Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δρομολογείται κατασκευή σχολικού συγκροτήματος στο Δροσερό

Δρομολογείται κατασκευή σχολικού συγκροτήματος στο Δροσερό

0

Ενέργειες δημάρχου για αγορά οικοπέδου από το δήμο εντός σχεδίου για Δημοτικό – Γυμνάσιο – Αίτημα για παραχώρηση οικοπέδων της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ για νέες υποδομές

 

 

Συνάντηση με την ΔΕΔΑ – Αρχές Μαΐου ξεκινά η κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου στην Ξάνθη – Τι θα αναλάβει ο δήμος

 

 

Τη προώθηση σημαντικών ζητημάτων του δήμου είχε στην ατζέντα του ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και για το λόγο αυτό μετακινήθηκε και πάλι στο …κράτος των Αθηνών μιας και η αποκέντρωση της δημόσιας διοίκησης ήταν και συνεχίζει να είναι γράμμα …κενό!

Ενέργειες δημάρχου για αγορά οικοπέδου από το δήμο εντός σχεδίου πλησίον του Δροσερού για την κατασκευή σχολικού συγκροτήματος

Το πρώτο θέμα που «έτρεξε» ο δήμαρχος ήταν τη κατασκευή ενός σχολικού συγκροτήματος με Δημοτικό και Γυμνάσιο στον συνοικισμό του Δροσερού. Να σημειώσουμε αυτή τη στιγμή  τα παιδιά του οικισμού που φοιτούν στο Δημοτικό ανέρχονται σε 700 και σε 300 τα παιδιά του Γυμνασίου. Γι αυτό η δημοτική αρχή σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο σχολικό συγκρότημα. Ο δήμαρχος είχε συναντήσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών για την έγκριση 1 εκ. ευρώ ώστε  να  δρομολογηθεί η  αγορά οικοπέδου σε  περιοχή εντός του Πολεοδομικού Σχεδίου και η κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος.

Αίτημα για παραχώρηση οικοπέδων της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ για νέες υποδομές

Το άλλο θέμα που «κυνήγησε» ο δήμαρχος ήταν η παραχώρηση στο δήμο κάποιων οικοπέδων της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ που έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό είχε συναντήσεις με στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που έχει στην ιδιοκτησία της την Θυγατρική  ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ. Όπως ανέφερε ο κ. Τσέπελης ο δήμος ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει τα εν λόγω οικόπεδα για νέες υποδομές. Υπενθυμίζουμε αυτά δεν έχουν σχέση με τα οικόπεδα του ΟΑΕΔ στην περιοχή που πρόκειται να παραχωρηθούν στον δήμο μετά από σχετικό αίτημα.

Για την πεζογέφυρα στα Κιμμέρια

Παράλληλα ο κ. Τσέπελης είχε συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για ένα θέμα που εκκρεμεί 14 μήνες  και αφορά  την κατασκευή της νέας πεζογέφυρας των Κιμμερίων. Όπως ανέφερε είναι έτοιμη η μελέτη αλλά καθυστερούν κάποιες διαδικασίες που παρεμποδίζουν το έργο.

Συνάντηση με την ΔΕΔΑ – Αρχές Μαΐου ξεκινά η κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου στην Ξάνθη

Τέλος ο κ. Τσέπελης συμμετείχε σε σύσκεψη με στελέχη της ΔΕΔΑ και άλλους δημάρχους της περιφέρειας στην Κομοτηνή που είχε θέμα την έναρξη των εργασιών κατασκευής των δικτύων σύνδεσης με το φυσικό αέριο που ξεκινά η ΔΕΔΑ. Όπως του γνωστοποίησαν στελέχη της ΔΕΔΑ αρχές έως μέσα Μαΐου ξεκινά η δικτύωση για την Ξάνθη. Ο δήμος θα αναλάβει το κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών για το φυσικό αέριο και τη διαδικασία που απαιτείται για να συνδεθεί κάποιος καθώς και τα οφέλη του ενώ επίσης θα αναλάβει την αποκατάσταση με ασφαλτοστρώσεις των σημείων των δρόμων που θα γίνεται εκσκαφή για την τοποθέτηση των αγωγών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…