Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στην Ξάνθη η πρώτη συναυλία της επόμενης μέρας!

Στην Ξάνθη η πρώτη συναυλία της επόμενης μέρας!

0

Restart του καλλιτεχνικών εκδηλώσεων από την Ξάνθη με τον Αντώνη Ρέμο στο Αμοιρίδιο την Παρασκευή 14 Απριλίου. Συναυλία – πιλότος στα πρότυπα της Ισπανίας και Ολλανδίας

 

Μαζί του η Στεφανία Λυμπεράκη θα ερμηνεύσει το “Last Dance”, το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Eurovision

Θα τηρηθεί το πρωτόκολλο: Rapid test έξω από το Αμοιρίδιο, μάσκες αλλά όχι αποστάσεις – Προσεχώς δηλώσεις συμμετοχής στο Κέντρο Πολιτισμού  

 

Το «πείραμα» για την επόμενη μέρα στα πολιτιστικά δρώμενα για την χώρα μας ξεκινά από την Ξάνθη κι αυτό πραγματώνεται στην πρώτη μεγάλη συναυλία παρουσία κοινού, με τήρηση μέτρων αλλά και δια ζώσης που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας την Παρασκευή 14 Απριλίου στις 8 το απόγευμα στο Αμοιρίδιο. Ο καλλιτέχνης που θα κάνει πρεμιέρα στην πρώτη ανοιχτή συναυλία στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας παράλληλα και το restart στον καλλιτεχνικό χώρο που παραμένει στον πάγο ολόκληρο το 2020, θα είναι ο Αντώνης Ρέμος! Ένα χρόνο  από τότε που αναβλήθηκε η συναυλία του στo Αμοιρίδιο (18 Μαρτίου 2020) και επανέρχεται πιστός στην δέσμευση που έδωσε τότε στους Ξανθιώτες για να μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά!

Ο Αντώνης Ρέμος στο Αμοιρίδιο στην πρώτη δια ζώσης συναυλία στην χώρα μας

Η συναυλία που θα κινείται στα πρότυπα αυτών της Ολλανδίας και Ισπανίας και  υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν 1.500 άτομα είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη που βρέθηκε στην αρχή της εβδομάδας στην Αθήνα και είχε μια σειρά επαφών στο  υπουργείο Πολιτισμού και στον ΕΟΔΥ απ’ όπου και πήρε το πράσινο φως αλλά και το πλάνο της διοργάνωσης. Στην συνέχεια ήρθε σε επαφή και με τον καλλιτέχνη, ο οποίος με μεγάλη χαρά το αποδέχτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες μας τον Αντώνη Ρέμο θα πλαισιώνουν και άλλοι καλλιτέχνες ενώ θα γίνει παρουσίαση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει στην Eurovision από την ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού “Last Dance”, 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη.  Μάλιστα η συναυλία θα μεταδοθεί και από μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι.

Ποια επιχειρήματα έθεσε ο δήμαρχος Ξάνθης

Αναφορικά με τα ερωτηματικά που προκύπτουν γιατί επιλέχθηκε η Ξάνθη ανάμεσα σε τόσες πόλεις για το restart στις συναυλίες και γενικά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες μας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που ανέδειξε ο δήμαρχος Ξάνθης στην επιχειρηματολογία του. Όπως το γεγονός ότι  η Ξάνθη χτυπήθηκε βάναυσα από την πανδημία και έχασε για δύο συνεχείς χρονιές το Καρναβάλι της που αποτελεί ένα θεσμό με ισχυρό πολιτιστικό, τουριστικό και οικονομικό αποτύπωμα στην κοινωνία της αλλά και της ευρύτερης περιοχής και σε αντίθεση με την Πάτρα αυτή τη στιγμή έχει το πιο χαμηλό έως και μηδενικό επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, γεγονός που αποτελεί μια «κατάκτηση» της τοπικής κοινωνίας μετά από μια μεγάλη προσπάθεια και αποτελεί και μια έμμεση επιβράβευση.

Θα τηρηθεί το πρωτόκολλο: Rapid test έξω από το Αμοιρίδιο, μάσκες αλλά όχι αποστάσεις   

Η συναυλία συναυλία αλλά και το πρωτόκολλο πρωτόκολλο! Έτσι αυστηρά θα τηρηθούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού  καθώς το εγχείρημα έχει και πειραματικό σκοπό. Να αποτελέσει δηλαδή  «πιλότο» για τον τρόπο διοργάνωσης ανάλογων εκδηλώσεων εν’ όψει του καλοκαιριού. Στο πλαίσιο αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει rapid test που θα γίνονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ έξω από το Αμοιρίδιο και μόνο όσοι παίρνουν  αρνητικό sms  θα εισέρχεται στο χώρο της συναυλίας, φορώντας μάσκες. Δεν θα τηρούνται όμως αποστάσεις και δεν θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις ή γενικά οι εκδηλώσεις ενθουσιασμού!

Ικανοποίηση για τους καλλιτέχνες  αλλά και για το κοινό της Ξάνθης

Με πολλή ικανοποίηση υποδέχτηκαν στο δήμο την επιτυχή έκβαση της πρότασης ενώ μιλώντας στο «Ε» για το θέμα ο διοργανωτής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κ. Μιχάλης Τσέπελης τόνισε τη σημασία που έχει η εκδήλωση για τους ίδιους τους καλλιτέχνες που ως κλάδος έχουν πληγεί πιο πολύ από όλους από την πανδημία, τον συμβολισμό που περικλείει αλλά και τον θετικό αντίκτυπο για την ψυχολογία της τοπικής κοινωνίας: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται  επανεκκίνηση στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά  δρώμενα έστω και σε πειραματικό στάδιο όπως σε Ολλανδία και Ισπανία και ότι αυτό γίνεται από την Ξάνθη. Τόσο ο καλλιτεχνικός χώρος έχει πληγεί πάρα πολύ όσο και η Ξάνθη και αυτό περικλείει και ένα ισχυρό συμβολισμό. Επίσης θα ανεβάσει την ψυχολογία της τοπικής κοινωνίας κι αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό», επισημαίνει ο κ. Τσέπελης εκφράζοντας την ελπίδα η αρχή αυτή να σημάνει την επανεκκίνηση σε όλα επαγγέλματα του πολιτιστικού χώρου.

Να σημειώσουμε ότι προσεχώς θα ανακοινωθούν  δηλώσεις συμμετοχής στο Κέντρο Πολιτισμού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καθαρά Δευτέρα στα Άβδηρα: Αναβίωσε ο “Ανάποδος Γάμος” [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Πλήθος κόσμου κατέφθασε απο νωρίς ώστε να απολαύσει τα έθιμα, αλλά και τα σαρακοστιανά εδέ…