Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

0

Ούτε της Άρτας το γεφύρι να’ τανε….
Αυτό το θέμα με το δίκτυο ύδρευσης για τους κτηνοτρόφους των Κομνηνών γεννά πολλά ερωτηματικά. Όπως μάθαμε ξεκίνησε από τον δήμο Σταυρούπολης με συνδρομή της τότε Νομαρχίας δηλαδή το 2009. Από τότε πέρασαν 12 χρόνια και μέσα σε αυτά δύο 5ετείς θητείες του δημάρχου  Μιχάλη Στυλιαννίδη η πρώτη και του δημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου η δεύτερη. Και στις δύο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης ήταν ο κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος. Όπως όλοι διαβεβαιώνουν οι αγωγοί τοποθετήθηκαν αλλά το δίκτυο δεν λειτούργησε ποτέ. «Δεν προλάβαμε» μας είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Και αναρωτιέμαι επί 5 χρόνια στην θητεία του ο κ. Δημαρχόπουλος δεν …πρόλαβε να το λειτουργήσει και τώρα καταγγέλλει την δημοτική αρχή ότι επί 17 μήνες δεν λειτούργησε το έργο ;  Και επιπλέον ότι του αλλάζει και την πορεία αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να υπονοηθεί ότι για να ευνοήσει κάποιους;
Μ.Ξ.


Χρειάζεται ομοψυχία και όχι διχασμός – Είμαστε σε πόλεμο με την πανδημία
Την ώρα που η πανδημία βρίσκεται σε κορύφωση και ολόκληρος ο μηχανισμός δίνει τη μάχη. Την ώρα που οι ΜΕΘ έχουν φτάσει στα όρια τους και τα κρούσματα  αντί να μειώνονται αυξάνονται, αυτή την ώρα βρήκαν κάποιοι να λύσουν τις διαφορές τους με την Αστυνομία δημιουργώντας επεισόδια και τραυματίες, παίρνοντας αφορμή από μια όντως πολύ κακή στιγμή κάποιου αστυνομικού ο οποίος και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.  Την ώρα που χρειάζεται ομοψυχία για να αντιμετωπίσουμε  την πανδημία που μαίνεται , κάποιοι σπέρνουν και επιλέγουν να σπείρουν τον διχασμό και  να προκαλέσουν νέα περιστατικά βίας για εκδίκηση. Δεν είναι η ώρα για κάτι τέτοιο, γιατί προέχουν άλλα πιο σημαντικά, αυτό επιτάσσει η κοινή λογική.  Δεν μπορεί να δίνεις μια μάχη και να ανοίγεις πολλά μέτωπα!
Μ.Ξ. 


Τι είναι πιο εύκολο;
Το ερώτημα ήρθε ηλεκτρονικά. Ρωτούσε ποιο είναι πιο εύκολο:  Να επαινείς ή να κατηγορείς κάποιον;
Καπάκι στην ερώτηση ήρθε και η απάντηση του φίλου που υποστηρίζει: Ο καλός άνθρωπος επαινεί, ο κακός κατηγορεί.
Μάλλον τείνω να συμφωνήσω μαζί του.
-Εσείς;
Γ.Δ.


Αναβάπτιση
Βγάλε τη μάσκα που φορείς
άνθρωπος ντύσου,
ναι, μπορείς,
για μια στιγμή μονάχα…
Είν’ ευκαιρία να τον ζεις
τον ρόλο που θα υποδυθείς,
να νιώσεις στο πετσί σου,
τις έγνοιες και τον σπαραγμό,
της βιοπάλης τον λυγμό…
Κάτσε κι αφουγκράσου…

Αναστασία – Νατάσα Μακρή


Δημοτική παράταξη «ΕΜΠΡΟΣ»
Δεν το γνωρίζαμε και είναι αλήθεια πως μας ξάφνιασε ευχάριστα θα πούμε. Διαβάσαμε λοιπόν στην Εφημερίδα Παρατηρητής της Θράκης της Κομοτηνής μια μικρή είδηση που αναφερόταν στην προσθήκη δύο νέων μελών στην δημοτική παράταξη ΕΜΠΡΟΣ του δήμου Ιάσμου.
Αγνοούσαμε ότι ο τίτλος της εφημερίδας μας αποτελούσε τίτλο μιας δημοτικής παράταξης η οποία μάλιστα διοικεί το δήμο με δήμαρχο τον κ. Οντέρ Μουμίν.
Γ.Δ.


Επικερδής απασχόληση
Τελικά, μία από τις πλέον επικερδέστατες επιχειρήσεις είναι η διακίνηση μεταναστών.
Διαβάστε και θα καταλάβετε. Πρόσφατα συνελήφθησαν μέλη της οργάνωσης, ναι, ναι, οργανωμένη επιχείρηση, η οποία προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας – μία είναι η χώρα, μη τρελαθούμε τώρα- 22 μη νόμιμους μετανάστες. Η διακίνηση έγινε όπως συνήθως από τον Έβρο.
Λοιπόν, η οργάνωση- εταιρεία, ζητούσε και έπαιρνε 2.500 ευρώπουλα από τον καθένα.
Σύνολο εισπράξεων αυτής της ημέρας 55.000 ευρώ.
Ιδού λοιπόν η άκρως επικερδής επιχείρηση. Η οποία βέβαια το «δρομολόγιο» δεν το κάνει μια φορά αλλά πολλές, άρα και οι εισπράξεις είναι πολλαπλάσιες.
-Τα συμπεράσματα απλά…
Γ.Δ.


Υπάρχει όντως πρόβλημα διανομής
Απολύτως σωστό είναι το περιεχόμενο της ερώτησης 18 βουλευτών του ΚΙΝΑΛ (μεταξύ αυτών και ο δικός μας Μπαράν Μπουρχάν), για το πρόβλημα διανομής του Τύπου μέσω των ΕΛΤΑ με την καταβολή αντιτίμου φυσικά.
Η συρρίκνωση του προσωπικού του Οργανισμού προκαλεί προβλήματα στη διανομή τόσο στις αστικές αλλά κυρίως εκτός, στα χωριά κλπ.
Από την άλλη, η κυβέρνηση – άκουσον, άκουσον – εξαίρεσε τον περιφερειακό Τύπο έναντι του Αθηναϊκού από την επιχορήγηση του μεταφορικού κόστους.
Τελικά, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ « στηρίζουν»   στα λόγια τον επαρχιακό Τύπο και μόνον σαν αντιπολίτευση. Μόλις γίνουν κυβέρνηση τα ξεχνούν όλα, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, άγνωστο γιατί, τα κόμματα μόνο λόγια είναι για τη στήριξη δήθεν του επαρχιακού Τύπου.
Γ.Δ.


Το βενζινάδικο του μέλλοντος
Φίλος που μας διαβάζει καθημερινά και με αφορμή σχόλιο της στήλης τηλεφώνησε για να μου πει για μια πραγματικότητα που θα ζήσουμε σε σύντομο χρόνο.
Θα έχουμε μου είπε, το βενζινάδικο του μέλλοντος. Το σημερινό, γνωστό, θ’ αλλάξει.
Αυτό το νέο «βενζινάδικο»  θα πρέπει να φροντίζει για τη γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ σε άλλα θα την αντικαθιστά την μπαταρία.
Σε άλλον πελάτη θα γεμίζει με φυσικό αέριο ή βιοαέριο και σε κάποιους με υγραέριο.
Κάποιοι τολμηροί πρωτοπόροι θα επιμένουν στο γέμισμα κυψελών με υδρογόνο, άλλοι με βιοκαύσιμα και οι παλιοί θα ζητούν τις βενζίνες ή το ντίζελ.
-Με δυο λόγια, σούπερμαν ο βενζινάς…
Γ.Δ.


Να γίνουν σταθμοί εξυπηρέτησης
Φίλος μηχανικός και με εμπειρία του τι γίνεται στην Ευρώπη, μου έλεγε προχθές κάποια πράγματα για την Εγνατία Οδό.
Κατ’ αρχάς συμφωνεί με τα πλευρικά διόδια αλλά με μια προϋπόθεση:  Να μειωθούν αυτά της κεντρικής αρτηρίας. Είναι, μου έλεγε, απαράδεκτο κάθε 60-80 χιλιόμετρα να υπάρχουν διόδια. Αυτό πουθενά στην Ευρώπη δεν συμβαίνει.
Ακόμη, μου επεσήμανε την έλλειψη Σταθμών Εξυπηρέτησης των Πολιτών κατά μήκος της Εγνατίας σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.
Σταθμούς με πρατήρια καυσίμων, εστιατορίων, καφέ, τουαλέτες κλπ.
Αυτή η έλλειψη είναι σοβαρή και θα πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε κι αυτό είναι υποχρέωση συμβατική που όμως δεν υλοποιείται και πάλι δυστυχώς.
Γ.Δ.


Ξέχασαν τις υποσχέσεις
Ακονίζει τα μαχαίρια του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στ.Μωραΐτης.
Όπως δε δηλώνει δημόσια και ευθαρσώς, έχει λόγους πολλούς που αφορούν βέβαια τους ανθρώπους επαγγελματίες, βιοτέχνες που εκπροσωπεί και οι οποίοι περιμένουν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε.
Μάλιστα, προχωρά την υπόθεση ένα βήμα παραπέρα, καλώντας σε κοινή διαδικτυακή σύσκεψη τις αρχές και παραγωγικούς φορείς.
Ο ίδιος τονίζει δε λέγοντας «μας έχουν κλειστούς να συμπαραστεκόμαστε στην Αττική ενώ μεγάλο μέρος των τοπικών επιχειρήσεων έχει καταστραφεί».
Κι αυτό παρότι το καλοκαίρι υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι να ικανοποιήσουν τα μέτρα ενίσχυσης αλλά έμειναν στις υποσχέσεις.
-Στον Άδωνη πρόεδρε, στον Άδωνη τα παράπονα…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…