεδρο, την κ. Όλγα Ζαφείρη, Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης της ΔΑΣΔ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …