Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πήραν «άριστα» στο τεστ τα δημοτικά της Ξάνθης

Πήραν «άριστα» στο τεστ τα δημοτικά της Ξάνθης

0

Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα από την επάνοδο στα θρανία.  Παιδιά με πολλά …ρούχα αλλά χαρά γεμάτα

 

Οριστικό: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι

 

 

Θετικά αξιολογείται το τεστ ανοίγματος των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στην Ξάνθη καθώς οι δύο εβδομάδες είχαν ελάχιστες… απώλειες και συγκεκριμένα δύο μόνο τμήματα κλειστά αντίστοιχων  σχολείων όπου εντοπίστηκαν κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα  στο ΕΕΕΚ Γενισέας και σε τμήμα της Α΄ τάξης στο 5ο  δημοτικού σχολείου. Τα δύο τμήματα έχουν τεθεί σε καραντίνα που λήγει στις 27 Ιανουαρίου.

Παιδιά με πολλά …ρούχα αλλά χαρά γεμάτα

Όπως ανέφερε η Διευθυντήρια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης κα Εύη Στυλιαννίδου όλα κύλησαν πολύ καλά εκτός από τις δύο αυτές περιπτώσεις αυτές τις δύο εβδομάδες: «Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς επέδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα ως προς την τήρηση των μέτρων και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Έτσι θα συνεχίσουμε… Όταν υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση όλα είναι  πιο εύκολα», επισημαίνει η κα Στυλιαννίδου.

Να σημειώσουμε ότι το πρωτόκολλο αναφέρει εξαερισμό της τάξης με άνοιγμα παραθύρων για 5 λεπτά κατά την διάρκεια του μαθήματος και στο διάλλειμα: «Συστήσαμε τις μητέρες να ντύνουν με πιο χοντρά ρούχα τα παιδιά  ιδιαίτερα τώρα που έχει πολύ κρύο γιατί ανοίγουμε τα παράθυρα. Ο εξαερισμός του χώρου είναι ένα από τα πιο βασικά μέτρα προστασίας. Επίσης πολύ βασικό και αυτονόητο είναι οι γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο αν είναι αδιάθετα και τους παραπονεθούν για συμπτώματα. Σ’ ότι αφορά την ψυχολογική διάθεση των παιδιών η κα Στυλιαννίδου επισημαίνει: «Είναι πολύ χαρούμενα, βρήκαν τους φίλους τους , τους δασκάλους τους, μπορούν να παίξουν. Τα παιδιά εύκολα προσαρμόζονται. Δεν είχε αρνητική επίδραση ο εγκλεισμός στην ψυχολογία τους. Προσαρμόστηκαν…»

Ρυθμίζεται το πρόβλημα θέρμανσης στο νηπιαγωγείο του Δημαρίου

Αναφορικά με επιμέρους θέματα, όπως μας πληροφόρησε η κα Στυλαιννίδου προέκυψε ένα πρόβλημα στην θέρμανση του νηπιαγωγείου στο Δημάριο. Επιλήφθηκε η σχολική επιτροπή και εντός του Σαββατοκύριακου θα γίνει αλλαγή του λέβητα και θα τακτοποιηθεί το θέμα. Επίσης οι Σχολικές επιτροπές διαχειρίζονται και θέματα επάρκειας σε αντισηπτικά και διάφορα αλλά χρηστικά.

 Κανονικά συνεχίζονται τα σχολικά γεύματα σε σχολεία των Αβδήρων και της Ξάνθης – Τη Δευτέρα παραδίδονται τα τάμπλετ του δήμου

Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα με τα σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία του δήμου Αβδήρων και όσα σχολεία της Ξάνθης είχαν ενταχθεί. Τέλος την Δευτέρα η κα Στυλιαννίδου έχει προσκληθεί από το δήμο Ξάνθης να παραλάβει τα τάμπλετ που δωρίζει  ο δήμος για να διατεθούν σε παιδιά που δεν έχουν. Τα τάμπλετ θα διανεμηθούν στα σχολεία που είχαν καταγραφεί οι ελλείψεις και θα δοθούν στους μαθητές αν χρειαστεί σε περίπτωση που κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Οριστικό: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι

Πράσινο φως για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, με αυστηρούς κανόνες, άναψαν με την εισήγηση τους οι Ειδικοί κατά τη συνεδρίασή τους που έγινε με την παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες διαδικτυακής συνεδρίασης, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των Λυκείων στις “κόκκινες περιοχές”

Όσον αφορά τις “κόκκινες” περιοχές οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν να ανοίξουν τα Γυμνάσια όχι όμως και τα Λύκεια.

Εκείνο που προβλημάτισε ειδικά τους λοιμωξιολόγους στη συνεδρίασή τους είναι τα γεγονός ότι τα παιδιά του Λυκείου έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα και -άρα- αυξημένη πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Έτσι, η Επιτροπή εισηγείται να μην ανοίξουν τα Λύκεια και να συνεχίσουν οι μαθητές τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως είναι η Δυτική Αττική, η Βοιωτία και η Θάσος.

Ανοίγει τη 1 Φεβρουαρίου και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβεύει τις Παλιές Επιχειρήσεις ΟΕΒΕ και Δήμος Ξάνθης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 28.03  στον Πολυχώρο Τέχνης και Σ…