Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας η μεγαλύτερη διασπορά του ιού

Σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας η μεγαλύτερη διασπορά του ιού

0

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε την ανάγκη παραμονής σε καθεστώς lockdown έως και τα μέσα Απρίλη

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής του ΑΠΘ εξέφρασε την εκτίμηση πως εάν παραμείνουμε σε καθεστώς lockdown, το οποίο ωστόσο να εφαρμόζεται όπως πρέπει, μέχρι τα μέσα του Απριλίου μετά θα είμαστε όντως σε φάση αποκλιμάκωσης και θα μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια.

Αναφερόμενος σε έναν ακόμη μήνα lockdown, ο καθηγητής δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως για να σταθεροποιηθούμε και να υπάρξει αποκλιμάκωση θα χρειαστούν πραγματικά εβδομάδες με τουλάχιστον τήρηση των υπαρχόντων μέτρων, η οποία εντούτοις δεν γίνεται στο βαθμό που θα έπρεπε.

Σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας η διασπορά

«Εγώ θεωρώ ότι δεν στοχεύουμε εκεί που γίνεται η κύρια διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ» επεσήμανε ο ίδιος προσθέτοντας πως πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ στους χώρους εργασίας αλλά και περαιτέρω εφαρμογή του συστήματος τηλεργασίας.

Σύμφωνα με τον κο Σαρηγιάννη ένα ενδεχόμενο άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων μέσα στις επόμενες ημέρες είναι «εκτός θέματος».

Μάλιστα, δήλωσε πως τα μοντέλα ανάλυσης των υπαρχόντων δεδομένων δείχνουν σε αυτή τη φάση αυξητική τάση της πανδημίας με ενδείξεις αποκλιμάκωσης στις 18 Μαΐου.

Παράλληλα ανέφερε πως στις επόμενες ημέρες, μέχρι τέλος του μήνα, σε μέρες που θα γίνουν περισσότερα τεστ, είναι πιθανό να δούμε αύξηση κρουσμάτων με τις ημερήσιες μολύνσεις να αγγίζουν τις 3.600.

«Όχι πολύ παραπάνω αλλά παραπάνω», είπε και πρόσθεσε πως οι ΜΕΘ βρίσκονται ήδη σε προβληματική κατάσταση και μπορεί να φτάσουμε ακόμη και σε επίπεδα 750 κατειλημμένων κλινών ημερησίως.

«Θα αρχίσουμε να έχουμε πραγματικά πρόβλημα» δήλωσε καλώντας σε αναμόρφωση και ουσιαστική τήρηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων και όχι σε εφαρμογή επιπρόσθετων περιορισμών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…