Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

0

«Σταματήστε να μιλάτε»
Η εντολή δόθηκε προς τους πολυλογάδες υπουργούς από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που σαν μαϊντανοί εμφανίζονται από το πρωί σε κανάλια και ραδιόφωνα και μιλούν και μιλούν και σταματημό δεν έχουν.
Γι’ αυτό και το πρωθυπουργικό «Σταματήστε να μιλάτε» την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.
Την ίδια, συμπτωματικά Παρασκευή που εμείς από τη στήλη αυτή αναφερόμασταν στο φαινόμενο αυτό με τον τίτλο « πάλι το ‘πότε δουλεύουν’;» γράφαμε:
«Το’ πε και ο πρωθυπουργός κριτικά ως προς την έκθεση υπουργών και βουλευτών σε Τηλεόραση και Ραδιόφωνα.  Από το πρωί κρατούν στασίδι, και που τους χάνεις που τους βρίσκεις σε TV και Ρ/Σ θα τους βρεις. Σα να μην έχουν κάποια δουλειά να κάνουν, έχουν μεταβληθεί σε τηλεοπτικούς μαϊντανούς. Κι ενώ λοιπόν οι πολίτες τους βλέπουν συχνά στα Μέσα Ενημέρωσης, διερωτώνται οι άνθρωποι «πότε στο καλό δουλεύουν;».
Γ.Δ.


Σιωπή. Αρκετά με τη φλυαρία
«Πάγο»  έβαλε λοιπόν ο Μητσοτάκης στους φλύαρους υπουργούς και υφυπουργούς μηδέ και άλλων στελεχών εξαιρουμένων.
Πρώτος δε μεταξύ αυτών ο λαλίστατος Άδωνις. Τον οποίο πού τον ψάχνεις πού τον βρίσκεις σε πλατό τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό θα τον εντοπίσεις.
Οι μέρες φλυαρίας όμως του Αδώνιδος μάλλον τελείωσαν. Και ο καθείς υπουργός πλέον στο γραφείο θα βρίσκεται και θα εργάζεται πραγματικά και χωρίς την αγαπημένη του ενασχόληση της φλυαρίας.
Ο Άδωνις λοιπόν, του οποίου η χάρη έχει φτάσει μέχρι τα μέρη μας για μια παρέμβασή του, θα σιωπήσει και θα υποχρεωθεί να παραγάγει έργο κι όχι παραγωγή λόγων.
Γ.Δ.


Ειμαρμένη
Σαν πρώιμη αχτίδα λυκαυγούς,
ελπίδα τρύπωσε στα στήθια,
η αίσθηση να πεις το είμαι εδώ,
πως νιώθω,
πως υπάρχω,
αναπνέω…

Πώς να πορεύεται η ζωή
χωρίς ζωή,
πώς να βαδίζει
δίχως χάρη;
Κι όταν ανθεί ο λογισμός
κι η προκοπή,
τα χέρια πώς αντέχουν δίχως χάδι;

Κι έρχεται μιαν ώρα
που ξυπνάς μια χαραυγή
κι αυτή η ελπίδα
φέγγει μέσα στην ψυχή σου,
αβυσσαλέα,
αστείρευτη,
γεμάτη θάλλος,
υποσχέσεις
και πνοή,
πώς να πιστέψεις
πως υπάρχει ειμαρμένη;

Αναστασία – Νατάσα Μακρή


Το τέλος της Λίβερπουλ
Δεν είμαι ο κατάλληλος να σχολιάσω για το φαινόμενο Λίβερπουλ. Υπάρχουν σίγουρα καταλληλότεροι. Ως φίλαθλος όμως, μπορώ να εκφράσω ορισμένες σκέψεις τελείως προσωπικές με αφορμή τη νέα ήττα το Σάββατο.
Η αγωνιστική πτώση είναι κάτι μοναδικό που σπανίως εμφανίζεται σε μεγάλες ομάδες. Από πρωταθλήτρια Αγγλίας την προηγούμενη χρονιά, τη νέα περίοδο ηττάται και με μεγάλα σκορ.
Η ομάδα έχει χάσει την φρεσκάδα της και οι παίκτες έχουν καταρρεύσει ψυχολογικά τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.
Τα αρνητικά αποτελέσματα έρχονται εντός-εκτός με αποτέλεσμα να βρίσκεται πολύ πίσω στη βαθμολογία.
Όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν το τέλος της Λίβερπουλ. Θα επιστρέψει πάλι στην παλιά της θέση και θα μείνει το πέρασμά της ως μια εξαίρεση, ως μια αναλαμπή.
Με την πορεία φέτος είναι βέβαιο πως θ’ αποχωρήσει ο προπονητής της, ο Κλοπ, αυτός που την οδήγησε στις επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ακμή και παρακμή, άνοδος και πτώση. Δυστυχώς σύντομη.
Οι πραγματικοί φίλοι του ποδοσφαίρου, φυσικά και της Λίβερπουλ, όπως και του ποδοσφαίρου, θα χάσουν το θέαμα που τους προσέφερε.
Το άσχημο είναι πως το τέλος ήρθε πολύ γρήγορα.
Γ.Δ.


Χατζηθεοδώρου – Γιαννακίδης: σημειώσατε 1
Ένα μήνα κράτησαν οι διαδικασίες στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για να εκλέξουν νέα Νομαρχιακή αλλά και πάλι με τον ίδιο συντονιστή και την ίδια περίπου σύνθεση! Επεκράτησε η πτέρυγα Χατζηθεοδώρου έναντι του πρώην υπουργού Στάθη Γιαννακίδη. Ο κ. Χατζηθεοδώρου όπως και η κα Παπαϊωάννου και ο κ Ανταμπούφης έχουν και μια παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο αλλά ο κ. Γιαννακίδης είναι άφαντος. Κι ήταν αν. υπουργός Ανάπτυξης! Όπως είναι κοινό μυστικό οι δύο πτέρυγες (Χατζηθεοδώρου – Γιαννακίδης) βρίσκονται σε αντιπαλότητα και ως φαίνεται επικράτησε ο Χατζηθεοδώρου.
Μ.Ξ. 


Τελικά δικαιώθηκε
Η δικαίωση ήρθε πανηγυρικά. Για τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο που μας είχε από το καλοκαίρι ακόμη προειδοποιήσει για βαρύ και κρύο χειμώνα.
Μάλιστα είχε ο άνθρωπος προβλέψει και τα χιόνια.
Ιδού λοιπόν που έπεσε μέσα στον απόλυτο βαθμό και του αξίζουν συγχαρητήρια πέραν πάσης αμφιβολίας.
Στην αρχή του χειμώνα με τις υψηλές θερμοκρασίες είχα βιαστεί, το ομολογώ, να βγάλω συμπεράσματα πως «έπεσε έξω». Αποδείχθηκε όμως πως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και τώρα με τα χιόνια και το κρύο του βγάζω το καπέλο για την πρόβλεψή  του.
Γ.Δ.


Τυχεροί άλλοι μια φορά
Όπως και να το ονομάσει κανείς, εκείνο που έχει σημασία για άλλη μια φορά είναι πως σα νομός την «βγάλαμε καθαρή». Για τον καιρό ο λόγος, για τα χιόνια και βεβαίως την παγωνιά.
Ο νομός μας είδε χιόνι από τα βουνά επάνω μέχρι κάτω στην θάλασσα. Όχι πολλά πράγματα στα χαμηλά και στην πόλη, αλλά πάντως χιόνισε.
Κι όσοι θέλαν να το χαρούν, παρά το κρύο, το χάρηκαν.
Εκείνο που επίσης μέτρησε είναι πως δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές, δεν υπήρξε διακοπή ρεύματος με όλα τ’ αρνητικά  και γενικά το κύμα της κακοκαιρίας μας πέρασε και κατηφόρησε.
Τυχεροί άλλη μια φορά, γιατί ήδη το χιόνι σχεδόν έχει φύγει, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, κάποια προσοχή χρειάζεται πρωί-βράδυ σε κάποια σημεία που είναι παγωμένα.
Ο ήλιος βγήκε και ως εκ τούτου θ’ αποκατασταθεί πλήρως η τάξη των πραγμάτων.
Γ.Δ.


Τράγκα ζεις, εσύ μας οδηγείς
Ζούμε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, κι αυτό έχει τη σημασία του.
Ως εκ τούτου λοιπόν ο καθένας έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην ίδρυση πολιτικού σχηματισμού.  Το αν πετύχει αυτή η προσπάθεια ή πάει στον βρόντο όπως πολλές φορές έγινε κατά το παρελθόν, αυτό ενδιαφέρει μόνον τον φιλόδοξο άνδρα που επιθυμεί- κι αυτός- να σώσει την Ελλάδα…
Ένας τέτοιος λοιπόν εμφανίστηκε πρόσφατα. Πρόκειται για τον Γιώργο Τράγκα, δημοσιογράφος κατά δήλωσή του κι αυτός, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του να εμπλακεί ενεργά με την πολιτική με το να δημιουργήσει νέο κόμμα που θα λέγεται «Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων» ή «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Μαζί του ο άλλος γνωστός πολιτικός Νίκος Νικολόπουλος.
Μεταξύ μας, εδώ κολλάει το γνωστό λαϊκό «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι».
Τώρα αν ρωτάτε προς τα πού θα κινηθεί η ιστορία αυτή, ε, είναι δεδομένο. Δεξιά κι ακόμη πιο δεξιά. Περιμένετε, αν το φτιάξουν τελικά το κόμμα, θα δείτε προς τα πού θα κινηθούν.
Γ.Δ.


Άγιος Βαλεντίνος χιονισμένος και …χουχουλιάρικος
Η «Μήδεια» ήρθε στην Ξάνθη της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου με χιονόπτωση και σφοδρό αέρα. Παρά ταύτα της φέρθηκε φιλικά καθώς δεν ήταν τόσο έντονα τα φαινόμενα όσο σε άλλες περιοχές της χώρας παρότι και την Κυριακή και την Δευτέρα οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές. Όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας ήταν στο πόδι από το Σάββατο το απόγευμα και αντιμετωπίστηκαν  με επιτυχία τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονόπτωση. Όλο το οδικό δίκτυο σ’ όλο το νομό παρέμεινε ανοιχτό ενώ δεν αποκλείστηκε κανένας οικισμός στον δήμο Μύκης παρότι στον Κένταυρο και το Δημάριο το χιόνι έφτασε στους30 και 35 πόντους. Ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν φέτος χιονισμένος και χουχουλιάρικος και το χαρήκαμε μεγάλοι και μικροί. Το χιόνι άλλωστε πάντα μας προκαλεί συναισθήματα χαράς, παιδικότητας και  ευφορίας και το χρειαζόμαστε στην εποχή που ζούμε.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…