Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Εν αναμονή της ημερομηνίας για τα μπαράζ ΑΟΞ και Παναιτωλικού

Εν αναμονή της ημερομηνίας για τα μπαράζ ΑΟΞ και Παναιτωλικού

0

Τι ισχύει για τα δύο παιχνίδια

Στη θέση τους τοποθετήθηκαν πλέον όλα τα κομμάτια του παζλ, ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία. Το χιτσκοκικό φινάλε των play off της Super League 2 χάρισε στον Ιωνικό τον τίτλο του πρωταθλητή και την απευθείας άνοδο, ενώ έστειλε στα μπαράζ την Ξάνθη, όπου την περιμένει ο Παναιτωλικός, ο 13ος της Super League 1 για διπλούς αγώνες μπαράζ με… φόντο μία θέση στα «σαλόνια».

Πλέον απομένει να δούμε τον ορισμό των αγώνων, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες. Ελέω EURO η αγωνιστική περίοδος πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι πιθανό να επικυρωθούν οι βαθμολογίες και να «τρέξει» το ζήτημα. Ηδη άλλωστε η Super League 1 ανακοίνωσε πως το  Σάββατο (22/5) θα επικυρώσει τη δική της. Ας δούμε όμως κάποια πράγματα που πρέπει όλοι να ξέρουμε ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων.

Η πρόθεση που υπάρχει είναι μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν γίνει και τα 2 παιχνίδια. Αρα πιθανότερες είναι 2 ημερομηνίες, η Τετάρτη 26 του μηνός και η Κυριακή 30/5.

Η σειρά των αγώνων, αν δηλαδή θα παίξουν πρώτα στην Ξάνθη και μετά στο Αγρίνιο ή το ανάποδο αναμένεται να καθοριστεί μετά από κλήρωση της ΕΠΟ.

Το εντός έδρας παιχνίδι της Ξάνθης θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση και εκείνο του Παναιτωλικού από το συνδρομητικό κανάλι της NOVA.

Η αναμέτρηση στο Αγρίνιο θα θα έχει ως διοργανώτρια τη Super League 1 και εκείνη στα Πηγάδια την Ενωση Super League 2/Football League.

Τα δύο ματς θα έχουν VAR. Άλλωστε και τα περσινά μπαράζ διέθεταν.

Είναι σε ισχύ ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.  Σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος και στα 2 ματς θα ακολουθήσει παράταση και πέναλτι.

Όπως και στο πρωτάθλημα ο κάθε προπονητής θα μπορεί να κάνει 5 αλλαγές σε κάθε 90λεπτο.

Οι κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιριστών δεν μεταφέρονται από τα play off.  Εξαίρεση θα ήταν εάν κάποιος αποβάλλονταν στο τελευταίο τους επίσημο παιχνίδι, που δεν συνέβη.

Ο Παναιτωλικός θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μπαράζ παραμονής που αφορά τη Super League 1, ενώ η Ξάνθη για 3η, καθώς στις 11 Ιουνίου του 2014 κέρδισε τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1 και έμεινε στη μεγάλη κατηγορία, ενώ πέρσι (26&29/8) ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης σε διπλούς αγώνες (0-1, 1-3) και υποβιβάστηκε. Ως ένα παιχνίδι της μοίρας στον πάγκο της  «Ελαφράς Ταξιαρχίας» βρίσκονταν ο νυν προπονητής της Μπάμπης Τεννές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …