Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Τέλος ο Πόποβιτς από την Ξάνθη- Η άσχημη εμφάνιση της Κυριακής σφράγισε το εισιτήριο εξόδου του προπονητή

Τέλος ο Πόποβιτς από την Ξάνθη- Η άσχημη εμφάνιση της Κυριακής σφράγισε το εισιτήριο εξόδου του προπονητή

0

Επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η μέτρια έως απογοητευτική εμφάνιση του ΑΟΞ την Κυριακή στα Πηγάδια, απέναντι στο ουραγό ΟΦΙ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Τόνι Πόποβιτς που είδε την πόρτα της εξόδου από την διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθης.

Η δυσαρέσκεια για τον Αυστραλοκροάτη προπονητή φούντωνε διαρκώς καθώς η εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας, ήταν δυσανάλογα των χρημάτων που ξόδεψε στον Μπιλ Πάπας. Η ομάδα βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας λίγο πριν το τέλος του 1ου γύρου, και δεν έχει δείξει έως τώρα ότι μπορεί φέτος να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, παρά το αξιόλογο δυναμικό που έχει συγκεντρώσει και τα εκατομμύρια που έχει δαπανήσει ο ιδιοκτήτης για το σκοπό αυτό. Η πίεση των φιλάθλων και τα αρνητικά σχόλια πολλών ποδοσφαιρικών παραγόντων της Ξάνθης φαίνεται πως έπεισαν και τον ίδιο τον Μπιλ Πάπας να απομακρύνει τον προπονητή Τόνι Πόποβιτς, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του.

Αναφέρει συγκεκριμένα η λιτή ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ, ανακοινώνει την άμεση λύση της συνεργασίας του με τον Προπονητή της ομάδας, Tony Popovic. Ο κ. Bill Papas, Πρόεδρος του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ, αναφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Tony για την εξαιρετική δουλειά που προσέφερε στην ομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2020 που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Με μεγάλη μας λύπη και σεβασμό προς τον Tony, ανακοινώνουμε τη λύση της συνεργασίας μας. Εύχομαι στον Tony και την οικογένειά του ό,τι καλύτερο στο μέλλον».

Άνευρη και νωθρή την Κυριακή η ομάδα στα Πηγάδια

Η ξανθιώτικη ομάδα έκανε άλλη μία άσχημη εμφάνιση την Κυριακή στα Πηγάδια και βρέθηκε με σκορ 1-1 κι έναν παίκτη λιγότερο δεκαπέντε λεπτά πριν τη λήξη. Το γκολ του Τάτου στο 84΄ έσωσε την κατάσταση αλλά όχι και την άσχημη εικόνα της ομάδας που εμφανίστηκε για άλλη μία φορά άνευρη και νωθρή, να κινδυνεύει να παραχωρήσει βαθμό στη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας.

Έντονες διαμαρτυρίες υπήρξαν και για τις αποφάσεις του κ. Παρχαρίδη και κυρίως για το πέναλτυ που έδωσε στο 39΄υπέρ του ΟΦΙ για ανατροπή μέσα στην περιοχή, ενώ είχε προηγηθεί γκολ του  Καπνίδη στο 24΄. Στο δεύτερο μέρος πίεσε μεν ο ΑΟΞ αλλά χωρίς ουσία, ενώ στη συνέχεια ο ΟΦΙ ανασυντάχθηκε και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 79′ καθώς ο Δραμινός διαιτητής Παρχαρίδης, σε ένα αυστηρό σφύριγμα, έδειξε δεύτερη κίτρινη και απέβαλε τον Έμπερτ για μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου, δημιουργώντας έντονα παράπονα στον πάγκο της Ξάνθης.

Παρά την αριθμητική υστέρηση ωστόσο η Ξάνθη έφτασε στο γκολ της νίκης στο 84΄με ένα απίθανο σουτ του Τάτου από τα 25 μέτρα που διαμόρφωσε το τελικό 2-1, λυτρώνοντας την ομάδα του από μία ακόμη πιθανή γκέλα.

ΞΑΝΘΗ (Τόνι Πόποβιτς): Ίτσο, Πέτροβιτς, Kέβιν, Τ. Παπάζογλου (7′ λ. τρ. Τζούρμαν) Βέρκερ, Μπριλάντε, Έμπερτ, Σιατραβάνης (86′ Θυμιάνης), Σρόιγεν (66′ Ντίνας), Τάτος (86′ Βόλτερς), Καπνίδης (66′ Μυστακίδης).

Ο.Φ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Τίμος Καβακάς): Αθανασόπουλος, Τεγούσης, Χιντζίδης (72′ Αρναούτογλου), Χατζητερζόγλου, Μασουέρο, Λεμονής, Βογιατζής, Μπαράτα, Γκίνη (25′ λ. τρ. Πριόνας), Ντάλα Κόστα (64′ Aποστολίδης), Κούστα.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς, η βαθμολογία

Με τη νίκη του ο ΑΟΞ βρέθηκε στην 5η θέση, στους -4 βαθμούς από την κορυφή της Super League 2, με τον Εργοτέλη να σκαρφαλώνει στην κορυφή εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία μεταξύ Λεβαδειακού – Ιωνικού, ενώ ο Διαγόρας πήρε εκτός έδρας στα Τρίκαλα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Εργοτέλης – Παναχαϊκή 1-0 (71′ Μπρουσέλης)

Δόξα Δράμας – ΑΕ Καραϊσκάκης 0-0

Απόλλων Λάρισας – Χανιά 1-0 (61′ Ομπράντοβιτς)

ΑΟ Τρίκαλα – Διαγόρας Ρόδου 0-1 (2′ Σμυρλής)

Ιωνικός – Λεβαδειακός 1-1 (27′ Κάστρο – 70′ Νίκας)

Ξάνθη – ΟΦ Ιεράπετρας 2-1 (26′ Σιατραβάνης, 84′ Τάτος – 42′ πεν. Βογιατζής)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 10 ΑΓΩΝΕΣ):

  1. Εργοτέλης 19 (8-3)*

——————————————-

  1. Ιωνικός 18 (9-8)

——————————————-

  1. Λεβαδειακός 17 (10-6)
  2. Διαγόρας Ρόδου 17 (8-5)
  3. ΑΟ Ξάνθη 15 (7-7)*
  4. Παναχαϊκή 14 (11-6)

——————————————-

  1. Χανιά 11 (6-7)
  2. ΑΟ Τρίκαλα 10 (9-9)
  3. Απόλλων Λάρισας 9 (5-7)*
  4. Δόξα Δράμας 8 (5-9)**

——————————————–

  1. ΑΕ Καραϊσκάκης 7 (6-14)
  2. OΦ Ιεράπετρας 3 (7-15)

* Εργοτέλης, ΑΟ Ξάνθη και Απόλλων Λάρισας έχουν ένα ματς λιγότερο (με την Δόξα Δράμας).

** Η Δόξα Δράμας έχει τρία ματς λιγότερα

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…