Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τη λειτουργία της ΜΕΘ του ΓΝΞ ζητά το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Τη λειτουργία της ΜΕΘ του ΓΝΞ ζητά το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

0

Εκφράζει την ανησυχία του για την αδυναμία της Εντατικής να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών της Ξάνθης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας, στις 7 Απριλίου η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν την ανθρωπότητα, η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Ξάνθης.

Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει «Γιορτάζουν οι νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες της υγείας που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19. Άνθρωποι με μορφή Ήρωα που παρέχουν υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα. Όλοι αναγνωρίζουν άλλωστε ότι χωρίς τους επαγγελματίες υγείας, δεν θα μπορούσε να δοθεί η μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού COVID-19. Παρόλα αυτά όμως η (ΜΕΘ) Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης, δεν δύναται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών της Ξάνθης, αφού υπάρχει έλλειψη στον απαιτούμενο αριθμό ιατρών εντατικολόγων.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης για να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει ασθενείς χρειάζεται τέσσερις Εντατικολόγους και δυστυχώς για όλους εμάς διαθέτει μόλις δύο.

Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης διαθέτει 7 κλίνες, με πλήρη εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την περιοχή.

Χωρίς το ανάλογο προσωπικό όμως δεν μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών αυτής της πόλης.

Ελπίζουμε σύντομα ο Υπουργός Υγείας, οι θεσμικοί φορείς της πόλης και η Διοίκηση του Νοσοκομείου να δώσουν άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία της Ξάνθης».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκλεισε η Εγνατία από Βαφέικα έως Ίασμο για τα φορτηγά λόγω των θυελλωδών ανέμων

Απαραίτητες οι αλυσίδες σε Άνω Καρυόφυτο-Λειβαδίτη-Δασικό Χωριό, λόγω χιονόπτωσης Για την …