Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάδειξη του Σπηλαίου Πολύφημου Μαρωνείας

Πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάδειξη του Σπηλαίου Πολύφημου Μαρωνείας

0

Συμμετοχή του Δήμου σε δύο προγραμματικές συμβάσεις ύψους 800.000 ευρώ

 

Στη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών έλαβε αποφάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την προστασία και αξιοποίηση ενός σημαντικού τουριστικού-πολιτιστικού-ιστορικού πόλου του Δήμου, του περίφημου «Σπηλαίου του Πολύφημου ή του Κύκλωπα στη Μαρώνεια».

Συγκεκριμένα ψηφίσθηκε η συμμετοχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών σε δύο προγραμματικές συμβάσεις στις οποίες συμβαλλόμενοι φορείς είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Η πρώτη, ύψους 50.000 ευρώ έχει ως αντικείμενο την ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας των αιθουσών του σπηλαίου με ονομασία «Μεγάλη Αίθουσα» και «Αίθουσα του Βωμού».

Η δεύτερη, ύψους 750.000 ευρώ έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και μελετών εφαρμογής προκειμένου να καταστεί δυνατή η προστασία, η ανάπτυξη και η βιώσιμη αξιοποίηση του σπηλαίου.

«Οι αποφάσεις που αποτελούν σημείο έναρξης για την πολυδιάστατη τουριστική-πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής είναι προϊόν των παρεμβάσεων και διεκδικήσεων της δημοτικής αρχής από δημόσιους φορείς και συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας», σημειώνει σχετικά η δημοτική αρχή.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Το πνεύμα των νεκρών αγρυπνά»

Άδη, πάρε τον Κέρβερο κι άσε με ν’ ανέβω, να δω τα μάτια π’ αγαπώ, ν’ ακ…