Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανοίγει την πόρτα του για τα αδέσποτα το Κυνοκομείο Ξάνθης

Ανοίγει την πόρτα του για τα αδέσποτα το Κυνοκομείο Ξάνθης

0

Εντός του μήνα θα λειτουργήσει αρχικά σαν καταφύγιο  αλλά με ιατρείο έως την οριστική παραλαβή του έργου – Έγινε διοικητική παραλαβή

 

Τρέχει διαγωνισμός για προμήθεια εξοπλισμού ιατρείου.  Σε πλήρη λειτουργία το Κυνοκομείο θα φιλοξενεί 100 αδέσποτα

 

Μέσα στο μήνα ετοιμάζεται να δεχτεί τους πρώτους φιλοξενούμενους το Κυνοκομείο της Ξάνθης. Και θα είναι όλα αδέσποτα που χρειάζονται στέγη και ιατρική περίθαλψη. Μ’ αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται μια προσπάθεια  χρόνων να γίνει μια δομή για τα αδέσποτα και να υπάρχει φροντίδα αλλά και να τεθεί υπό έλεγχο ο αριθμός του μέσω των στειρώσεων όπως ορίζει το νομικό πλαίσιο. Ένα ζήτημα που αποτελεί από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου μπαίνει επιτέλους σε μια διαχειριστική τροχιά.

Μέσα στον μήνα ανοίγει την πόρτα του για τα αδέσποτα το Κυνοκομείο της Ξάνθης

Την πληροφορία μας έδωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών κ. Γιάννης Ζερενίδης επισημαίνοντας πως έχει ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο του έργου δηλαδή το κτηριακό και πως έχει γίνει η προσωρινή παραλαβή από τον δήμο τον Μάρτιο. Ωστόσο επειδή σύμφωνα με το νόμο για να γίνει η οριστική παραλαβή μεσολαβούν 18 μήνες δηλαδή τον Αύγουστο του 2022, παρέχεται η δυνατότητα για διοικητική παραλαβή στην οποία και προέβη ο δήμος. Στο πλαίσιο αυτό έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας καταφυγίου προσωρινά και μέχρι την οριστική παραλαβή. Η διαφορά του καταφυγίου με το κυνοκομείο έγκειται στο γεγονός ότι στο κυνοκομείο πρέπει απαραίτητα να υπάρχει ιατρείο και κτηνίατρος και να προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες στα ζώα.

Προσωρινά θα λειτουργεί ως καταφύγιο αλλά με ιατρείο

Στην παρούσα φάση και εφόσον έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας ως καταφυγίου η αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου , Καθαριότητας και Αδέσποτων έχει ήδη προβεί σε προμήθειες (τροφές) ενώ έχει  ήδη συμβληθεί με ιδιώτη γιατρό που θα προσφέρει προσωρινά τις υπηρεσίες του ενώ ήδη έχουν μετακινηθεί από την υπηρεσία 2 υπάλληλοι για την φύλαξη.

Σε πλήρη λειτουργία το Κυνοκομείο θα φιλοξενεί 100 αδέσποτα

Η β΄ φάση του έργου περιλαμβάνει προμήθεια εξοπλισμού και ήδη έχει εγκριθεί από τον «Φιλόδημο» μελέτη για τον διαγωνισμό προμήθειας εξοπλισμού. Όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Κυνοκομείο θα φιλοξενεί 100 αδέσποτα τα οποία αφού τα περιθάλπει μερικές μέρες όπως προβλέπει ο νόμος θα τα αφήνει ελεύθερα από το σημείο που παρελήφθησαν. Να σημειώσουμε ότι ο Κυνοκομείο βρίσκεται στην περιοχή της ΒΙΠΕ σε αγρόκτημα που συνορεύει με εταιρία  (δίπλα από την e- value).

Πόσο κόστισε

Σύμφωνα με αναφορά σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου του 2017 όταν το έργο είχε ξεκινήσει,  η τότε Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Μανά (νυν Διευθύντρια του δήμου)  ανέφερε πως  η έκπτωση που δόθηκε από τον εργολάβο είναι 60% και κατά συνέπεια το έργο θα κοστίσει περίπου 350.000 ευρώ και όχι 960.000 ευρώ όπως είχε προϋπολογιστεί στην μελέτη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…