Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

0

Αλλαγή έδρας της Eurobank
Αλλάζει έδρα η Τράπεζα Eurobank της πόλης. Φεύγει από την οδό Βόγδου και μετακομίζει στην οδό Βασ. Κων/νου, απέναντι ακριβώς από την Εμπορική Λέσχη.
Μάλιστα οι εργασίες για την διαρρύθμιση του χώρου έχουν ξεκινήσει.
Οι λόγοι μετακίνησης οφείλονται στο γεγονός πως ο χώρος στην Βόγδου είναι μικρός για τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν μετά το κλείσιμο του καταστήματος στην πλατεία Ελευθερίας.
Λέγεται δε πως στον επάνω όροφο στον χώρο της Βασ. Κων/νου θα στεγαστεί και το Περιφερειακό γραφείο της Τράπεζας.
Γ.Δ.


Λιανεμπόριο, τέλος Μαρτίου
Ενδείξεις αλλά και δηλώσεις αρμοδίων της κυβέρνησης συγκλίνουν στην άποψη ότι το λιανεμπόριο θ’ανοίξει τις κλειδαριές τέλος αυτού του μήνα.
Είναι αλήθεια πως αρκετά κράτησε το κλείσιμο και πως ήρθε η ώρα αυτή η κατάσταση να τελειώσει οριστικά.
Με την ευκαιρία θέλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα για κάποια σχόλια που έχουν ακουστεί από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει εμπόριο, κατάστημα με εμπορεύματα που περιμένουν να πωληθούν σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Λοιπόν, οφείλουν οι διάφοροι κακόπιστοι ν’αντιληφθούν πως κανείς επαγγελματίας, έμπορος, βιοτέχνης επιθυμεί να είναι κλειστή η επιχείρησή του για να πάρει μια μικρή ενίσχυση.
Απεναντίας, θέλουν όλοι η αγορά να’ ναι ανοιχτή, οι άνθρωποι, να έρχονται ελεύθερα, να μπαίνουν, να ψωνίζουν, να δοκιμάζουν, να συζητούν, να κάνουν την αγορά χαρά και απόλαυση, όχι εξαναγκασμό.
Γ.Δ.


Θέμα στα κανάλια
Σιγά το θέμα.
Κανόνας: Όταν οι μέρες δεν βοηθούν στην ύπαρξη θεμάτων, τότε θέμα γίνεται ακόμη και η Ξάνθη!
Ξεσάλωσαν τα κανάλια Κυριακή και Δευτέρα με την πόλη μας και την συγκέντρωση νέων στην Πλατεία.
Κοντός ψαλμός και σε δουλειά να βρισκόμαστε. Άφησαν κατά μέρος τις συγκεντρώσεις στην Αττική κι έπιασαν στασίδι με την Ξάνθη και την Πάτρα.
Εντάξει, οι νέοι μας «πήγαν πλατεία» χόρεψαν για λίγο, διασκέδασαν ψιλοχορεύοντας και τέλος. Έκλεισε η μουσική, η αστυνομία με ευγένεια έπεισε τους νέους ν’αποχωρήσουν και όλα τελείωσαν ομαλά κι αγαπημένα, με χαμόγελα και ευχές για σωστές απόκριες του χρόνου.
Γ.Δ.


Επιείκεια
Πριν να κουνήσεις το δάχτυλο, θυμήσου,
πόσο μπορεί ν’αντέξει η εφηβεία,
πόσο να μπει σε όρια το πάθος,
πώς να γευτεί χαρά ο εγκλεισμός τους;
Σκέψου…
Του αόρατου εχθρού “μακρύς ο δρόμος”,
πολλές στερήσεις σε κορμιά
που δεν ορίζουν
τη γνώση της ελλόχευσης κινδύνου,
μην σπαταλάς τα λόγια τα μεγάλα,
μόν’ το παράδειγμα αρκεί να υποδείξει,
η αυτοσυγκράτηση, η σύνεση κι αγάπη!

Αναστασία – Νατάσα Μακρή


Ήταν μια κανονική αργία Δευτέρας
Καιρός βροχερός, συννεφιασμένος, κίνηση μικρή κι αυτή για τους αργοπορημένους των νηστίσιμων και τους φίλους της λαγάνας συνοδεία του άσπρου ταχινένιου χαλβά.
Κατά τα λοιπά, μια συνηθισμένη ημέρα αργίας, μια Κυριακή.
Τίποτε δεν θύμιζε την κινητικότητα των προηγούμενων χρόνων.
Ήρθαν και πέρασαν οι φετινές αποκριές έτσι απλά, ήσυχα, ήρεμα, αθόρυβα σχεδόν.
Αν μάλιστα δεν υπήρχε το ξέσπασμα των νέων στην κεντρική πλατεία το Σάββατο βράδυ και των πυροτεχνημάτων της Κυριακής, δύσκολα οι Ξανθιώτες που είχαν ζήσει χρόνια πολλά με τις γιορτές και την ένταση και τις φωνές θα καταλάβαιναν πως οι αποκριές τελείωσαν.
Ήρθαν κι έφυγαν χωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Του χρόνου τώρα.
Γ.Δ.


Δύσκολο πρόωρες εκλογές
Εκτίμηση εμπειρίας τεσσάρων δεκαετιών στη δημοσιογραφία. Εμπειρία που αποτελεί τη βάση της αξιολόγησης των αποφάσεων διαφόρων κυβερνήσεων.
Λοιπόν καμία κυβέρνηση που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης θα προχωρούσε στο να διενεργήσει πρόωρες εκλογές χωρίς να είναι σίγουρη ότι θα τις κερδίσει.
Σενάρια πρόωρων εκλογών πάντα υπάρχουν. Πρόκειται για σίγουρη ενασχόληση μερίδας δημοσιογράφων, κυρίως της αντιπολίτευσης.
Στην παρούσα όμως χρονική περίοδο κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης είναι υπέρ πρόωρων εκλογών. Απεναντίας μάλιστα.
Άρα, πρόωρες εκλογές μόνον ο Μητσοτάκης μένει να θέλει. Όμως, στην παρούσα συγκυρία ούτε ο ίδιος το θέλει
Κι αυτό, διότι η οικονομική και ενδημική του ιού υπόθεση δεν συνηγορούν σε προσφυγή στις κάλπες διότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες και στα δύο θέματα, τα οποία απαιτούν ήρεμο κλίμα κι όχι κυβερνητική αβεβαιότητα.
Γ.Δ.


Υπάρχει όμως κι άλλος λόγος
Δεν είναι όμως μόνον οι δύο πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το Μαξίμου απορρίπτει τις πρόωρες εκλογές και βάζει «φρένο» στα σενάρια.
Υπάρχει κι ένας τρίτος λόγος, ουσιαστικός, κι αυτός περισσότερο «ηθικός» θα λέγαμε.
Συγκεκριμένα η κατάθεση της πρότασης της πλειοψηφίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι η αιτία που βάζουν «φρένο» στα όποια σενάρια πρόωρων εκλογών.
Κι αυτό, διότι τυχόν πρόωρη διάλυση της βουλής θα σήμαινε παραγραφή ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.
Η παραγραφή θα ισχύσει με τη λήξη της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου.
Ιδού λοιπόν κι ένας τρίτος λόγος, το ίδιο σοβαρός που δεν θα έχουμε σύντομα εκλογές.
Γ.Δ.


Απουσία αντιπολίτευσης συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή
Είκοσι θέματα είχε η Οικονομική Επιτροπή  στην ημερήσια διάταξη και εγκρίθηκαν ομόφωνα χθες ενώ η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε 10 λεπτά. Πρωτοφανές για το δήμο Ξάνθης! Αυτό βέβαια οφείλεται στην παντελή απουσία της αντιπολίτευσης, η οποία τελευταία απουσιάζει  από την οικονομική επιτροπή. Κι αυτό είτε γιατί θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην δημοτική αρχή  είτε γιατί απλά δεν βρίσκει ενδιαφέρον εφόσον δεν υπάρχει online μετάδοση. Έτσι είναι όταν σε καλούν στο Mega για να κάνεις αντιπολίτευση  γιατί να χάσεις χρόνο στην οικονομική επιτροπή όταν μάλιστα δεν θα σε δει κανείς!
Μ.Ξ.


Τα αληθινά γεγονότα και οι διαστρεβλώσεις
Πάλι πρώτο θέμα πανελλαδικά έγινε η Ξάνθη μας για το καρναβάλι της αλλά αρνητικά για τις εικόνες συνωστισμού που παρουσιάζονταν στην κεντρική πλατεία.  Ειπώθηκαν διάφορα για τη διαχείριση του θέματος από την δημοτική αρχή που κατηγορήθηκε  από την αντιπολίτευση για άτυπη πρόσκληση. Πώς είναι δυνατόν να λέγονται έτσι ελαφρά τη καρδία τέτοια πράγματα; Ποια δημοτική αρχή θα έθετε σε κίνδυνο τους δημότες του δήμου της; Τι είχε να κερδίσει η πόλη ή ο θεσμός απ’ αυτό;
Αυτό που έγινε δεν ήταν προγραμματισμένο από κανένα αλλά αυθόρμητο και παρορμητικό.  Οι νεολαίοι μας κυρίως που έχουν μπουχτίσει (όπως όλοι μας) είπαν να ξεδώσουν λίγο …Ανθρώπινο αν και παρακινδυνευμένο (είναι αλήθεια) , ιδιαίτερα τώρα που σαν πόλη και σαν νομός έχουμε τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα στην χώρα.  Είναι  γεγονός ότι ως ένα βαθμό (θα δούμε σε λίγες μέρες πόσο θα το πληρώσουμε) τέθηκε σε κίνδυνο όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε όλον αυτό τον καιρό.
Σ’ ότι αφορά την δημοτική αρχή, ισχύει ότι αντέδρασε άμεσα. Διέκοψαν αμέσως  την  μουσική και από τα μεγάφωνα ζητούσαν ευγενικά την αποχώρηση του κόσμου. Το ίδιο και η αστυνομία που το χειρίστηκε με πολύ σωστό τρόπο γι αυτό και δεν υπήρξαν αντιδράσεις.  Κι όντως έτσι έγινε μετά από λίγο.
Αυτά είναι τα αληθινά γεγονότα που παρουσιάστηκαν κατά το δοκούν από κάποιους που βρήκαν την ευκαιρία να …κλέψουν λίγα λεπτά δημοσιότητα σε αθηναϊκά κανάλια.
Μ.Ξ.


«Όσο σκέφτομαι τις νεκρές ημέρες»
Φίλος αναγνώστης τηλεφώνησε αρκετά ενοχλημένος και θλιμμένος για να μου εκφράσει την άποψή του εάν πρέπει να εμβολιαστούμε ή δυνατόν όλοι. Όχι. Αυτό το αποφάσισε ο κόσμος, οι περισσότεροι θα πάνε για το εμβόλιο.
Εκείνο που τον εκνευρίζει είναι το φιάσκο της Ευρώπης στο να την «πατήσει»  και να μείνει πίσω στην προμήθεια των εμβολίων.
«Όσο σκέφτομαι τις νεκρές ημέρες που περνούν χωρίς εμβολιασμούς» μου είπε, «νοιώθω σα να μας εμπαίζουν οι μανδαρίνοι της Ε.Ε. από τη μια πλευρά και τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών από την άλλη. Εάν υπήρχαν εμβόλια, ο μισός πληθυσμός μέχρι σήμερα θα είχε κάνει το πρώτο εμβόλιο τουλάχιστον. Οι Ευρωπαίοι την πάτησαν και την πληρώνουμε εμείς.»
-Χείμαρρος ο αγαπητός συμπολίτης αλλά έχει απόλυτο δίκιο. Η ηγεσία της Ε.Ε. και οι αρμόδιοι πιάστηκαν απονήρευτοι και τους δούλεψαν…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…