Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εξιχνιάστηκαν ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων στη Ροδόπη

Εξιχνιάστηκαν ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων στη Ροδόπη

0

Δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν φερόμενοι ως δράστες για τρία περιστατικά

 

Μπήκαν δύο φορές στο ίδιο σπίτι και πήραν λεφτά, κινητά, τραπεζικές κάρτες και χρυσαφικά. Σε άλλο σπίτι ζευγαριού μπήκαν με κουκούλες και πήραν πάνω από 4.000 €

 

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος του 2020 στη Ροδόπη.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ανδρών  σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενεργώντας είτε από κοινού είτε κατά μόνας, διέπραξαν τις κάτωθι ληστείες:

-την 29-6-2020 το βράδυ, σε οικισμό της Ροδόπης, ο ένας δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε σπίτι ηλικιωμένης , όπου με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.

– την 4-7-2020 το απόγευμα, ο ένας δράστης μπήκε στο ίδιο σπίτι, όπου με χρήση σωματικής βίας σε βάρος της ηλικιωμένης, αφαίρεσε 130 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο τραπεζικές κάρτες.

-την 30-9-2020 το απόγευμα, στην Κομοτηνή, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο σπίτι ενός ζευγαριού ηλικιωμένων, όπου με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού 4.050 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…