Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Μια ιδέα για την Ξάνθη….που θα γράψει ιστορία

Μια ιδέα για την Ξάνθη….που θα γράψει ιστορία

0

Ήταν απ’ τον Σεπτέμβριο 2019, όταν στα πλαίσια εορτασμού των 100 ετών απ’ την απελευθέρωση της Ξάνθης, υπέβαλα 3 ιδέες – προτάσεις για να γίνουν, αλλά και να μείνουν μόνιμα στη Ξάνθη :

-“Στα βήματα της Απελευθέρωσης” (εορταστική πορεία )

-“Φως και Χρώμα” (σύστημα χρωμο -φωτισμού στο ρολόι)

-“Ξάνθη 3D” (bold φωτεινή επιγραφή στην είσοδο πόλης)

Με περηφάνια για την Ξάνθη μας, ικανοποίηση για την αποδοχή και τους ανθρώπους που άκουσαν και τις υιοθέτησαν, αλλά και εν τέλει θαυμασμό για το αποτέλεσμα, καθώς τις είδα να υλοποιούνται. Τα “Βήματα Απελευθέρωσης” καθιερώθηκαν, ενώ το “Φως και Χρώμα” δοκιμάστηκε στα “200 χρόνια Ελλάδα” κι άνοιξε ο δρόμος για μόνιμη εγκατάσταση στο ρολόι της πλατείας.

Στις 25/3 επανήλθα με δημοσίευμα, προκειμένου να γίνει κι η τελευταία ιδέα – πρόταση (“Ξάνθη 3D”). Σήμερα εκφράζω τη χαρά κι ευχαρίστηση ότι το project προχωρά προς υλοποίηση, καθώς “κουμπώνει’ πλέον και με την πρόταση του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα για τοποθέτηση προτομής / άγαλμα του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, στο ίδιο σημείο.

Αποδίδω τα εύσημα στον Αντιδήμαρχο Μανώλη Φανουράκη που εξ αρχής αγκάλιασε την προσπάθεια με ευρεία αντίληψη και κατανόηση, ενώ την τελική συγκατάθεση σ’ όλα έδωσε ο Δήμαρχος Μ. Τσέπελης.

Αυτό που απομένει και περιμένουν όλοι οι Ξανθιώτες είναι ένα τελικό αισθητικό αποτέλεσμα αντάξιο της ιστορίας κι ομορφιάς της πόλης μας. Ελπίζω σύντομα να θαυμάσουμε μια νέα δυτική είσοδο της Ξάνθης….

Δημήτρης Γκαγκαλίδης
Καθηγητής

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…