Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

0
papardeles spanaki

¾ από ένα πακέτο παπαρδέλες, κοχυλάκι ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό

600 γρ. σπανάκι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

1 φλιτζ. ελιές θρούμπες χωρίς το κουκούτσι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί (δεν θέλουμε να παραβράσει και να χάσει το χρώμα του, μόνο να μαλακώσει ελαφρά).

Ρίχνουμε τη φέτα μαζί με ½ φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε 1′-2′ να λιώσει, να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τις ελιές, τον άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν ωραία με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Cheesecake Ντουμπάι

    Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…
  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Φραουλόπιτα αφράτη

    -250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου -150γρ. αλεύρι που φ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Cheesecake Ντουμπάι

Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…