Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία «Συνωστισμός» στο νέο πρόγραμμα για τους 5.000 ανέργους έως 29 ετών

«Συνωστισμός» στο νέο πρόγραμμα για τους 5.000 ανέργους έως 29 ετών

0

ΟΑΕΔ: Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις σε 3 ώρες

 

Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις σε 3 ώρες για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για 5.000 ανέργους έως 29 ετών Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν μέσα σε 3 ώρες για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που θα δώσει τη δυνατότητα σε 5.000 νέους ανέργους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκίνησε προχθές, Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 11:00 και η προθεσμία λήγει στις 16 Μαρτίου.

Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (25 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας).

Η δράση απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) τουλάχιστον 50 ωρών και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας, με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ.

Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

 

Επιχειρήσεις με Προσωπικό έως Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων
3 άτομα  2
4-9 άτομα  3
10-19 άτομα  4
20-30 άτομα  6
31-50 άτομα  10
άνω των 50 ατόμων 25% του απασχολούμενου προσωπικού

 

Ο πρώτος κύκλος αφορά στην προκήρυξη 5.000 θέσεων και, σε περίπτωση που δεν καλυφτούν όλες οι θέσεις, ο επόμενος κύκλος για τις υπολειπόμενες θέσεις θα προκηρυχτεί 3 μήνες μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ανέργων και των επιχειρήσεων του πρώτου κύκλου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 16.500.000 €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

 

 

 

Δύο Ειδικοί σύμβουλοι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 

Η ΠΑΜΘ ανακοίνωσε την πρόσληψη 2 Ειδικών Συμβούλων.

Ειδικότερα  για την κάλυψη των αναγκών Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και για την κάλυψη των αναγκών του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών της ΠΑΜΘ

 

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για γυναίκες – θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

 

Ενεργοποιήθηκε από χθες (9/3) η ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12-24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού), έως στα 800 ευρώ μηνιαία για θέση πλήρους απασχόλησης και 400 ευρώ για θέση μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 33.000.000 € και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

 

Τι καταβάλλεται από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και υπ. Εργασίας έως τις 12 Μαρτίου

 

Καταβολή των αναδρομικών σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων

 

Την καταβολή των αναδρομικών σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων που υπέβαλαν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει ο Φορέας στις αρχές του έτους), περιλαμβάνει  -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 8-12 Μαρτίου.

Ειδικότερα:

  1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν έως 12 Μαρτίου οι εξής καταβολές:

Τακτικές πληρωμές:

-12,1  εκατ. ευρώ σε 690 δικαιούχους για την απονομή εφάπαξ

-8.800 ευρώ σε 14 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης

Έκτακτες πληρωμές

-17 εκατ. ευρώ σε 25.000 δικαιούχους για την καταβολή αναδρομικών σε κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων

-185 χιλ. ευρώ σε 580 δικαιούχους για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων παροχών υγείας σε ασφαλισμένους

-300 χιλ. ευρώ σε 140 δικαιούχους για το επίδομα συμπαράστασης του τέως ΤΑΥΤΕΚΩ

  1. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

-34 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 75.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων

-45. εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 40.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

-500.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 950 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

  1. Τέλος, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προγραμματίζει καταβολές για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που αφορούν σε αναστολές συμβάσεων για την περίοδο Μαρτίου 2020-Φεβρουαρίου 2021 (για τις οποίες είχαν υποβληθεί συμπληρωματικές δηλώσεις) καθώς και για την άδεια ειδικού σκοπού για την περίοδο 15 Μαρτίου 2020-31 Δεκεμβρίου 2020.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…