Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 3 θέσεις από την ΕΛΣΤΑΤ για την Ξάνθη

3 θέσεις από την ΕΛΣΤΑΤ για την Ξάνθη

0

 

Βγήκε η προκήρυξη για 301 θέσεις

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους έως και την Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021

 

 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριακοσίων ενός (301) ατόμων για τις ανάγκες των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών έτους 2021.

Οι θέσεις για την Ξάνθη κατανέμονται στον παρακάτω πίνακα:

ΕΛ.ΣΤΑΤ.

 

Π.Υ.Σ. Ξάνθης ΔΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ 2
Π.Υ.Σ. Ξάνθης ΤΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ 1

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) www.statistics.gr όπου, σε εμφανές σημείο, θα υπάρχει η ένδειξη «Αίτηση για σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, για τις ανάγκες των Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών έτους 2021». Ακολούθως, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους σε ηλεκτρονική φόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISnet ή του e-mail τους. Μετά την επιτυχή εγγραφή, ανοίγει η φόρμα καταχώρισης των βασικών στοιχείων ταυτότητας των ενδιαφερομένων καθώς και των επιπλέον στοιχείων τους όπως τίτλοι σπουδών, λοιπά απαιτούμενα προσόντα, επιδιωκόμενες θέσεις κατά σειρά προτίμησης, βαθμολογούμενα κριτήρια, κατάλογος συνημμένων δικαιολογητικών, όπως αυτά αναφέρονται στο έντυπο της αίτησης του ΑΣΕΠ με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ .

Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώσουν πλήρως και ορθά τα ανωτέρω στοιχεία, στην ηλεκτρονική φόρμα, θα προχωρήσουν στην αποθήκευση και εκτύπωση της αίτησης, την οποία θα πρέπει να υπογράψουν και να αποστείλουν ταχυδρομικά, μαζί με όλα τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά που θα έχουν δηλώσει, με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), στην ακόλουθη διεύθυνση: ΕΛ.ΣΤΑΤ., Πειραιώς 46 & Επονιτών, Πειραιάς Τ.Κ. 18510, απευθύνοντάς την στη Διεύθυνση Διοίκησης, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης (τηλ. επικοινωνίας: 2131353072, 2131353071, 2131353069). Επισημαίνεται ότι δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις που δεν έχουν συμπληρωθεί με την ανωτέρω διαδικασία, μέσω της ιστοσελίδας της  ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

 

ΑΣΕΠ: Έρχονται 22.350 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο

 

Ποιους αφορά

 

Τη δυνατότητα να διοριστούν στο Δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ έχουν δεκάδες υποψήφιοι, μέσα από διαφορετικούς διαγωνισμούς για 22.350 νέες θέσεις εργασίας. Ήδη από το υπουργείο Παιδείας έχουν προαναγγελθεί 10.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και από το υπουργείο Υγείας, 4.000 μόνιμες προσλήψεις Νοσηλευτών. Μάλιστα, αναμένονται ακόμα 3.630 προσλήψεις σε ΕΠΟΠ και αστυνομία, 1.566 προσλήψεις στην ΑΑΔΕ και 2.044 προσλήψεις σε Δήμους:

10.500 Διορισμοί Εκπαιδευτικών

Όπως είναι ήδη γνωστό από το υπουργείο Παιδείας, μέσα στα επόμενα δύο έτη αναμένονται συνολικά 10.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών που θα ολοκληρωθούν σε δυο φάσεις: 5250 το 2021 και 5250 το 2022. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε πως οι 5.250 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2021, ενώ η «δεύτερη φουρνιά» με τον αντίστοιχο αριθμό, αναμένεται και για το Σεπτέμβριο του 2022.

4.000 Νοσηλευτές

Μέσα στο έτος και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο αναμένεται η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα αφορά 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Την είδηση έδωσαν στην δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Παράλληλα, οι υπουργοί προανήγγειλαν πως θα υπάρχει αυξημένη μοριοδότηση για ορισμένους Νοσηλευτές που υπηρέτησαν μέσα στην πανδημία.

Μοριοδότηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Οι περισσότερες από τις παραπάνω προκηρύξεις έχουν ως κύριο ή επικουρικό προσόν την άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας ή την πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Την περίοδο που διανύουμε οι δια ζώσης εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικών ξένης γλώσσας έχουν διακοπεί λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορονοϊού. Για όσους δεν έχουν προλάβει να δώσουν εξετάσεις ώστε να αποκτήσουν την πιστοποίηση αγγλικών η οποία μπορεί να τους εξασφαλίσει μία θέση στην παραπάνω προκήρυξη προλαβαίνουν να «δώσουν» την εξ αποστάσεως Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση Αγγλικών (LTE) που παρέχεται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό goLearn.

Με εξ αποστάσεως εξέταση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν άμεσα, εύκολα, και οικονομικά, Μοριοδοτούμενη Πιστοποίηση Γλωσσομάθειας Αγγλικών με δια βίου ισχύ για B2, C1 ή C2 αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ. Η εξέταση πραγματοποιείται με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading και Listening (ούτε έκθεση, ούτε προφορικά) και προσφέρει άμεση μοριοδότηση για τις προσλήψεις στο δημόσιο, τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αλλά και για τις αιτήσεις σε Μεταπτυχιακά προγράμματα και ιδιωτικό τομέα.

 

 

Πάνω από 3.000 αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ – Cisco

 

Υπερκαλύφθηκαν οι 3.000 θέσεις που διατέθηκαν στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ στην κυβερνοασφάλεια, σε συνεργασία με τη CISCO, καθώς υποβλήθηκαν συνολικά 3.159 ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής.

Ο ΟΑΕΔ και η Cisco αποφάσισαν από κοινού την αύξηση των αρχικά 1.000 προσφερόμενων θέσεων στις 3.000, μετά την υπερκάλυψή τους μέσα σε 48 ώρες.

Το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια υλοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Cisco για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Κατόπιν της αξιολόγησης των αιτήσεων, αναμένεται να αναρτηθούν τη Δευτέρα 31 Μαΐου στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) οι προσωρινοί πίνακες ωφελουμένων και αποκλειομένων.

 

ΟΑΕΔ: Από 10 Μαΐου οι αιτήσεις ανέργων 18-29 ετών για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

 

Τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 13:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες». Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.900 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες, καθώς  60% των δικαιούχων θα είναι άνεργες γυναίκες. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 € και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ

2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης

3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…