Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπαίνουν από το Σάββατο και οι πωλητές βιομηχανικών ειδών στο παζάρι

Μπαίνουν από το Σάββατο και οι πωλητές βιομηχανικών ειδών στο παζάρι

0

Θα τηρηθεί ο περιορισμό του 50% των παραγωγών-πωλητών και οι αποστάσεις των πάγκων

 Νέα απόφαση για να προσαρμοστεί στην παράταση των μέτρων ως προς τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς πήρε χθες το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

Μετά από 2,5 περίπου μήνες επιστρέφουν στις λαϊκές αγορές οι πωλητές βιομηχανικών ειδών, που υπέστησαν σοβαρά πλήγματα από το παρατεταμένο lockdown και την αδυναμία αξιοποίησης των μέτρων ενίσχυσης για τους επαγγελματίες.

Αυτό το Σάββατο το παζάρι της Ξάνθης θα λειτουργήσει και πάλι με τα προβλεπόμενα μέτρα συμμετοχής του 50% των παραγωγών-πωλητών, τις αποστάσεις 5 μ ανάμεσα στους πάγκους και την υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους.

Μέχρι και το προηγούμενο Σάββατο, στο παζάρι συμμετείχε το σύνολο των παραγωγών αγροτικών προϊόντων που είχαν άδεια, περίπου 60-70 τη φορά, αριθμός που κυμαινόταν ανάλογα με τις περιπτώσεις που οι παραγωγοί προχωρούσαν σε αναθεώρηση της άδειας ή είχαν δυνατότητα να προωθήσουν προϊόντα προς πώληση (λόγω της ευπάθειας των ειδών κάποιοι λόγω παγωνιάς ή άλλων καιρικών συνθηκών δεν είχαν καλλιέργεια για να πουλήσουν).

Με βάση την άρση της απαγόρευσης για τους πωλητές βιομηχανικών ειδών, πλέον μπορούν να συμμετέχουν στο παζάρι και οι 170 επαγγελματίες που δεν πωλούν αγροτικά προϊόντα, με τον περιορισμό βέβαια του 50% για το σύνολο των παραγωγών-πωλητών της λαϊκής αγοράς της Ξάνθης.

Ο πίνακας των συμμετεχόντων στην λαϊκή θα ανακοινωθεί σήμερα, από το δήμο Ξάνθης.

Δυνατότητα και για διεξαγωγή διπλής λαϊκής αν χρειαστεί

Εν τω μεταξύ χθες συνεδρίασε δια περιφοράς το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης προκειμένου να προβεί στη λήψη απόφασης για λειτουργία της υπαίθριας λαϊκής αγοράς, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως ισχύουν .

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης κ. Γιάννης Ζερενίδης, η απόφαση με βάση τα μέτρα που ισχύουν κάθε φορά λαμβάνεται με μηνιαία ισχύ και γι’ αυτό από την πλευρά του δήμου υπάρχει η πρόνοια να αποστέλλεται το αίτημα της έγκρισης για τους όρους λειτουργίας του παζαριού εγκαίρως προς τον Γ.Γ. Εμπορίου, ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για τη λειτουργία διπλής αγοράς, με χρήση του χώρου του Λιμνίου, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τις συνθήκες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως τέλος Ιουνίου θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι του 2023 &nbs…