Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακρότητες στο δημοτικό συμβούλιο παραμονή της επετείου

Ακρότητες στο δημοτικό συμβούλιο παραμονή της επετείου

0

Αποχώρισαν οι παρατάξεις : Δημαρχόπουλου, Μελισσόπουλου, Χατζηθεοδώρου , Λύρατζη

 

«Σπίθα» που πυροδότησε το κλίμα έντασης και φραστικών επιθέσεων η συμμετοχή του Χασάν Ογλου Φερντούν στη συνεδρίαση. Υπερψηφίστηκε το Ψήφισμα της ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ  για τις ανεμογεννήτριες στον Λειβαδίτη με επισημάνσεις

 

Ουδόλως σε εορταστικό και ενωτικό πνεύμα που καλεί η εθνική επέτειος κύλισε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 24 Μαρτίου το μεσημέρι. Εντάσεις και αδυναμία συνεννόησης αλλά και αστοχιών που χρεώθηκαν στο προεδρείο προκάλεσαν την αποχώρηση  δύο παρατάξεων στην αρχή ακόμη της συνεδρίασης δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα. Η «σπίθα» που πυροδότησε το κλίμα ήταν η συμμετοχή του κ. Χασάν Ογλού Φεντρούν στο δημοτικό συμβούλιο για πρώτη φορά μετά την αποπομπή του. Όπως διευκρινίστηκε το όνομά του περιλαμβάνονταν στον πίνακα των συμμετεχόντων που κατήρτισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννη Μπούτος και  λόγω απουσίας του κλήθηκε να προεδρεύσει ο κ. Σαββίδης.

 

Αποχώρησε ο Δημαρχόπουλος και η παράταξη του λόγω συμμετοχής του Φερντούν

Απευθυνόμενος στο προεδρεύοντα ο κ. Δημαρχόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: ««Περιφρονείται τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τον Χασάν Ογλού Φερντούν

Ζητώ τον αποκλεισμό του από τη συνεδρίαση και από κάθε συμμετοχή του από θέματα του δήμου. Είναι παράνομη η συμμετοχή του,  είναι παράνομη σύνθεση Δ.Σ.

Είμαι αναγκασμένος να ζητήσω με έγγραφο,  με ποια απόφαση συμμετέχει ο κ. Φερντούν στο δημοτικό συμβούλιο. Θα καταθέσουμε αναφορά στους ελεγκτές στον συντονιστή και πιθανόν στην εισαγγελία. Θα στηρίζουμε την νομιμότητα και την έδρα που θα έπρεπε να καταλάβει ο Χατζηαντωνίου Αθανάσιος».

Ο κ. Δημαρχόπουλος αποχώρησε παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαββίδης διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος έχει δει τα έγγραφα που διαβεβαιώνουν ότι μπορεί ο κ. Φερντούν να παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο και έθεσε την νομική υπηρεσία στην διάθεσή του για διευκρινήσεις.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος μέλος στο  Ελληνικό δίκτυο δήμων με ποτάμια

Ο κ. Μελισσόπουλος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2019 είναι εκπρόσωπος του δήμου στο δίκτυο πόλεων με ποτάμια και συμμετείχε στην γενική συνέλευση του δικτύου.  Ενημέρωσε  το σώμα για το τι ειπώθηκε και για τις  δυνατότητες που ανοίγονται μετά και την τροποποίηση του καταστατικού όπου πλέον το δίκτυο αφορά δήμους και όχι πόλεις και κατά συνέπεια τα Στενά του Νέστου περιέρχονται στην δικαιοδοσία του δήμου Ξάνθης.

 

ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ : Υπερψηφίστηκε το Ψήφισμα για τις ανεμογεννήτριες στον Λειβαδίτη με επισημάνσεις

Το ψήφισμα της ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ για τις ανεμογεννήτριες στον Λειβαδίτη όπου δηλώνεται ξεκάθαρα η αντίθεση του δήμου ως τέθηκε σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε από τους παρόντες παρότι τέθηκαν κάποιες επισημάνσεις από τον κ. Παπαχρόνη και τον κ. Φανουράκη και τον κ. Ανταμπούφη  ότι ο δήμος δεν είναι κατά των επενδύσεων αλλά όχι στην συγκεκριμένη περιοχή

 

Αποχώρισαν οι παρατάξεις ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ και ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Μετά το ψήφισμα αποχώρησε  η παράταξη Λύρατζη καταγγέλλοντας τον προεδρεύοντα ότι δεν τηρεί την διαδικασία και αφού δήλωσε ότι αίρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Είχε προηγηθεί ένας έντονος διαπληκτισμός με τον κ. Σαββίδη που κατηγόρησε τον κ. Λύρατζη για «ενορχήστρωση» για να πάρει την απάντηση ότι από μέρους του υπάρχει ενορχήστρωση με την παράταξη Τσέπελη. Ο κ. Σαββίδης διέκοψε την συνεδρίαση για πέντε λεπτά για να ηρεμίσουν τα πνεύματα αλλά η ένταση υπέβοσκε και επανήλθε μετά την παρέμβαση Ζερενίδη που ζήτησε να προχωρήσουν στα θέματα του δημοτικού συμβούλιου: «Προχωρήστε στα θέματα έχουμε να πάρουμε αποφάσεις άνθρωποι περιμένουν να πάρουν άδειες. Δεν είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι …». Μετά απ’ αυτό χάθηκε κάθε επίπεδο, έκλεισαν μικρόφωνα και ο κ. Σαββίδης διέκοψε ξανά την συνεδρίαση.

Να σημειώσουμε ότι αποχώρησε και η παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. Ο κ. Χατζηθεοδώρου εξαπέλυσε   επίθεση εναντίον του κ. Σαββίδη υποστηρίζοντας: «Δεν με προστατεύσατε από το μπούλινγκ του κ. Ζερενίδη». Ο κ. Ζερενίδης παρενέβη όταν οκ. Χατζηθεοδώρου κατηγόρησε τον κ. Σαββίδη ότι δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα του Φερντούν  αλλά και ότι ήταν άστοχος στη διένεξη του με τον κ. Λύρατζη.

Αποχώρησε και η παράταξη Μελισσόπουλου για το ζήτημα του Φερντούν και της διαχείρισής του από το προεδρείο

«Για την χειρότερη μέρα από τότε που ανέλαβε η δημοτική αρχή» μίλησε ο κ. Σάββας Μελισσόπουλος ανακοινώνοντας την αποχώρηση της παράταξης του από τη συνεδρίαση, προβάλλοντας ως αιτία το ζήτημα του κ. Φερντούν και της διαχείρισής του όπως και την παρέμβαση Ζερενίδη που όπως υποστήριξε μίλησε απαξιωτικά για τους δημοσίους υπαλλήλους: « Δεν δεχόμαστε να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα. Δεν δεχόμαστε να ανακύπτουν νομικά ζητήματα και η νομική υπηρεσία να μη βρίσκεται εδώ για απαντήσεις. Καλό είναι που έμειναν ανοιχτές οι κάμερες για να φανούν ποιοι είναι οι άνθρωποι που προσβάλλουν…».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…