Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μικρά προβλήματα στο άνοιγμα της Νυμφαίας

Μικρά προβλήματα στο άνοιγμα της Νυμφαίας

0

Περί isobox έλλειψη …σκιάς και άνευ internet– Πέρασαν 315 οχήματα και 458 επιβάτες το Σαββατοκύριακο

 

Ποια είναι η διαδικασία εισόδου – εξόδου

 

 

Άνοιξε η Νυμφαία το περασμένο Σάββατο 22 Μαΐου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα της Ροδόπης όπως είχε ανακοινωθεί και όπως ανέφερε ενδεικτικά στην εφημερίδα «Χρόνος Κομοτηνής»  ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης που βρέθηκε στο σημείο των ελέγχων την Κυριακή 23/05,  315 οχήματα μέχρι το βράδυ της Κυριακής πέρασαν από τα σύνορα και υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ διενήργησαν ελέγχους σε 458 εισερχόμενους.

Ωστόσο δε έλειψαν κάποια μικροπροβλήματα που δυσκόλεψαν το έργο των υγειονομικών αρχών που είναι επιφορτισμένοι να διενεργούν ελέγχους και rapid test.

Περί isobox έλλειψη … σκιάς και χωρίς internet στην Νυμφαία με πρώτο άνοιγμα

Να σημειώσουμε πως ο διαβατηριακός έλεγχος διενεργείται κατά την είσοδο στο ελληνικό έδαφος από τους αστυνομικούς του Σταθμού Εν συνεχεία υποβάλλονται σε Covid Rapid Test από συνεργείο του ΕΟΔΥ στο σημείο του ελέγχου που διαμορφώθηκε σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων. Ένα πρόβλημα που παρατηρήθηκε στο σημείο είναι η έλλειψη σκιάς. Σύμφωνα με τον «Χρόνο» πρόσφατα το Δ’ Σώμα Στρατού, που είναι και αυτό που ανέλαβε τις εργασίες στο σημείο του isobox για να διενεργούνται οι έλεγχοι πρόσθεσε ένα σκίαστρο δίπλα από το isobox, που αποτελεί το σημείο που οι υπάλληλοι παρκάρουν τα οχήματά τους. Υπάρχει όμως ζήτημα με την έλλειψη σκιάς και στον υπόλοιπο χώρο, τόσο για τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ που βγαίνουν από το isobox για να διενεργήσουν τους ελέγχους, όσο και για τους ταξιδιώτες που αναμένουν τα αποτελέσματα. Μπορεί ακόμη να μην έχουμε τα πρώτα 30αρια στις θερμοκρασίες, όμως με το καλοκαίρι προ των πυλών, η εύρεση λύσης που θα προσφέρει περισσότερη σκιά σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες θεωρείται αναγκαία.

Ένα πρόβλημα που επίσης παρατηρήθηκε ήταν η έλλειψη του ίντερνετ που κάνει την δουλειά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ πιο δύσκολη. Όπως δεσμεύτηκε όμως ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ Θανάσης Τσώνης το συγκεκριμένο ζήτημα το έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρόκειται να αποκατασταθεί άμεσα.

Ποια είναι η διαδικασία εισόδου – εξόδου

Σ’ ότι αφορά την διαδικασία εισόδου από Βουλγαρία: Οι εισερχόμενοι πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε βεβαίωση εμβολιασμού ο οποίος να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον πριν 14 μέρες, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε βεβαίωση αντισωμάτων· ενώ υποχρεούνται να έχουν υποβάλλει και δήλωση PLF.

Αρχικά, και δεδομένου ότι οι ροές δεν είναι ακόμη αυξημένες, σε Rapid Test υποβάλλονται όλοι οι εισερχόμενοι. Ωστόσο, όταν οι ροές αυξηθούν, τα Rapid Test θα γίνονται δειγματοληπτικά, με έμφαση σε όσους με βάση τη δήλωση PLF θα προέρχονται από επιβαρυμένες επιδημιολογικά χώρες ή και περιοχές χωρών.

Η διέλευση των τουριστών θα διεξάγεται από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ.

Από Ελλάδα προς Βουλγαρία

Αναφορικά δε με τη διέλευση από Ελλάδα προς Βουλγαρία, οι μετακινούμενοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε βεβαίωση εμβολιασμού ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον πριν 14 μέρες, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε βεβαίωση Rapid Test 24 ωρών, είτε βεβαίωση αντισωμάτων. Με τα ίδια μπορούν και να επιστρέψουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…