Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ σπείρα ναρκωτικών στη Δράμα

Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ σπείρα ναρκωτικών στη Δράμα

0

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στην διακίνηση κάνναβης και έξι που κατηγορούνται για κατοχή

Συνελήφθησαν την Τετάρτη το απόγευμα, στη Δράμα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας τέσσερα μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην πώληση ναρκωτικών στην πόλη της Δράμας.
Πρόκειται για τρεις άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και σχεδιάστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των τεσσάρων μελών της σπείρας στην πώληση ναρκωτικών, ενώ όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποιούσαν το σπίτι ενός μέλους στην πόλη της Δράμας, για να πραγματοποιούν τις παράνομες αγοραπωλησίες.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του σπιτιού, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
• 1 σύστημα για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, αποτελούμενο από δύο λαμπτήρες και θάλαμο καλλιέργειας, εντός του οποίου καλλιεργούσαν 4 φυτά κάνναβης, ύψους 40 εκατοστών έως 1 μέτρου
• 11 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 75,3 γραμμαρίων, από τις οποίες οι 10 περιείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης πρόσφορες προς πώληση
• 1 γυάλινο δοχείο με φύλλα κάνναβης, βάρους 116,5 γραμμαρίων
• 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ
• 3 κινητά τηλέφωνα
Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα, τα οποία την Τετάρτη το απόγευμα σε διαφορετικούς χρόνους, πήγαν στο εν λόγω σπίτι και προμηθεύτηκαν από τη σπείρα νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στην κατοχή τους έξι νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10,4 γραμμάριων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη διακινητή στον οικισμό των Αβδήρων

Μετέφερε με ΙΧ τρεις νόμιμους μετανάστες με όχημα που είχε κλαπεί από την Αττική   Συ…