Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έτσι θα κάνουμε Πάσχα και Ανάσταση φέτος

Έτσι θα κάνουμε Πάσχα και Ανάσταση φέτος

0

Αποστάσεις και με διπλή μάσκα οι πιστοί και self tests οι ιερείς και το προσωπικό του Ναού – Περιφορά Επιταφίου γύρω από τον Ναό. Το Σάββατο 1 Μαΐου στις 9μ.μ. η Αναστάσιμη Ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό

 

 

160 Επιταγές των  30 ευρώ  για τα πασχαλινά ψώνια απόρων συμπολιτών μας θα διαθέσει η Μητρόπολη Ξάνθης

 

Με πρωτόγνωρο τρόπο θα γιορταστεί και φέτος το Πάσχα με όλο το τελετουργικό να είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες της πανδημίας και με τρόπο ώστε να αποφεύγεται η διασπορά. Πέρσι ήμασταν σε καθολικό lockdown, και κάναμε Ανάσταση από τα μπαλκόνια , φέτος θα επιτραπεί σε περιορισμένο αριθμό η παρουσία κόσμου στις εκκλησίες αλλά το πρωτόγνωρο είναι ότι θα τελεστεί στις 9 η ώρα το απόγευμα του Σαββάτου η Αναστάσιμη Ακολουθία.

 Τι μέτρα θα ισχύσουν  – Με διπλή μάσκα οι πιστοί και self test οι ιερείς

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν: την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self – test.

Περιφορά Επιταφίου γύρω από τον Ναό – Παρατείνεται το ωράριο κυκλοφορίες σε 10 μ.μ. και 11μ.μ. την Δευτέρα του Πάσχα.

Σχετικά με την περιφορά του Επιταφίου, αυτή θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού.

Σε σχέση με το ωράριο κυκλοφορίας, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 23:00. Σχετικά με τον εορτασμό, την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπεται, θα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Το Σάββατο 1 Μαΐου στις 9μ.μ. η Αναστάσιμη Ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό

Από την Μητρόπολη Ξάνθης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των  Ιερών  Ακολουθιών

Της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα και όπως αναφέρεται η τελετή της Ανάστασης θα τελεστεί το Σάββατο στις 21:00 στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Του Θεού Σοφίας, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελήμονος.

 160 Επιταγές των  30 ευρώ  για τα πασχαλινά ψώνια απόρων συμπολιτών μας θα διαθέσει η Μητρόπολη Ξάνθης

Στο μεταξύ όπως πληροφορηθήκαμε από την Μητρόπολη Ξάνθης φέτος δεν θα μοιραστούν δέματα με τρόφιμα αλλά  θα δοθούν 160 επιταγές των 30 ευρώ σε συλλόγους όπως τριτέκνων , πολυτέκνων κ.λ.π. προκειμένου να τις διαθέσουν σε απόρους συμπολίτες μας για να κάνουν τα πασχαλινά ψώνια τους.

Σ΄ ότι  αφορά τα γεύματα Αγάπης συνεχίζεται καθημερινά η διάθεση τους στους απόρους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…