Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνεχίζεται η συνεργασία μεταξύ Δ.Π.Θ. και Δ΄ΣΣ

Συνεχίζεται η συνεργασία μεταξύ Δ.Π.Θ. και Δ΄ΣΣ

0

Ανανεώθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας που είχε υπογραφεί πριν δύο χρόνια

 Αποδείχθηκε αμοιβαία επωφελές, σημείωσαν οι δύο πλευρές στο πλαίσιο της ανανέωσης, ανακοινώνοντας νέα επιμορφωτικά προγράμματα για τα στελέχη του Δ’ ΣΣ

Την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δ΄ Σώματος Στρατού υπέγραψαν στην Ξάνθη ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έγινε στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης, μετά από συμφωνία του Δ.Π.Θ. και του Δ΄ΣΣ για ανανέωση του διετούς διάρκειας Μνημονίου που είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2018, και το οποίο αποδείχτηκε ιδιαίτερα επωφελές για τις δύο πλευρές καθώς υπήρξε άριστη συνεργασία στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του γενικού Μνημονίου συνάφθηκαν επιμέρους πρωτόκολλα συνεργασίας (μεταξύ της Διοίκησης Μηχανικού του Δ’ΣΣ και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ., μεταξύ του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και της Διοίκησης Μηχανικού Δ΄ ΣΣ, μεταξύ του Τμήματος ΗΜΜΥ και του Κέντρου Εξομοιωτών).

Μνημόνιο υπογράφηκε επίσης για τη συνεργασία σε επιμορφωτικά προγράμματα

Παράλληλα, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ-ΔΠΘ) και του Δ’ Σώματος Στρατού, από τον Υποδιοικητή του Δ΄ΣΣ Υποστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη και την Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, με την ιδιότητα της Προέδρου του ΚΕΔΙΒΙΜ του Δ.Π.Θ., με σκοπό την ανάληψη δράσεων για ενίσχυση της Διά Βίου Μάθησης και επιμόρφωση του προσωπικού τους. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη προγραμματιστεί τρία προγράμματα επιμόρφωσης-κατάρτισης για τα στελέχη του Δ΄ΣΣ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτάχυνση εργασιών για την εκκίνηση του έργου Σμίνθη-Εχίνος του κάθετου άξονα συμφώνησαν Μέτιος-Καραμανλής

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών   Οι υποδομές στον…