Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στον στόχο των κυνηγών το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Στον στόχο των κυνηγών το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

0

Συμμετέχουν στην διαβούλευση ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης – Αντιδράσεις για τα άρθρα 5 και 6 του νομοσχεδίου

 

Υποστηρίζουν ότι προβλέπει… υποχρεωτικό ευνουχισμό και στείρωση για όλους τους σκύλους της χώρας και στρέφονται κατά του κυνηγιού

 

 

Στην ηλεκτρονική διαβούλευση για το νομοσχέδιο  του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’» καλεί τα μέλη να συμμετέχουν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης παρέχοντας οδηγίες για τη συμμετοχή  στην δημόσια διαβούλευση μέσω της διεύθυνσης : http://www.opengov.gr/ypes/?p=7919. Στο μεταξύ μέσω τηλεδιάσκεψης και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών όλης της χώρας, συνεδρίασε χθες το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά έναντι του νομοσχεδίου. Οι κυνηγοί εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους επί των άρθρων 5 και 6 του νομοσχεδίου που όπως αναφέρουν προβλέπει… υποχρεωτικό ευνουχισμό και στείρωση για όλους τους σκύλους της χώρας.

Κυνηγοί κατά του νομοσχεδίου για τον υποχρεωτικό ευνουχισμό και στείρωση  των σκυλιών

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδία Κυνηγών αναφέρεται: «Το σχέδιο νόμου που τέθηκε στη διαβούλευση, επιβεβαιώνει ότι το Υπουργείο δεν έλαβε υπόψη ούτε τις θέσεις, ούτε τις ενημερώσεις, ούτε και τις προτάσεις που έγκαιρα υποβλήθηκαν σε Υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες, τόσο από την Κ.Σ.Ε., όσο και από τους κυνοφιλικούς Ομίλους  της χώρας μας.

Έτσι, κατέληξε να διαπράττει ένα ακόμα τεράστιο λάθος. Ιδιαίτερα τα άρθρα 5 και 6 του νομοσχεδίου που προβλέπουν την καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων και την ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής, είναι σαφές ότι εμπεριέχουν διακρίσεις και σκοπιμότητες που ευθέως στρέφονται κατά του κόσμου των κυνηγών.

Το νομοσχέδιο, στη σημερινή του μορφή, περιλαμβάνει μία σειρά τιμωριών, ποινικών διώξεων και βαρύτατων χρηματικών προστίμων για τους κυνηγούς και χιλιάδες άλλους πολίτες, που έχουν επιλέξει να εντάξουν στη ζωή τους έναν ή περισσότερους σκύλους.

Επιβάλλοντας την υποχρεωτική στείρωση όλων των αρσενικών ή θηλυκών σκύλων, τιμωρεί στην ουσία τους ευσυνείδητους κατόχους σκύλων, βάζοντας «ταφόπλακα» στην ερασιτεχνική εκτροφή όλων των φυλών μεταξύ αυτών και των κυνηγετικών».

ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε:

1) Να συμμετάσχει με τις παρατηρήσεις στη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου, καλώντας όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και τους χιλιάδες των κυνηγών να κάνουν το ίδιο, με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σύνεση, παρά τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση που αισθάνονται.

2) Να επικοινωνήσει άμεσα με όλα τα πολιτικά κόμματα και το σύνολο των βουλευτών, ώστε να εξασφαλίσει ότι τα άρθρα 5 και 6 δεν θα γίνουν νόμος του κράτους, ακόμα και εάν αυτό το σχέδιο νόμου εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

3) Να προετοιμαστεί από τώρα για ένδικες προσφυγές ενώπιον των ελληνικών και ευρωπαϊκών Δικαστηρίων

4) Να εξετάσει τις δυνατότητες μαζικών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, τους πρωτοβάθμιους Κυνηγετικούς Συλλόγους και τους κυνοφιλικούς Ομίλους όλης της χώρας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόθεση Πιερρακάκη για χρηματοδότηση δημιουργίας Παρατηρητηρίου Μεταρρυθμίσεων

Αφορά την επιτελική παρακολούθηση, εποπτεία και επιτάχυνση έργων και μεταρρυθμίσεων Με από…