Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Ξάνθη στο πρόγραμμα της ιδιωτικής επίσκεψης του Τούρκου αξιωματούχου. Αναμένεται επίσκεψη και στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο

Η Ξάνθη στο πρόγραμμα της ιδιωτικής επίσκεψης του Τούρκου αξιωματούχου. Αναμένεται επίσκεψη και στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο

0

Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ευημερεί, απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ στο προκλητικό tweet του από τη Θεσσαλονίκη

Στη Θράκη βρίσκεται από χθες για ιδιωτική επίσκεψη ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Ο Τούρκος υφΥΠΕΞ έφτασε αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη χθες το μεσημέρι, και σε tweet ανέφερε: «Συναντήθηκα με εκπροσώπους της Τουρκικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα από το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας. Εργαζόμαστε ώστε να είμαστε πρωτοπόροι στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας, υπό το μότο ”ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο”». Η δήλωση αυτή προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του ελληνικού ΥΠΕΞ, το οποίο μέσω διπλωματικών πηγών σχολίασε: «η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ευημερεί, συνεπώς οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός όχι απλώς δεν ευσταθεί αλλά είναι και ανάξιος σχολιασμού».

Μετά τη επίσκεψη στην συμπρωτεύουσα ο κ. Κιράν μετέβη μαζί με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν στην Κομοτηνή. Στο πρόγραμμά του ήταν συνάντηση με τον ψευτομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ και παράγοντες της μειονότητας, καθώς και επίσκεψη στο 1ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Κομοτηνής Σήμερα, Πέμπτη, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί στην πόλη της Ξάνθης, όπου θα έχει συναντήσεις με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετε, παράγοντες της μειονότητας ενώ θα επισκεφτεί και το μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης. Το μεσημέρι θ’ αναχωρήσει για το Διδυμότειχο, όπου θα επισκεφτεί το ιστορικό τέμενος Βαγιαζήτ, που βρίσκεται σε φάση αναστήλωσης μετά την πυρκαγιά του 2017, και στη συνέχεια θα επιστρέψει οδικώς για την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών στην Θράκη, μεσούσης της πανδημίας του Covid-19, εκτιμάται πως γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους της κυβέρνησης Ερντογάν, θέλοντας ν’ αποδείξει πως το ενδιαφέρον της για τους «ομογενείς» στην Ξάνθη και στην Ροδόπη, είναι αμείωτο και αυξημένο, στον απόηχο της «επεισοδιακής» συνέντευξης Τύπου του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τρεις εβδομάδες πριν, όπου μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κιράν ήταν αυτός που στα γεγονότα του Μαρτίου του 2020 στον Έβρο είχε κατηγορήσει προκλητικά την Ελλάδα για συνθήκες … «Άουσβιτς» στα σύνορα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…