Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάδειξη του Σπηλαίου Πολύφημου Μαρωνείας

Πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάδειξη του Σπηλαίου Πολύφημου Μαρωνείας

0

Συμμετοχή του Δήμου σε δύο προγραμματικές συμβάσεις ύψους 800.000 ευρώ

 

Στη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών έλαβε αποφάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την προστασία και αξιοποίηση ενός σημαντικού τουριστικού-πολιτιστικού-ιστορικού πόλου του Δήμου, του περίφημου «Σπηλαίου του Πολύφημου ή του Κύκλωπα στη Μαρώνεια».

Συγκεκριμένα ψηφίσθηκε η συμμετοχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών σε δύο προγραμματικές συμβάσεις στις οποίες συμβαλλόμενοι φορείς είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Η πρώτη, ύψους 50.000 ευρώ έχει ως αντικείμενο την ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας των αιθουσών του σπηλαίου με ονομασία «Μεγάλη Αίθουσα» και «Αίθουσα του Βωμού».

Η δεύτερη, ύψους 750.000 ευρώ έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και μελετών εφαρμογής προκειμένου να καταστεί δυνατή η προστασία, η ανάπτυξη και η βιώσιμη αξιοποίηση του σπηλαίου.

«Οι αποφάσεις που αποτελούν σημείο έναρξης για την πολυδιάστατη τουριστική-πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής είναι προϊόν των παρεμβάσεων και διεκδικήσεων της δημοτικής αρχής από δημόσιους φορείς και συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας», σημειώνει σχετικά η δημοτική αρχή.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καθαρά Δευτέρα στα Άβδηρα: Αναβίωσε ο “Ανάποδος Γάμος” [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Πλήθος κόσμου κατέφθασε απο νωρίς ώστε να απολαύσει τα έθιμα, αλλά και τα σαρακοστιανά εδέ…