Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

0

Εμφανίσεις Τσιλιγγίρη
Πήρε μπρος η μηχανή Τσιλιγγίρη διαπιστώνουν οι Ξανθιώτες.  Και κάθε μέρα πλέον πραγματοποιεί και μια επίσκεψη σε υπουργούς και υφυπουργούς.
Θα ρωτήσει κάποιος: Είναι κακό αυτό; Απεναντίας, θα λέγαμε και θα συμπληρώναμε πως άργησε κιόλας. Κοντά δύο χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια κινητικότητα από τον γιατρό.
Βέβαια, πέρα από τις επισκέψεις και τις φωτογραφίες, οι Ξανθιώτες προσδοκούν να υπάρξει και πρακτικό αποτέλεσμα από αυτές.
Θυμίζω στον αγαπητό βουλευτή πως από το έργο κρίνεται κανείς, όχι από τις απλές εθιμοτυπικού χαρακτήρα επισκέψεις.
Ως εκ τούτου, εν αναμονή για να τον κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.
Γ.Δ.


Οι τοπικές κοινωνίες ξέρουν
Πρόκειται για πολιτική αφέλεια να πιστεύουν κάποιοι ή να θεωρούν πως μπορούν επί μακρόν να κοροϊδεύουν την κοινωνία. Κάνουν μεγάλο λάθος.
Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν ποιος ενδιαφέρεται, ποιος αγωνίζεται γι’αυτούς, ποιος δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον και κυρίως ποιος με ειλικρίνεια αφιερώνει χρόνο στο να λύσει προβλήματα.
Έτσι, όσοι επαναπαύονται στον πρόσφατο τίτλο τους, καλά θα κάνουν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.
Γ.Δ.


Τάδε έφη φίλος
Φίλος της στήλης μου τηλεφώνησε για να μου πει και εκφράσει την πίκρα του γιατί οι νεοέλληνες, οι άνδρες κυρίως, δεν διαβάζουν. Βιβλία δε, σπανίως ή καθόλου.
Αν επισκεφθείς κάποια κατοικία, μου είπε, ψάξε να εντοπίσεις τη βιβλιοθήκη. Δεν θα τη βρεις.
Θα βρεις όμως έναν δογματικό που τα ξέρει όλα!
Γ.Δ.


Αγώνας δρόμου του δήμου Ξάνθης
Κανείς καλοπροαίρετος δημότης της Ξάνθης δεν μπορεί ν’αρνηθεί πως ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης πως κάθεται.
Απεναντίας. Κάνει έναν αγώνα δρόμου για να καλύψει τα πάρα πολλά κενά που άφησε πίσω του ο Δημαρχόπουλος κατά τη θητεία του.
Πρόκειται για χαμένα ουσιαστικά χρόνια, εξάλλου το επιβεβαίωσε και το εκλογικό αποτέλεσμα.
Σήμερα λοιπόν η νέα δημοτική αρχή τρέχει κυριολεκτικά, δίνει αγώνα δρόμου, για να καλύψει αυτό το χαμένο έδαφος.
Το πιο ειρωνικό της υπόθεσης; Ότι ο Δημαρχόπουλος γνωρίζει έναντι των υπολοίπων. Κι αντί να στηρίξει για να καλυφθούν τα κενά, δημιουργεί προβλήματα.
Γ.Δ.


Σύσκεψη για την Περιφέρειά μας
Με την παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητοστάκη και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ  Χρήστου Μέτιου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια της ΑΜΘ με θέμα “Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία”, μετά από πρόσκληση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργου Στεργίου. Τρεις επιστήμονες, ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Μιχάλης Αργυρού, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ο Δημήτρης Σκάλκος Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ έκαναν μια αναλυτική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση ζητημάτων που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις, στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο ΕΣΠΑ.
Παρόντες ήταν βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και πρόεδροι των ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Από τον νομό μας συμμετείχε ο βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης, η πολιτευτής Μαρίνα Παυλίδου και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Αντώνης Πασχάλης και Κων/νος Πυλαρινός.
Είχε προσκληθεί και ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης αλλά βρισκόταν καθ’οδόν προς Αθήνα.
Γ.Δ.


Η ειρωνεία δεν είναι απάντηση είναι έως και υπεκφυγή
Τουλάχιστον ατυχής η απάντηση της «ομάδας διοίκησης του δήμου Ξάνθης», όπως αναπροσδιορίζεται στην επιστολή της παράταξης «Ξάνθη για Όλους». Το ειρωνικό ύφος δεν ταιριάζει σε μια δημοτική αρχή που σέβεται τους δημότες και την αντιπολίτευση. Αντί να απαντήσει με απτά παραδείγματα ή να απλά να σιωπήσει επέλεξε την ειρωνεία σε σημείο μάλιστα που να αναφέρει τον επικεφαλής της παράταξης Σάββα Μελισσόπουλο  ότι εκτελεί χρέη γραμματειακής υποστήριξης κι ότι μάλιστα θα του στείλουν εξοπλισμό! Και σαν αστείο είναι ατυχές και η ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί και ως υπεκφυγή για μια απάντηση επί της ουσίας!
Μ.Ξ.


ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και δάσκαλοι δεν θέλουν το Πειραματικό
Η παρέμβαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ όπως και η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με επιστολή του επικεφαλής Κώστα Βογιατζή στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για το 17ο Σχολείο που προτάθηκε για Πειραματικό, ξεκαθαρίζει τα πράγματα για όσους είχαν την παραμικρή αμφιβολία ότι οι …αυθόρμητες κινήσεις διαμαρτυρίας ενός συλλόγου γονέων που δεν αναγνωρίζεται καν από το επίσημο φορέα την ένωση συλλόγων γονέων δήμου Ξάνθης,  έχουν πολιτική χροιά και υποστήριξη. Το γεγονός δε ότι τις υποστηρίζει ο Διδασκαλικός σύλλογος είναι για λόγους καθαρά κλαδικούς .  Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δασκάλων γιατί φοβούνται μήπως χάσουν οργανικές θέσεις ή μετακινηθούν σ’ άλλα σχολεία.
Είναι κρίμα για τα παιδιά της Ξάνθης να χάσουν την ευκαιρία ενός Πειραματικού σχολείου  από τις κομματικές παρωπίδες, από τις παρωχημένες ιδεοληψίες και από τα κλαδικά μικροσυμφέροντα κάποιων ….
Μ.Ξ.


Προσοχή στο μέλι
Στο νομό μας έχουμε αρκετούς συμπολίτες οι οποίοι ασχολούνται με την παραγωγή μελιού.
Υπάρχει μάλιστα και σχετικός σύλλογος στον οποίο συμμετέχουν οι περισσότεροι εξ’ αυτών.
Οι άνθρωποί μας αυτοί, με μεράκι και αγάπη παράγουν μέλι εξαιρετικής ποιότητας που οφείλεται στην πλούσια και μοναδική χλωρίδα της περιοχής.
Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα που προέρχονται από κάποιους πονηρούς εμπόρους.
Οι οποίοι ελληνοποιούν το μέλι που αγοράζουν από χώρες με μικρό έλεγχο και νοθευμένο με άλλες ουσίες που καμία σχέση δεν έχουν με γνήσιο μέλι.
Προσοχή λοιπόν αγαπητοί μου. Προμηθεύεστε γνήσιο μέλι από δικούς μας παραγωγούς.
Γ.Δ.


Φυγή προς τα Εμπρός
Αίτημα διαχρονικό που όμως τώρα πλέον, μετά απ’όλα όσα βιώσαμε μια δεκαετία, καθίσταται επιτακτικό. «Φυγή προς τα εμπρός» το αίτημα πλέον.
Ένα αίτημα προς όλους όσοι έχουν τις ευθύνες αυτού του τόπου.
Όποιοι είναι αυτοί σήμερα, όπου κι αν ανήκουν, ό,τι κι αν πιστεύουν. Κατά τεκμήριο μάλιστα, πιστεύουμε πως όλοι έχουν την ίδια άποψη πως ο νομός μας θα πρέπει να κάνει άλμα προς τα μπρος.
Βουλευτές, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, όλοι αυτοί και άλλοι που κατέχουν αξιώματα, πλέον, οφείλουν να κινηθούν, να προγραμματίσουν, να δουλέψουν τούτος ο τόπος να πάει μπροστά.
Εάν είναι δε δυνατόν σε όλους τους τομείς.
Οφείλουμε όλοι, αναλογικά ο καθένας, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας για το γενικό συνολικό καλό, την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου μας που θα φέρει ευημερία οικονομική, πολιτιστική δράση, κοινωνική σιγουριά, εργασιακή εξασφάλιση.
Γ.Δ.


Κόντρα μέχρι πότε;
Να γίνει κοινό βήμα συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειάς μας και των Επιμελητηρίων πλέον.
Αρκετά κράτησε η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών κι αυτή η ιστορία θα πρέπει να λάβει τέλος.
Οι δύο πλευρές θα πρέπει να συναισθανθούν πως αυτήν την κίνηση αμοιβαίας προσέγγισης οφείλουν να την κάνουν για τους χιλιάδες επιχειρηματίες.
Οι οποίοι προσδοκούν αφενός να σταματήσει η αντιπαράθεση και αφετέρου να ξεκινήσει η διαδικασία για τον έλεγχο των δικαιολογητικών που υπέβαλαν για την οικονομική ενίσχυση από το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας εισφοράς. Επιμελητήρια, Περιφέρεια και στη μέση η ΔΕΣΜΟΣ, θα πρέπει να τα βρουν. Να σταματήσουν την κόντρα γιατί το σχοινί παρατεντώθηκε.
Από την άλλη βέβαια οι επιχειρήσεις προσδοκούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση και πολύ λίγο ενδιαφέρονται ποιος θα ολοκληρώσει τη διαδικασία.
Πριν λοιπόν αρχίσουν να τους βρίζουν και τους τρεις, ας τα βρουν τώρα, ας τελειώσουν το έργο τους και μετά, αν το θέλουν ας συνεχίσουν να τσακώνονται…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…