Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ψύχραιμοι με το AstraZeneca οι Ξανθιώτες

Ψύχραιμοι με το AstraZeneca οι Ξανθιώτες

0

60 εμβόλια στο Κ.Υ. Σταυρούπολης- Δεν ακυρώνουν  απλά αναστέλλουν – 37 εμβόλια χθες στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων

 

Τρέχει ο εμβολιασμός και στο νοσοκομείο – Εντοπίστηκαν 5 – 6 κρούσματα στην Μάνδρα. Ο ΕΟΔΥ διενεργεί τεστ σήμερα

 

 

Κανονικά προχωράει ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της Astra Zeneca  στα δύο εμβολιαστικά κέντρα της Π.Ε. Ξάνθης που εμβολιάζουν μόνο μ’ αυτό  και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης και στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων που άνοιξε κι αυτό εσχάτως. Παρά την γενικότερη ανησυχία και τον προβληματισμό που έχει προκληθεί από τα περιστατικά παρενεργειών με θρομβώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και είχαν σαν αποτέλεσμα 17 χώρες να αναστείλουν προληπτικά τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο, οι Ξανθιώτες εμφανίζονται  γενικά ψύχραιμοι αν και προβληματισμένοι .

60 εμβόλια στο Κ.Υ. Σταυρούπολης- Δεν ακυρώνουν  απλά αναστέλλουν

Όπως μας πληροφορεί η γιατρός Διευθυντήρια του Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης κα Δαγκλή Μαρία προς το παρόν δεν έχουν προκύψει προβλήματα με μαζικές ακυρώσεις. Υπάρχουν 1 -2 περιπτώσεις αναστολής για άλλη μέρα: «Ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά . Καθημερινά εμβολιάζουμε 60 άτομα. Σήμερα και αύριο δεν έχουμε καμιά ακύρωση. Θα δούμε τις επόμενες μέρες . Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι δείχνουν προβληματισμένοι μ’ όλα αυτά που ακούγονται. Μέχρι στιγμής σ’ όσους έχουμε εμβολιάσει δεν υπήρξε καμιά παρενέργεια πέρα από ένα οίδημα στο χέρι ή λίγα δέκατα σε κάποιους. Το γνωρίζουμε γιατί τους δίνουμε τηλέφωνα να επικοινωνούν μαζί μας σε περίπτωση που έχουν παρουσιάσει κάτι και να τους δίνουμε οδηγίες».

37 εμβόλια χθες στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων – Αποφασισμένοι να τελειώνουν με τον κορωνοϊό όσοι πάνε για εμβόλιο

37 εμβόλια ήταν προγραμματισμένα για χθες στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων και  η προσέλευση ήταν κανονική: «Δεν έχουμε ακυρώσεις απλά 1 – 2 περιπτώσεις που θέλουν να το αναβάλλουν για αργότερα. Μπορεί να είναι αυτός ο βαθύτερος λόγος ωστόσο οι οδηγίες που έχουμε από τον ΕΜΑ και το υπουργείο Υγείας είναι ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συσχετίζουν τις θρομβώσεις με το εμβόλιο.», μας λέει η γιατρός, Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αβδήρων κα Μάρθα Ανδρέου.

Σ’ ότι  αφορά τη στάση αυτών που έρχονται να εμβολιαστούν: «Υπάρχει προβληματισμός αλλά και αισιοδοξία. Όσοι έρχονται είναι αποφασισμένοι. Θέλουμε να τελειώνουμε μας λένε», αναφέρει η κα Ανδρέου. Προτρέπει ωστόσο και όσους έχουν εμβολιαστεί στην τήρηση των μέτρων.

Τρέχει ο εμβολιασμός και στο νοσοκομείο

Κανονικά συνεχίζεται ο εμβολιασμός στο  νοσοκομείο Ξάνθης όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Γιώργος Γεωργίου. Να σημειώσουμε ότι στο νοσοκομείο κάνουν το εμβόλιο της Pfizer: «Κάθε μέρα εμβολιάζουμε 100 άτομα. Καμιά δόση δεν πάει χαμένη. Αν έχουμε ακυρώσεις τη διαθέτουμε αμέσως  στο υγειονομικό προσωπικό που δεν είχε εμβολιαστεί από την αρχή».

Γ. Γεωργίου: «Έχουμε χτίσει ανοσία… Δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα»

Ερωτηθείς για την επιδημιολογική κατάσταση της Ξάνθης αλλά και το ενδεχόμενο να πληρώσουμε ακριβά τον πρόσφατο καρναβαλικό συνωστισμό ο κ. Γεωργίου εξέφρασε την αισιοδοξία του: «Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα δούμε να αλλάζει τραγικά η κατάσταση. Εμείς αυτό που ζούνε στην Αθήνα το ζήσαμε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Πιστεύω ότι σαν νομός έχουμε χτίσει ένα σημαντικό ποσοστό ανοσίας Επίσης οι πολίτες τηρούν τα μέτρα».

Σ’ ότι αφορά τον θόρυβο που προκλήθηκε για το  AstraZeneca ο κ. Γεωργίου σημείωσε: «Υπερβολές. Δεν έχει αποδειχθεί ότι συσχετίζονται οι θρομβώσεις με το εμβόλιο. Κι άλλα φάρμακα ενοχοποιούνται για θρομβώσεις όμως δεν αποσύρονται.  Σ’ αυτές τις περιπτώσεις εξετάζει κανείς το επιδιωκόμενο όφελος που είναι πολύ μεγαλύτερο».

Εντοπίστηκαν 5 – 6 κρούσματα στην Μάνδρα – Ο ΕΟΔΥ διενεργεί τεστ σήμερα

Μετά από τον εντοπισμό 5 – 6 κρουσμάτων στον οικισμό της Μάνδρας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη σήμερα στον οικισμό κα διενεργεί τεστ στο Ιατρείο της Μάνδρας από τις 10 το πρωί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ομάδα κρούσης» από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής για την κατάχρηση κινητού από τους μαθητές

Πρόκειται για μαθητές οι οποίοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους έφτιαξαν ένα ερωτηματ…