Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΑΒ μόνο για έκτακτα περιστατικά

ΕΚΑΒ μόνο για έκτακτα περιστατικά

0

Αποχή των πληρωμάτων από εξιτήρια και επανεξετάσεις

 

Ασθενείς παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο Ξάνθης και για να μεταφερθούν στο σπίτι τους εντός νομού πληρώνουν έως και 120 ευρώ!

 

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο Ξάνθης ή όσοι έχουν προγραμματίσει επανεξέταση. Διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να εξυπηρετηθούν για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες  δεν διατίθεται και εξαναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιωτική επιχείρηση πληρώνοντας αδρά την μεταφορά τους.

Παίρνουν εξιτήριο και για να μεταφερθούν στο σπίτι πληρώνουν έως και 120 ευρώ!

Το περιστατικό συνέβη πρόσφατα και δεν είναι το μοναδικό αλλά παγιωμένη κατάσταση από τις αρχές Μαΐου. Όπως μας αναφέρθηκε  ηλικιωμένος έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά ανακοινώθηκε στους συγγενείς ότι θα πρέπει οι ίδιοι να φροντίσουν την μεταφορά του στο σπίτι καθώς από αρχές Μαΐου τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ έχουν αποχή και μεταφέρουν μόνο έκτακτα περιστατικά. Έτσι απευθύνθηκαν σε ιδιωτική επιχείρηση που έχει αυτή τη δραστηριότητα και έγινε η μεταφορά του ηλικιωμένου αντί 120 ευρώ, από το νοσοκομείο σε χωριό εντός του νομού! Και το κωμικοτραγικό είναι πως η μεταφορά κοστίζει 100 ευρώ και του χρέωσαν και 20 ευρώ γιατί το σπίτι του είχε σκάλα!

Και κρίνουμε το κόστος που χρεώνει η επιχείρηση καθώς είναι ιδιωτική και λειτουργεί με τα κριτήρια της αγοράς αλλά αυτό που χρήζει διερεύνησης είναι τι συμβαίνει με το ΕΚΑΒ;

Tα ασθενοφόρα του EKAB δεν εξυπηρετούν εξιτήρια ασθενών και επανεξετάσεις λόγω έλλειψης προσωπικού

Όπως έδειξε η έρευνά μας το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη προσωπικού για την στελέχωση των πληρωμάτων των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και αυτό οδηγεί σε αναγκαστική αποχή από κάποιες υπηρεσίες που δεν επιλέγονται ως υψηλού κινδύνου. Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ 9 Θράκης κ. Σταύρος Καμπουραντώνης: «Είχαμε και το καλοκαίρι αποχή και τη σταματήσαμε των Σεπτέμβριο. Όπως και παλαιότερα έτσι και τον φετινό Απρίλιο ενημερώσαμε τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Θράκης να μεριμνήσουν να προσλάβουν επικουρικό προσωπικό για τα πληρώματα των ασθενοφόρων γιατί δεν επαρκεί. Από  τα 4 νοσοκομεία της Θράκης μόνο το νοσοκομείο της Κομοτηνής ανταποκρίθηκε. Απ’ την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε για να εξυπηρετήσουμε τα έκτακτα περιστατικά, τα περιστατικά covid  που χρειάζονται ειδικές συνθήκες και απολύμανση στην συνέχεια. Εξυπηρετούμε νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς όπως και κατάκοιτους. Μόνο εξιτήρια και επανεξετάσεις δεν εξυπηρετούμε γιατί δεν έχουμε διαθέσιμα πληρώματα. Ο ρόλος μας είναι να συνδράμουμε στο έργο που επιτελούν τα νοσοκομεία αλλά αυτά θέλουν μόνο να εξυπηρετούνται  από μας».

Δεν έχουν προσωπικό στο νοσοκομείο Ξάνθης για το ασθενοφόρο  

Ειδικότερα σ’ ότι αφορά το νοσοκομείο Ξάνθης ο κ. Καμπουραντώνης ανέφερε: «Προσπαθήσαμε να βρούμε λύση αλλά δεν κατέστη εφικτό γιατί δεν έχουν προσωπικό να αναλάβει το ασθενοφόρο. Ενημερώσαμε εγκαίρως ότι θα πάμε σε αποχή από αρχές Μαΐου αλλά δεν μπήκαν στην διαδικασία να κάνουν έστω μια κουβέντα μαζί μας». Τα πληρώματα δεν επαρκούν για τα ασθενοφόρα και τα νοσοκομεία δεν κάνουν προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για να καλύψουν τα κενά. Το αποτέλεσμα είναι ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώνει την μεταφορά του από το νοσοκομείο στο σπίτι του εντός νομού, όπως θα πλήρωνε το πήγαινε – έλα στην Αθήνα!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…