Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κ. Μητσοτάκης: Αλλαγές στον ΠΚ για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας

Κ. Μητσοτάκης: Αλλαγές στον ΠΚ για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας

0

Μετωπική σύγκρουση με Αλ. Τσίπρα στη Βουλή για Μενδώνη-Λιγνάδη

 Αλλαγές στον ποινικό κώδικα με αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε «για τους ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια», ενώ εγκαινιάζεται και η κεντρική διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr, όπου θα μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο».

Στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης, ότι από τον Σεπτέμβριο εισάγεται σε όλα τα σχολεία πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Σφοδρή ήταν ωστόσο η σύγκρουση Μητσοτάκη-Τσίπρα, όσον αφορά το χειρισμό του θέματος για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Για «αριστερόστροφο Τραμπισμό» κατηγόρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα και κάλεσε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση για όσα γράφουν τα στελέχη του στα social media. «Επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη για να μεταμορφωθούν οι γερμανοτσολιάδες του 2011 σε παιδεραστές του 2021, αλλά αργήσατε 10 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει παιδεραστία στη ΝΔ. «Σας ρωτώ ανοιχτά: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;», σημείωσε και σε προσωπικό τόνο αναρωτήθηκε με ποιο θράσος κάνει αναρτήσεις ο Πολάκης για τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πολιτική ευθύνη για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη, κάνοντας λόγο για βαριές ευθύνες της υπουργού Πολιτισμού την οποία στηρίζει με κάθε τρόπο, όπως, είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σκάνδαλο «Μενδώνη-Λιγνάδη» και υπογράμμισε ότι επιχειρήθηκε μία άκομψη, χοντροκομμένη, και προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός είναι ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένος γιατί ανέχθηκε τους χειρισμούς της κ. Μενδώνη και σημείωσε ότι η αυτοκριτική είναι άγνωστη λέξη για τον κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος πρόσθεσε, «Θέλω σήμερα εδώ να διαχωρίσω απολύτως τη θέση μου από όσα ανεύθυνα γράφονται στα σόσιαλ μίντια. Κρυφτείτε εσείς, αν θέλετε, πίσω από αυτά. Εγώ έχω υποστεί προσωπικά αυτού του είδους τις επιθέσεις με χιλιάδες χιλιάδων άθλιες αναρτήσεις τα τελευταία χρόνια. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα αισθάνομαι υποχρεωμένος, να δηλώσω ότι διαφωνώ αποφασιστικά, κάθετα, κατηγορηματικά, με πολλά από όσα η ασυδοσία του πληκτρολόγιου σας καταλογίζει», αλλά επεσήμανε: «το ότι δεν υιοθετούμε την ασυδοσία του διαδικτύου, όμως, και τη καταδικάζουμε, δεν σημαίνει ότι δε θα πούμε τα σύκα σύκα. Δε σημαίνει ότι δεν είστε πολιτικά και ηθικά θα έλεγα σοβαρότατα εκτεθειμένος, γιατί ανεχτήκατε, μια αλληλουχία πράξεων και παραλείψεων που αφορούν τον κύριο Λιγνάδη, και την κυρία Μενδώνη, με τελευταίο και χειρότερο επεισόδιο την απόπειρα συγκάλυψης».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …