Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το έργο του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου πιέζει την παράταξη Μέτιου

Το έργο του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου πιέζει την παράταξη Μέτιου

0

Τοποθέτηση του δημάρχου Ορεστιάδας στο περιφερειακό συμβούλιο- Τονίζει ότι δεν έγινε συζήτηση για επέκταση του ΚΥΤ με τον υπουργό Μετανάστευσης

 Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ψήφισμα κατά της δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην ΑΜΘ

Το θέμα του έργου επέκτασης/αναβάθμισης στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου τέθηκε στο επίκεντρο της διαδικτυακής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε αυτό τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος τόνισε ότι δεν είχε συζήτηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης για το επίμαχο έργο παρά μόνο μία φορά στις 20 Νοεμβρίου 2020 και χωρίς να έχει συζητηθεί μεταξύ τους ενδεχόμενη επέκταση του ΚΥΤ καθώς και την πρόσκληση που είχε απευθύνει ο κος Μαυρίδης στις 08 Σεπτεμβρίου 2020 προς τον κο Μηταράκη όταν ο υπουργός είχε κάνει τις πρώτες δηλώσεις περί επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου μιλώντας στη Χίο.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Σύνθεση, το θέμα έφερε σε δύσκολη θέση τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, καθώς ο δήμαρχος χρησιμοποίησε προς επίρρωση των λεγομένων του σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης αλλά και αλληλογραφία του με τον Περιφερειάρχη. «Ο κος Μέτιος με τη σειρά του αντί να υπερασπιστεί τη θέση του και το Περιφερειακό Συμβούλιο εν γένει, αντικρούοντας τα επιχειρήματα του κου Μαυρίδη συνέχισε να του «χρεώνει» καθυστέρηση αντίδρασης και λειτουργία εν κρυπτώ», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Στον κ. Μέτιο ασκήθηκε σκληρή κριτική γιατί δε συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των 30 φορέων με τον Νότη Μηταράκη, με την αντιπολίτευση να αφήνει αιχμές ότι ο περιφερειάρχης χρησιμοποίησε ως πρόσχημα το γεγονός ότι είχε κορωνοϊό, αφού δεν εμφάνιζε σοβαρά συμπτώματα.

Τελικά,  υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία ψήφισμα αρνητικής θέσης σχετικά με την ενδεχόμενη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, που ανάφερε:

«Μετά από διεξοδική συζήτηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επαναδιατυπώνει την κατηγορηματική θέση του

  1. Αρνούμαστε τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, καθώς και την αύξηση της δυναμικότητας των ήδη υφιστάμενων δομών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
  2. Να ανακληθεί άμεσα η από 29.12.2020 πρόσκληση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που φέρει τον τίτλο «Αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρου».

Στην ίδια συνεδρίαση παρακολουθήσαμε και τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ και Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη ο οποίος μάλιστα προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες, που ο κος Μέτιος κατά την συνήθη πρακτική του άφησε αναπάντητες.

Με δήλωσή του, ο Χριστόδουλος Τοψίδης ζήτησε την τοποθέτηση του περιφερειάρχη αναφέροντας: «Η παράταξή μας καλεί τον κο Μέτιο να καταρρίψει με επιχειρήματα τους ισχυρισμούς του κου Μαυρίδη διαφυλάττοντας το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Διοίκησης της οποίας ηγείται καθώς σε διαφορετική περίπτωση βρίσκεται εκτεθειμένος τόσο απέναντι στο Σώμα, όσο όμως και απέναντι στους πολίτες που αγωνιούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρει το σθένος να βγει μπροστά και να απαντήσει με παρρησία σε όσα του καταλογίστηκαν καθώς δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε και το Σώμα ο ισχυρισμός του κου Μαυρίδη περί ψευδών δηλώσεων ενώ γνώριζε την αλήθεια».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επισκέψεις της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη στη Θράκη

Συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη και είχε επαφές για θέματα ψυχικής υγείας στο ΠΝΓΑ  Συνάν…