Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την πρόταση προβολής για τη Σαμοθράκη επαναφέρει η Περιφερειακή Σύνθεση

Την πρόταση προβολής για τη Σαμοθράκη επαναφέρει η Περιφερειακή Σύνθεση

0

Ασκεί κριτική γιατί υπήρξε η δέσμευση μετά τα προβλήματα του 2019, αλλά έκτοτε δεν έχει υπάρξει πρωτοβουλία

 

Την υλοποίηση της δέσμευσης τουριστικής προβολής της Σαμοθράκης μετά τα προβλήματα του 2019 επαναφέρει η Περιφερειακή Σύνθεση, ασκώντας κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας ότι δεν έχει αναλάβει μέχρι σήμερα καμία πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «σε εξέλιξη είναι και φέτος η καμπάνια προβολής από τον ΕΟΤ για τα νησιά που επλήγησαν από τα μεταναστευτικό κύμα (η καμπάνια είχε ξεκινήσει από το 2020 και συνεχίζεται). Η κυβέρνηση τηρεί μία υπόσχεση της προς τους κατοίκους και τις αρχές των νησιών αυτών και αξίζουν όλοι συγχαρητηρίων, τόσο αυτοί που διεκδίκησαν την προβολή, όσο και αυτοί που την τηρούν.

Μια αντίστοιχη καμπάνια υποσχέθηκε από το 2019 η Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία θα γινόταν σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, για τη Σαμοθράκη. Υπενθυμίζουμε ότι το υποσχέθηκαν εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος και της ζημίας που είχε υποστεί το νησί, εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, εξαιτίας της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Ειδικά φέτος, η στήριξη του Τουρισμού δεδομένων και των συνεπειών της πανδημίας, είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου προσπαθούν να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε ευκαιρία προκειμένου να ορθοποδήσουν.

Το ερώτημα είναι αν όντως έχει προγραμματιστεί αυτή η προβολή για την Σαμοθράκη. Και, αν έχει προγραμματιστεί, πότε περιμένουν οι διοικούντες να την υλοποιήσουν; Μετά το πέρας της τουριστικής σεζόν;

Οι διοικούντες της Περιφέρειας πρέπει επιτέλους να δουλέψουν σοβαρά και να τηρήσουν όσα υπόσχονται. Η ολιγωρία και η κωλυσιεργία έχουν άσχημα αποτελέσματα, τα οποία είδαμε και πριν από λίγες ημέρες στη Νυμφαία…».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προγράμματα Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής της ΑΜΘ στο περιφερειακό συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα με τηλεδιάσκεψη. Τίθενται προς συζήτηση τα προβλήματα των κτηνοτρόφων τ…