Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Κ. Χατζηδάκης: Παρατείνονται για 2 μήνες τα επιδόματα ανεργίας

Κ. Χατζηδάκης: Παρατείνονται για 2 μήνες τα επιδόματα ανεργίας

0

«Η οικονομική στήριξη που έχει δοθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας είναι σημαντική» τόνισε σε δηλώσεις του υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. «Μόνο από το υπουργείο Εργασίας έχουν δοθεί έως τώρα 3,5 δισ. ευρώ σε εργαζόμενους και ανέργους» συμπλήρωσε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ότι τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία λήγουν, θα παραταθούν κατά δύο μήνες.

Όπως είπε, για τους κλάδους που θα μπουν σε αναστολή λειτουργίας θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας και να δίνονται τα 534 ευρώ στους εργαζόμενους με αναστολή συμβάσεων εργασίας με την προϋπόθεση και τον όρο να μην απολύονται. «Ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα, συνεχίζει να ισχύει» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ υπενθύμισε ότι από την 1η Φεβρουαρίου, οι δηλώσεις των αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων προαναγγέλλονται.

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι στόχος είναι η μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας να γίνει ομαλά. Όπως είπε, καταρτίζεται ήδη ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών και το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται την προετοιμασία μιας μελέτης για την απασχόληση, την αγορά εργασίας και συνολικά για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι θα δοθεί έμφαση στα θέματα των επιδοτούμενων πολιτικών απασχόλησης και στα θέματα κατάρτισης και επανακατάρτισης. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον καλύτερο τρόπο» συμπλήρωσε.

Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι στη βιομηχανία οι επιπτώσεις δεν θα είναι σημαντικές, ενώ δήλωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε δύο κλάδους που πλήττονται ιδιαίτερα που είναι ο τουρισμός-επισιτισμός και το λιανεμπόριο. «Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τους κοινοτικούς πόρους και, κυρίως, τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, εστιάζοντας στις πολιτικές της επιδοτούμενης απασχόλησης και στα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης και δίνοντας έμφαση σε προγράμματα για ψηφιακές δεξιότητες» εξήγησε ο υπουργός.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρύθμιση χρεών: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την 1η κατοικία

Επιτρέπει στους οφειλέτες να λάβουν τη σχετική βεβαίωση ότι όντως αποτελούν ευάλωτα νοικοκ…