Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανεπαρκής η απάντηση Βορίδη για τον Μ. Μπαράν σχετικά με την έλλειψη ιατρών στο ΓΝΞ

Ανεπαρκής η απάντηση Βορίδη για τον Μ. Μπαράν σχετικά με την έλλειψη ιατρών στο ΓΝΞ

0

Αναμένεται η απάντηση του συναρμόδιου υπουργείου Υγείας σχετικά με τη διανομή του προσωπικού από τις προκηρύξεις που έλαβαν χώρα στο χώρο της Υγείας

Ανεπαρκείς κρίνει τις απαντήσεις του υπουργείου Εσωτερικών στην ερώτησή του για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Ξάνθης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν. Στην απάντηση που έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απαριθμεί το σύνολο των προκηρύξεων που έχουν λάβει χώρα στο χώρο της Υγείας και παραπέμπει στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Υγείας να απαντήσει για τη διάθεση του προσωπικού ανά φορέα.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπαράν στην ερώτησή του επέμεινε στο ζήτημα των ελλείψεων στις κρίσιμες κλινικές και ανέφερε στην ερώτησή του: « Από τις εννέα θέσεις ιατρών που προκηρύχθηκαν για το ΓΝΞ, μόλις οι τρεις έχουν καλυφθεί και είναι δε χαρακτηριστικό πως σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται ειδικότητες που αφορούν στη λειτουργία της ΜΕΘ. Αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη, ότι για τρίτη συνεχόμενη φορά, με συναπτές προκηρύξεις, δεν είναι δυνατή η επαρκής στελέχωση του Νοσοκομείου και της ΜΕΘ με ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να   προβληματίσει την Κυβέρνηση και να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα, ώστε να έρθουν μόνιμοι ιατροί στο Νοσοκομείο μας, αλλά και άμεση ένταξη των συμβασιούχων κι όλων των επικουρικών στο ΕΣΥ.»

Ο βουλευτής επί της απαντήσεων σημειώνει: «ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης απαντά στα ανωτέρω παραθέτοντας μόνο τις παλαιότερες προκηρύξεις χωρίς να δίνεται απτή απάντηση στα φλέγοντα ερωτήματα όπως: «Σκοπεύει η Κυβέρνηση να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα, ώστε να ανταποκριθούν στις προκηρύξεις θέσεων μόνιμοι ιατροί και να στελεχωθεί επαρκώς η ΜΕΘ του Γ.Ν. Ξάνθης; » Προφανώς ο Υπουργός θεωρεί πως η απάντησή του αυτή θα καθησυχάσει τους πολίτες της Ξάνθης που αναμένουν άμεσες λύσεις. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα η ΜΕΘ του Νοσοκομείου τελικά επαναλειτούργησε, αλλά όχι με μόνιμες προσλήψεις. Για άλλη μια φορά, οι θέσεις καλύφθηκαν προσωρινά από ιατρούς που αποσπάστηκαν από νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ» και σχολιάζει «ας ελπίσουμε η απάντηση του συνερωτώμενου  Υπουργείου Υγείας να είναι περισσότερο διαφωτιστική».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2020-2023 του Δήμου Ξάνθης

Ομάδα εργασίας του δήμου θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που θα υποβληθούν   Ο Δήμος Ξά…